TED Kitapseverler Kulübü Japon Edebiyatını Konuştu
01 Kasım 2017 Tarihinde Eklendi.

TED Kitapseverler Kulübü Japon Edebiyatını Konuştu

TED Kitapseverler Kulübü olarak bu buluşmamızda modern Japon Edebiyatından yeni bir romanla Fuminori Nakamura’nın “Hırsız” isimli kitabıyla baş başaydık. Japonya’nın en prestijli kitap ödüllerini kazanan, Dostoyevski’ye benzetilen derin ruhsal ve ahlaki incelemeleri ile tanınan bir esere yolculuk yaptık.

En İyi 32 Satranç Turnuvasında Gelenek Bozulmadı

3. sınıf öğrencimiz Umut Arda Barut, Bodrum Satranç İlçe Temsilciliği tarafından düzenlenen 'En İyi 32 Satranç Turnuvası'nda tüm katılımcılar arasında 5.,10 yaş altı sporcular arasında 2. olmuştur. Öğrencimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

Hazırlık Sınıfları Oryantasyon Dersleri Başladı

2013 - 2014 Akademik yılının sonuna yaklaştığımız bugünlerde, Okul Öncesi Hazırlık Grubu öğrencilerimizin İlkokula geçiş ve 1. sınıfa uyum sağlamalarına katkıda bulunacağını düşündüğümüz “Oryantasyon Programı” nı, 5 Mayıs tarihi itibariyle hayata geçirdik.

Haftada bir gün, 1. sınıflarla bir ders saati geçirecekleri

• “1.sınıflar nerede oturuyor, nerede ders yapıyor?”
  •  “Sınıf Kuralları”
  • “Dersleri Tanıyoruz”
  •  “Sesleri Öğreniyoruz ” temalı programımız 6 Haziran 2014 tarihine kadar devam edecek.

5 Mayıs Pazartesi günü başladığımız oryantasyon derslerine hazırlık öğrencilerimizin, 1-A, 1-B ve 1-C sınıflarını ziyaret edip gelecek yıl oturacakları sıraları ve sınıf ortamını solumaları, ağabey ve ablaları ile birlikte yemekhanede yemek yemeleri hem çok heyecan verici hem de çok eğiticiydi.

Birinci sınıf öğretmenlerimizin verdikleri bilgiler ışığında da öğrencilerimiz, karşılaşacakları yeni dersleri ve ilkokullu olmak kültürünü dinleyip gelecek seneye hazırlığı şimdiden tecrübe etmiş oldular.

Bu tecrübelerini ise kağıda resmederek döken öğrencilerimizin mutlulukları gözlerinden okunuyordu.

Muğla Genelinde 15 Mart 2013 Cuma Günü Okullar 1 Gün süreyle tatil edilmiştir.

15 Mart 2013 Cuma günü; kuvvetli fırtına ve yoğun yağış beklendiğinden dolayı Muğla Valiliğimiz tarafından il genelinde okullar 1 gün süreyle tatil edilmiştir.

Yarın için çeşitli seviyelerde yapılması planlanan tüm etkinliklerin yeni tarihi hakkında sizlere daha sonra bilgi verilecektir.

TED Bodrum Koleji ATATÜRK’Ü ANMA SERGİSİ Midtown’da Açıldı

TED Bodrum Koleji  öğrencilerinin  Görsel Sanatlar Dersinde yaptıkları çalışmalar Atatürk’ü Anma  Haftasında  Midtown’da sergilenmeye başladı. Anaokulundan 7. Sınıflara kadar her öğrencinin yaptığı çalışmaların bir kısmı Midtown’da beğeniye sunuldu.

Sergilenmeye başladığından bu yana Atatürk’ü anlatan resimler görenlerin yoğun ilgisiyle karşılandı. Ziyaretçiler tarafından çok beğenilen ve takdir gören “TED Bodrum Koleji Atatürk’ü Anma Sergisi” 24 Kasım Pazar gününe kadar devam edecektir.