TED Meşalesi 90 Yıldır Yanıyor!
05 Şubat 2018 Tarihinde Eklendi.

TED Meşalesi 90 Yıldır Yanıyor!

Türk Eğitim Derneği 90. kuruluş yıl dönümü resepsiyonu Ankara'da muhteşem bir organizasyonla gerçekleşti. Bir asra yaklaşan geçmişiyle gücünü milletinden alan ve kuruluş emrini bizzat Atatürk’ün verdiği Türk Eğitim Derneği 90 yaşında! Eğitime adanmış misyonuyla ve bir asra yaklaşan öyküsüyle Türk eğitim sisteminin köşe taşlarından olan Türk Eğitim Derneği, 31 Ocak Çarşamba günü Ankara’da düzenlediği muhteşem bir resepsiyonla 90. yıl kutlamalarına ev sahipliği yaptı.

Geceye, Milli eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Eski bakanlar ve meclis başkanları, TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Volkan Bozkır ve eğitimciler katıldı. Başkent Üniversitesi Kurucusu ve yönetim üst kurulu başkanı Prof. Dr. Mehmet Haberal da, bu özel günde TED Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu'nun daveti üzerine geceye katılan isimler arasındaydı.

Siyasetten iş dünyasına, sanat camiasından eğitim dünyasına kadar pek çok ismin katıldığı resepsiyonda bir ilk yaşandı. Cumhuriyet tarihinin dokuz milli eğitim bakanı (Ali Naili Erdem, Vehbi Dinçerler, Köksal Toptan, Turhan Tayan, Mehmet Sağlam, Metin Bostancıoğlu, Necdet Tekin, Nabi Avcı, İsmet Yılmaz) ilk kez aynı karede yer aldılar. Gecede konuşma yapan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Türk Eğitim Derneği'nin 90'ıncı yılını kutlayarak öğrencilere kişilik, yetenek ve kabiliyetlerini en üst düzeyde geliştirmeleri için fırsat eşitliği temelinde eğitim vermeye çalıştıklarını söyledi.

Geceye okulumuzu temsilen Yönetim Kurulu Başkanımız Erdem Erken ve Okul Koordinatör Müdürümüz Sevinç Zeren katıldı.

Öğrencimizden 'Takı Tasarımlarım' Sergisi

Yumurta kabuğu, boncuk, düğme, zaman zaman da yün gibi malzemelerden takı tasarlayan 4. sınıf öğrencimiz Kumsal Payalan, kendi özgün takı tasarımlarından oluşan sergisini okulumuzda açtı.

Sergisi öncesinde çalışmaları hakkında arkadaşlarına bilgi veren öğrencimiz günlük yaşamda kullandığımız farklı materyallerle de hayal gücümüzü kullanarak tasarım yapılabileceğini belirtti. Öğrencimizi tebrik ediyor, başarılı çalışmalarının gelişerek devam etmesini diliyoruz.

Okulumuzdan “10.000 Genç Meşale”ye Destek

TED Bodrum Koleji Okul Aile Birliği (TEDBOAB) tarafından organize edilen öğrencilerimize yönelik “Yiyecek Satışı Günü” bu kez “Türk Eğitim Derneği 10.000 Genç Meşale Kampanyası” için gerçekleştirildi.

Türk Eğitim Derneği'nin maddi imkanlardan yoksun öğrencilere destek olunması amacıyla başlattığı “10.000 Genç Meşale Daha Aydınlık Türkiye” Kampanyası kapsamında, okulumuzda yiyecek satışı düzenlendi. Okul koridorumuzda gün boyu gerçekleştirilen etkinlikten elde edilen bağışların tamamı maddi imkanları yetersiz öğrencilere üniversite eğitimlerinin sonuna kadar burs sağlayan kampanyaya aktarılacak.

Katılımlarından dolayı Okul Aile Birliği’mize, tüm öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve desteklerinden dolayı velilerimize teşekkür ediyoruz.

Küçük Arkeologlar İş Başında

Dünya Çocuk Kitapları Haftası etkinliklerimizde 3. ve 4. sınıflarımız "İkiz Gezginler İstanbul’dan Bodrum’a" kitabının yazarı, arkeolog Betül Avunç'la bir araya geldiler.

Yaşadığımız şehri kitap kahramanları olan ikizlerin maceralarıyla tanıyan öğrencilerimiz, yazarımızla soru cevap şeklinde keyifli bir söyleşi gerçekleştirdiler.

Yüzyılların tarihi dokusunu kitabından yola çıkarak aktaran yazarımızla öğrencilerimiz sayfaları çevirmeden farklı bir dünyayı seyre daldılar. Her soruya samimiyetle cevap veren konuğumuz kitabının yanı sıra kitap okumanın önemini kıymetli örneklerle vurguladı.

Yazarın kitaplarını imzalamasıyla son bulan etkinliğimiz öğrencilerimizde unutulmaz bir tat bıraktı.

Öğrencilerimizin "Bireysel Resim Sergileri" Devam Ediyor

Her hafta farklı bir yeteneğin, saf çocukluk hayallerinin resmedildiği sergilerimiz devam ediyor.

Görsel Sanatlar Öğretmenlerimiz Canan Güldal ve Handan Cinoğu rehberliğinde, bu hafta sergi açan öğrencilerimiz;

2 A sınıfından Celal Poyraz Göktepe, Yağız Çolak;

3 C sınıfından Zeynep Damla Ertuğrul, Nehir Atilan, Papatya Biter;

3 B sınıfından Mert Emre Çilli ve 2 C sınıfından Zeynep Çilli.

Öğrencilerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.