TED IX ELT English Language Teaching Conference
10 Nisan 2017 Tarihinde Eklendi.

TED IX ELT English Language Teaching Conference

Türkiye genelindeki 38 TED Okulunda ve diğer seçkin özel okullarda görev yapan yaklaşık 400 İngilizce öğretmeni TED Bodrum Koleji’nde buluştu.

IX. TED ELT (English Language Teaching) Konferansı 8-9 Nisan 2017 tarihinde TED Bodrum Koleji ev sahipliğinde gerçekleşti.

Bu amaçla 8-9 Nisan 2017 tarihleri arasında dokuzuncusu düzenlenen TED ELT Konferansının teması “Öğrenenlerin Sesini Dinlemek” (Hearing the Learners’ Voice) olarak belirlendi. Yaklaşık 400 öğretmeninin katılımının gerçekleştiği konferansta, öğrenci ve öğretmenin bakış açısından İngilizce öğrenirken ne çeşit çalışmalar yapmaktan yarar sağlandığı ve hoşlanıldığı ele alındı.

Alanda öncü isimler olan ve yurtdışından davet edilen ana konuşmacılar; Jamie Keddie “Orta Okul Öğretmenleri için Video ve Hikaye Anlatımı Söyleşisi”, Simon Ward “Pozitif Eğitim” ve Steve Darn “Proje bazlı öğrenim ve 21. Yüzyıl becerileri” başlıklı sunumlarıyla konferansa zenginlik kattılar.

Ana konuşmacıların yanı sıra, paralel oturumlarda TED eğitmenleri ve tüm seçkin özel okullardan yaklaşık 40 İngilizce öğretmeni çeşitli başlıklar altında sunum gerçekleştirdiler.

Ted Bodrum Koleji İlk Gün Heyecanı

2013 - 2014 Eğitim ve Öğretim yılının ilk gününu sevgili öğrencilerimiz ve değerli velilerimizle birlikte olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. İyi bir sene, hedeflerin gerçek olduğu bir eğitim öğretim yılı diliyoruz.

Tekerleğin Dünyasına Yolculuk

Anasınıflarımızla tekerleğin dünyasına yolculuk yaptık. Tekerleğin tarih içindeki serüveni, hangi zamanda hangi amaçla kullanıldığı hakkında konuştuk. Sonra da kendi tekerlekli aracımızı tasarladık...

TED Bodrum Koleji Okul Aile Birliği’nden Kitap Kampanyası: “Kütüphanesiz Okul, Kitap Okumayan Çocuk Kalmasın!”

Geçtiğimiz yıl Bodrum Devlet Hastanesi’ne “Oyuncak Kütüphanesi” hediye eden TED Bodrum Koleji bu yıl da en önemli değerlerimiz olan çocuklar daha çok okusun, daha çok öğrenebilsin diye toplanacak binlerce kitabı kitaplıklarıyla beraber Merzifon Mehmet Akif Ersoy İlkokulu’na hediye edecek.

Türk ve dünya edebiyatından seçilen eserlerden oluşan kitaplar ve kitaplıklar ile TED Bodrum Koleji eğitimimize bilgi temelli ve çok anlamlı bir destek veriyor. Hiç kütüphanesi olmayan okullar için ümitli bir başlangıç olacak kampanya, “kütüphanesiz okul, kitap okumayan çocuk kalmasın” hedefini gerçekleştirme yolunda önemli bir ilk adım olacak.

TED Bodrum Koleji bir okula kitaplık ve kitap kazandırmanın yanı sıra kitap okuma alışkanlığının oldukça az olduğu ülkemizde, bu alışkanlığın küçük yaşlardan itibaren çocuklarımıza kazandırılmasını da amaçlıyor.

Minikler Hazine Avında

Anaokulu öğretmenlerimizin öğrencileri için düzenlediği "kodlama eğitimi"nin ilk basamağı olan "hazine avı" oyunu minikler tarafından büyük bir heyecanla oynandı. Oyun için anaokulu bahçesinde bulunan kum havuzuna hazine kutuları yerleştirildi. Minikler büyük bir heyecan ve yarış içerisinde ellerindeki haritalarda yer alan bulmacaları çözerek hazineye ulaştı. Kısa sürelerde hazineye ulaşan minik korsanlar altın paraları (çikolata) yemenin ve başarının keyfini çıkardı.