TED Meşalesi 90 Yıldır Yanıyor!
05 Şubat 2018 Tarihinde Eklendi.

TED Meşalesi 90 Yıldır Yanıyor!

Türk Eğitim Derneği 90. kuruluş yıl dönümü resepsiyonu Ankara'da muhteşem bir organizasyonla gerçekleşti. Bir asra yaklaşan geçmişiyle gücünü milletinden alan ve kuruluş emrini bizzat Atatürk’ün verdiği Türk Eğitim Derneği 90 yaşında! Eğitime adanmış misyonuyla ve bir asra yaklaşan öyküsüyle Türk eğitim sisteminin köşe taşlarından olan Türk Eğitim Derneği, 31 Ocak Çarşamba günü Ankara’da düzenlediği muhteşem bir resepsiyonla 90. yıl kutlamalarına ev sahipliği yaptı.

Geceye, Milli eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Eski bakanlar ve meclis başkanları, TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Volkan Bozkır ve eğitimciler katıldı. Başkent Üniversitesi Kurucusu ve yönetim üst kurulu başkanı Prof. Dr. Mehmet Haberal da, bu özel günde TED Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu'nun daveti üzerine geceye katılan isimler arasındaydı.

Siyasetten iş dünyasına, sanat camiasından eğitim dünyasına kadar pek çok ismin katıldığı resepsiyonda bir ilk yaşandı. Cumhuriyet tarihinin dokuz milli eğitim bakanı (Ali Naili Erdem, Vehbi Dinçerler, Köksal Toptan, Turhan Tayan, Mehmet Sağlam, Metin Bostancıoğlu, Necdet Tekin, Nabi Avcı, İsmet Yılmaz) ilk kez aynı karede yer aldılar. Gecede konuşma yapan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Türk Eğitim Derneği'nin 90'ıncı yılını kutlayarak öğrencilere kişilik, yetenek ve kabiliyetlerini en üst düzeyde geliştirmeleri için fırsat eşitliği temelinde eğitim vermeye çalıştıklarını söyledi.

Geceye okulumuzu temsilen Yönetim Kurulu Başkanımız Erdem Erken ve Okul Koordinatör Müdürümüz Sevinç Zeren katıldı.

FİLİZ TOSYALI İLE “ÇOCUKLARIMIZA OKUMAYI NASIL SEVDİRİRİZ?..”

Yazar, yaşam koçu ve konuşmacı kimlikleriyle tanınan Sayın Filiz Tosyalı velilerimizle “çocuklarımıza okumayı nasıl sevdirebiliriz?..”  temalı söyleşide biraraya geldi.

Çocuklara okuma alışkanlığı kazandırmak için gündelik yaşamda uygulanabilecek pratik örnekler veren Sayın Tosyalı, sunumunun ardından velilerimizin sorularını cevapladı.

Kitaplar, yazarlar ve edebiyatın büyülü dünyasıyla dolu söyleşi, Filiz Tosyalı’nın yazdığı kitapları velilerimiz için imzalamasıyla son buldu.

Yazarımız Filiz Tosyalı’ ya bizlerle paylaştığı bilgiler; velilerimize ise bu paylaşımlara eşlik ettikleri için teşekkür ederiz.

Her Kitap Bir Kapıyı Açar

TED Bodrum Koleji olarak Dünya Çocuk Kitapları Haftası kapsamında sınıf kapılarımızı masal kahramanları ve edebiyat dünyamızın zengin karakterlerini anlatan çeşitli görsellerle süsledik.

Hem hayal gücü hem de becerinin göstergesi olan kapılar çocuklar için daha renkli ve eğlenceli hale gelirken, onlar için ayrıca neşe kaynağı oldular.

Gerçekleştirmiş olduğumuz etkinliğimizle sınıf kapılarımızı daha etkin kullanmakla birlikte öğrencilerimizin kitap hazinelerine yeni bilgiler kazandırmış olduk.

Voleybolda Yıldız Kızlarımız Grup Finallerinde

TED Bodrum Koleji Yıldız Kız Voleybol Takımımız, Okullar Arası Yıldız Kızlar Voleybol Turnuvası’nda rakiplerini geride bırakarak Muğla’da düzenlenecek olan final müsabakalarına katılmaya hak kazandı.

Dokuz okulun katıldığı müsabakalarda okul takımımız, Ortakent Kerem Aydınlar Ortaokulu ve Özel Marmara Koleji’ni 3 - 0‘lık skorlarla mağlup ederek grup birincisi oldu.

Öğrencilerimizi tebrik ediyor,  onları yetiştiren ailelerine ve öğretmenlerine teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Muğla' da düzenlenecek müsabakalarda takımımıza şimdiden başarılar diliyoruz.

Öğrencilerimiz Kanada Yolcusu

Türk Eğitim Derneği ve Kanada arasında arasında imzalanan dev eğitim anlaşması kapsamında öğrencilerimiz bu yıl da dünyanın en iyi on eğitim merkezinden biri olarak kabul edilen Kanada’ya gidiyor. Birçok öğrenci için heyecan verici, yaşamaya değer bir deneyim olan Kanada’da eğitim programlarına gidecek öğrencilerimiz için oryantasyon, tanıtım ve bilgilendirme toplantısı yapıldı.