TED Mezunları Okulumuzda Buluştu
10 Ocak 2018 Tarihinde Eklendi.

TED Mezunları Okulumuzda Buluştu

TED Ankara Koleji Mezunları Derneği Bodrum Şubesi üyeleri okulumuzda buluştu. Mezunlarımız, Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde kurulduğu günden itibaren eğitime yön veren ve bu yıl 90. yılını kutlayacak olan Türk Eğitim Derneği çatısı altında olmaktan duydukları haklı gururu bir kez daha paylaştı.

Sanat, karanlığı aydınlatır!

Bugün, 15 Nisan Dünya Sanat Günü.

International Associations of Art (IAA) kararı ile sanatçı ve Ulusal Plastik Sanatlar Derneği Başkanı Bedri Baykam’ın önerisiyle, aynı zamanda Leonardo da Vinci’nin doğumgünü olan 15 Nisan, tüm Dünya’da World Art Day (WAD) olarak kutlanıyor. İlk defa geçtiğimiz yıl kutlanan bu günde, sanat etkinlikleri düzenleniyor, sokaklar sanat eserleriyle renkleniyor, sanat, gündelik hayata karışıyor.

Öğrencilerimiz de, gün kapsamında Belediye Meydanı’nda “Sanat karanlığı aydınlatır” sloganı ile düzenlenen şenliğe katıldılar. Etkinlikler kapsamında, Denizciler Kahvesi önünden itibaren yere serilen 60 metrelik siyah tuval üzerine, davetli sanatçılar, Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileri, izleyiciler ve BodrumArt Derneği sanatçı üyeleri ile birlikte serbest resimler yaptılar.

Öğrencilerimizin bu anlamlı etkinliğin içinde bulunmalarından mutluluk duyuyor, sanat emekçilerinin ve destekçilerinin Dünya Sanat Günü’nü kutluyoruz.

Lara'nın Renkli Düşleri

Resme ilgi duyan 3. sınıf öğrencimiz Lara Atik hayal dünyasını yansıtan neşeli çalışmalarını arkadaş ve öğretmenleriyle paylaşmanın mutluluğunu yaşadı. İlk bireysel sergisini okulumuzda açan öğrencimizi tebrik ediyor, çalışmalarının devamını diliyoruz.

TED Bodrum Koleji olarak 100.günümüzü kutladık!

Öğrencilerimiz, okulların açıldığı ilk günden itibaren 100.güne gelene kadar her gün takvim çalışması yaptılar. Bu şekilde kaçıncı günde olduklarını günlük takip ettiler. Anaokulu öğrencilerimiz velileri ile kendi seçtikleri malzemelerden 100 adet kullanarak projeler yaptılar ve  koridorlarda sergilediler. "100 Gün 100 Adım" etkinliği ile kendi adımlarını süslediler. 100'e kadar sayarak eğlendiler. Diğer sınıf seviyelerinde de matematik dersleriyle bağlantılı olarak çeşitli etkinlikler yapıldı.

Hayallerin Gücü

Yeşil sınıf minikleri aileleriyle çektirdiği fotoğraflarla hayal güçlerini birleştirdiler, ortaya bu şaheserler çıktı. Meğer fotoğraflardaki miniklerin kimisi kayak yapıyor, kimisi güneşleniyor, kimisi anne ve babasıyla balık tutuyormuş.