TED IX ELT English Language Teaching Conference
10 Nisan 2017 Tarihinde Eklendi.

TED IX ELT English Language Teaching Conference

Türkiye genelindeki 38 TED Okulunda ve diğer seçkin özel okullarda görev yapan yaklaşık 400 İngilizce öğretmeni TED Bodrum Koleji’nde buluştu.

IX. TED ELT (English Language Teaching) Konferansı 8-9 Nisan 2017 tarihinde TED Bodrum Koleji ev sahipliğinde gerçekleşti.

Bu amaçla 8-9 Nisan 2017 tarihleri arasında dokuzuncusu düzenlenen TED ELT Konferansının teması “Öğrenenlerin Sesini Dinlemek” (Hearing the Learners’ Voice) olarak belirlendi. Yaklaşık 400 öğretmeninin katılımının gerçekleştiği konferansta, öğrenci ve öğretmenin bakış açısından İngilizce öğrenirken ne çeşit çalışmalar yapmaktan yarar sağlandığı ve hoşlanıldığı ele alındı.

Alanda öncü isimler olan ve yurtdışından davet edilen ana konuşmacılar; Jamie Keddie “Orta Okul Öğretmenleri için Video ve Hikaye Anlatımı Söyleşisi”, Simon Ward “Pozitif Eğitim” ve Steve Darn “Proje bazlı öğrenim ve 21. Yüzyıl becerileri” başlıklı sunumlarıyla konferansa zenginlik kattılar.

Ana konuşmacıların yanı sıra, paralel oturumlarda TED eğitmenleri ve tüm seçkin özel okullardan yaklaşık 40 İngilizce öğretmeni çeşitli başlıklar altında sunum gerçekleştirdiler.

Fransızca öğrencilerinden, özgün çalışmalar.

6. ve 7. sınıf öğrencileri, Fransızca  dersinde  yaratıcı projeler gerçekleştirdi. Konuya bağlı kalmak ve öğrendiklerini göstermek prensibiyle serbest ve özgün çalışmalar yapması istenen öğrenciler; Aylar, mevsimler, hava durumu ve kıyafetler hakkında öğrendiklerini bu doğrultuda sundular.

Video çekimi, afiş çalışması ve PowerPoint sunum gibi  farklı tekniklerden faydalanan öğrenciler için eğlenceli ve heyecanlı bir gün oldu.

Öğrencimizden Bireysel Resim Sergisi 'Hayallerim'

1. sınıf öğrencimiz Mina Küçükünsal ‘Hayallerim’ ismini verdiği ilk kişisel resim sergisini ailesi, öğretmenleri ve arkadaşlarıyla birlikte açtı. Öğrencimiz kendi çocuksu bakış açısıyla renkli dünyasını yansıtan birbirinden güzel çalışmalarını arkadaşlarıyla paylaşmanın mutluluğunu yaşadı. Öğrencimizi tebrik ediyor, çıkmış olduğu sanat yolculuğunda başarılar diliyoruz.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Kutlu Olsun!
Tabletle Doğa Belgeseli

Okulumuzda teknolojinin olumlu bir getirisi olarak karşımıza çıkan ve hemen her alanda öğrencilerimize büyük fayda sağlayan tabletlerin derslerde kullanılması ders konularını daha öğretici ve eğlenceli bir hale getiriyor.

Sadece okumakla yetinmeyip; görerek, izleyerek ve dokunarak interaktif materyallerle okulumuzda işlenen derslerden birisi de Fen Bilgisi dersi oldu. Fen Bilgisi Öğretmenlerimizden Ahmet Eren rehberliğinde gerçekleştirilen ders etkinliğinde öğrencilerimiz, canlıları doğal ortamlarında inceleyerek, kendi doğa belgesellerini çektiler ve arkadaşlarına sundular.

I Padlerinde bulunan I Movie programını kullanarak kısa filmlerini çeken öğrencilerimiz; inceleme, gözlemleme, akıl yürütme ve yaratıcı olma becerilerini geliştirirken; eğleniyor, eğlenirken öğreniyorlar.