TED Kitapseverler Kulübü Japon Edebiyatını Konuştu
01 Kasım 2017 Tarihinde Eklendi.

TED Kitapseverler Kulübü Japon Edebiyatını Konuştu

TED Kitapseverler Kulübü olarak bu buluşmamızda modern Japon Edebiyatından yeni bir romanla Fuminori Nakamura’nın “Hırsız” isimli kitabıyla baş başaydık. Japonya’nın en prestijli kitap ödüllerini kazanan, Dostoyevski’ye benzetilen derin ruhsal ve ahlaki incelemeleri ile tanınan bir esere yolculuk yaptık.

Benim Annem Bir Melek

TED Bodrum Koleji ATATÜRK’Ü ANMA SERGİSİ Midtown’da Açıldı

TED Bodrum Koleji  öğrencilerinin  Görsel Sanatlar Dersinde yaptıkları çalışmalar Atatürk’ü Anma  Haftasında  Midtown’da sergilenmeye başladı. Anaokulundan 7. Sınıflara kadar her öğrencinin yaptığı çalışmaların bir kısmı Midtown’da beğeniye sunuldu.

Sergilenmeye başladığından bu yana Atatürk’ü anlatan resimler görenlerin yoğun ilgisiyle karşılandı. Ziyaretçiler tarafından çok beğenilen ve takdir gören “TED Bodrum Koleji Atatürk’ü Anma Sergisi” 24 Kasım Pazar gününe kadar devam edecektir.

Deniz'in Meşaleleri İstanbul'daydı

TED Bodrum Koleji bir grup öğrenciyle üç günlük İstanbul Gezisi gerçekleştirdi. PDR uzmanımız Barış Aygener’in rehberlik ettiği İstanbul Gezisi’nde öğrencilerimiz öncelikle Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş’in misafiri oldular. Türk Eğitim Derneği Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu’nun da katıldığı toplantıda Hakan Ateş, gençlere kariyer basamaklarında nasıl güvenle ve cesaretle yürünebileceğini örneklerle anlattı, gençlerin iş dünyasına ve kariyer yaşamına ilişkin sorularını yanıtladı. Selçuk Pehlivanoğlu ise yaptığı konuşmada; çok yönlü gelişimin önemini vurgulayarak gençlerden geleceğin kurulmasında rol almalarını istedi. Geleceğin mimarları arasında yer almanın koşulunun ise gençlerin kendilerini iyi yetiştirmeleri, ulusal ve dünya değerlerini içselleştirmeleri olduğunu belirtti.

Taksim’den başlattığımız İstanbul Gezisi’nde öğrencilerimiz, tarihsel değeri olan pasajlardan otellere, surlardan boğaza kadar birçok tarihi ve kültürel mekânı gezerek Osmanlı Türk modernleşme sürecinin seyrini mekânlar üzerinden tanıma ve öğrenme fırsatı buldular. İstanbul Modern’de Liman temalı uluslararası sergiyi gezen öğrencilerimiz tarih, kültür ve sanat dolu öğrenme ortamlarında keşfe değer gözlemler gerçekleştirdiler.

Yaptığımız boğaz turunda öğrencilerimize yazar Ahmet Ümit eşlik etti, Ahmet  Ümit, öğrencilerimize imzalı kitaplarını armağan etti ve gençlerle romanlarına esin kaynağı olan İstanbul üzerine bir sohbet gerçekleştirdi.

Öğrencimiz Muğla Şampiyonu
Muğla’da düzenlenen okullar arası karate müsabakalarında 9. Sınıf öğrencimiz Orhan Alp KUZULU 54kg Kumite kategorisinde Muğla Şampiyonu oldu. Öğrencimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.