TED'liysen Yalnız Değilsin
05 Aralık 2017 Tarihinde Eklendi.

TED'liysen Yalnız Değilsin

Art Ajanda bu ayki sayısında, gücünü Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ten alarak nitelikli gençler yetiştirmek için çalışan, 38 ilde TED meşalesiyle modern dünyanın etkin bireylerini yetiştiren Türk Eğitim Derneği’nin 90. yılına yer verdi.

Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Erdem Erken, TOBB Başkanı Sayın Rıfat Hisarcıklıoğlu ve Doğuş Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Aclan Acar Türkiye'nin en saygın eğitim kurumlarından birinin mensubu olmaktan duydukları güven ve gururu anlattı.

Röportajı okumak için aşağıdaki görseli tıklayınız.

Ah Mana Mu

Öykü ve roman yazarı, usta kalem Handan Gökçek lise öğrencilerimizle buluştu. Gökçek, Ah Mana Mu kitabından ve roman yazmanın inceliklerinden bahsetti, kitaplarını imzaladı. Sayın Handan Gökçek’e bu güzel söyleşi için teşekkür ediyoruz.

Cimnastik’te Altın Madalya Gururu Bizim

Okulumuz Cimnastik Takımı, 29 Mart 2015 Pazar günü düzenlenen “2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI OKUL SPORLARI ARTİSTİK CİMNASTİK MUĞLA İL BİRİNCİLİĞİ” müsabakasından derecelerle döndü.

TED Bodrum Koleji Cimnastik Takımı’mız Muğla İl Birincisi; takım sporcularımızdan Ada Ertan Minik Kızlar Genel Klasman Muğla 1.liği, Minik Kızlar Grup B Ada Toprak, Gülce Naz Gürel Bronz; Minik A Erkekler Buğrahan Oğuzata Bronz madalya alarak okulumuzu ve ailelerini gururlandırdılar.

Toplamda 6 altın, 7 bronzla dönen takımımız öğrencilerini kutluyor, öğretmenimize ve öğrencilerimizin ailelerine teşekkür ediyoruz.

Diego Rivera Farkındalığı

Diego Rivera üzerine çalıştık bu ay. Birlikte ve bireysel, parçadan bütüne yaratım süreci ve Diego Rivera farkındalığı... Eğlenirken öğrenmek ve üretmek süreçlerinin verdiği haz ve vardığımız tatmin noktasının öz güvene katkısı... Bir çalışma birden çok noktaya taşıyor çocuklarımızı.

İkinci sınıf öğrencilerimiz, bilim insanı olunca…

Bir maddenin, üç hali vardır: Katı, sıvı ve gaz. En azından, çoğu kişi bunu böyle bilir. Ancak eğer ikinci sınıf öğrencilerimize soracak olursanız, onlar size bu konuyla ilgili çok şaşırtıcı, bambaşka şeyler anlatabilir. Çünkü bu hafta, öğrencilerimiz, Non-Newtonian Fluid deneyi ile Oobleck’i keşfettiler.

Non-Newtonian Fluid adı verilen madde, ne katı ne de sıvı hal olarak tanımlanıyor. Bu tip akışkanlar, basınç uygulandığında, basıncın şiddetine göre yoğunluğu artarak biçim değiştiriyor. Herhangi bir müdahaleye maruz kalmadığında ise sıvı halini koruyor. Non-Newtonian Fluid deneyinde hazırlanan  karışımın adı Oobleck.

Oobleck ile bilimin eğlenceli ve şaşırtıcı yüzünü keşfeden öğrencilerimiz, önce laboratuvar gruplarına ayrılarak çalışmaya başladılar. Bu ilginç maddeyi tüm duyularını kullanarak tanımlamaya çalıştılar. Bu esnada, öğretmenlerinin yönlendirmeleriyle, bilim insanlarının inceleme ve araştırma yöntemlerini öğrendiler. Daha küçük bir grup, bulgularını karşılaştırma amacıyla “konsorsiyum” oluşturarak orada savlarını kanıtlama amacıyla tartıştı.

Oobleck’in incelenmesinin ardından, bu defa mühendis oldular ve Oobleck gezegenine inmek üzere birer uzay gemisi tasarladılar.

Son bölümde ise, tüm bu süreçte kullanılan tüm metodları harmanlayarak kendi sonuçlarını sundular. Böylece analitik düşünme becerilerini geliştirdiler, oyun oynayarak, konuşarak, anlatarak öğrenmenin keyfine vardılar.