TED IX ELT English Language Teaching Conference
10 Nisan 2017 Tarihinde Eklendi.

TED IX ELT English Language Teaching Conference

Türkiye genelindeki 38 TED Okulunda ve diğer seçkin özel okullarda görev yapan yaklaşık 400 İngilizce öğretmeni TED Bodrum Koleji’nde buluştu.

IX. TED ELT (English Language Teaching) Konferansı 8-9 Nisan 2017 tarihinde TED Bodrum Koleji ev sahipliğinde gerçekleşti.

Bu amaçla 8-9 Nisan 2017 tarihleri arasında dokuzuncusu düzenlenen TED ELT Konferansının teması “Öğrenenlerin Sesini Dinlemek” (Hearing the Learners’ Voice) olarak belirlendi. Yaklaşık 400 öğretmeninin katılımının gerçekleştiği konferansta, öğrenci ve öğretmenin bakış açısından İngilizce öğrenirken ne çeşit çalışmalar yapmaktan yarar sağlandığı ve hoşlanıldığı ele alındı.

Alanda öncü isimler olan ve yurtdışından davet edilen ana konuşmacılar; Jamie Keddie “Orta Okul Öğretmenleri için Video ve Hikaye Anlatımı Söyleşisi”, Simon Ward “Pozitif Eğitim” ve Steve Darn “Proje bazlı öğrenim ve 21. Yüzyıl becerileri” başlıklı sunumlarıyla konferansa zenginlik kattılar.

Ana konuşmacıların yanı sıra, paralel oturumlarda TED eğitmenleri ve tüm seçkin özel okullardan yaklaşık 40 İngilizce öğretmeni çeşitli başlıklar altında sunum gerçekleştirdiler.

Miniklerimiz Balondan Oyuncak Yaptı

Anaokulu sınıflarımızdan Kırmızı Uğur Böceklerimiz, öğrencimiz Yankı’nın babası Tolga TOPRAK’la balondan oyuncak yapma etkinliğinde bir araya geldi. Bu keyifli dakikalar için velimiz Tolga Bey’e teşekkür ediyoruz.

Öğrencilerimiz, Kütüphanelerde Dünyayı Keşfediyor

Hazırlık sınıfı öğrencilerimiz, araştırma kütüphanesi niteliği ile benzersiz bir yere sahip olan INA Sualtı Arkeoloji Enstitüsü Kütüphanesi’ni, 8. Sınıflarımız ise Bodrum Mimarlık Kütüphanesi’ni gezme ve inceleme fırsatı buldular.

Ağabeyler Ablalar Kitap Okuyor

Kitap sevgisini artırmak, dinleme- anlama becerilerinin gelişmesini sağlamak amacıyla düzenlenen ‘Ağabeyler Ablalar Kitap Okuyor’ etkinliğinde bir gün boyunca 7. Sınıf öğrencilerimiz, ana sınıfı öğrencilerimize kitap okudular.

Okurken ses tonuna, noktalama işaretlerine ve mimiklerine dikkat eden büyükler miniklere hem keyifli dakikalar yaşattılar hem de kitapların dünyasında hep beraber hayal dolu bir yolculuğa çıktılar.

Okul Aile Birliğimizden 10.000 Genç Meşaleye Destek

Türk Eğitim Derneği'nin maddi imkanlardan yoksun öğrencilere destek olunması amacıyla başlattığı “10.000 Genç Meşale Daha Aydınlık Türkiye” kampanyası için Okul Aile Birliğimiz tarafından yiyecek satışı düzenlendi. Okul koridorumuzda gün boyu gerçekleştirilen etkinlikten elde edilen bağışların tamamı maddi imkanları yetersiz öğrencilere üniversite eğitimlerinin sonuna kadar burs sağlayan kampanyaya aktarılacak.