TED'liysen Yalnız Değilsin
05 Aralık 2017 Tarihinde Eklendi.

TED'liysen Yalnız Değilsin

Art Ajanda bu ayki sayısında, gücünü Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ten alarak nitelikli gençler yetiştirmek için çalışan, 38 ilde TED meşalesiyle modern dünyanın etkin bireylerini yetiştiren Türk Eğitim Derneği’nin 90. yılına yer verdi.

Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Erdem Erken, TOBB Başkanı Sayın Rıfat Hisarcıklıoğlu ve Doğuş Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Aclan Acar Türkiye'nin en saygın eğitim kurumlarından birinin mensubu olmaktan duydukları güven ve gururu anlattı.

Röportajı okumak için aşağıdaki görseli tıklayınız.

TED Bodrum Koleji Öğrencileri Sosyal Sorumluluk Projelerine Devam Ediyor.

“KUKLALAR NELER SÖYLÜYOR?” konumuzda düzenlediğimiz “KENDİ KUKLALARIMIZI HAZIRLAYALIM” isimli proje ödevimizi yapılandırmış ve sosyal sorumluluk projesine dönüştürmüştük. Bu proje kapsamında; hazırladığımız kuklaları başka bir okuldaki akran guruplara hediye etmeyi tasarlamıştık. Bu amacımızı gerçekleştirmek için bugün saat 09:30’da Dr. Mümtaz Ataman İlkokulu’na gezi düzenledik. Düzenlediğimiz bu gezide; anasınıfı öğrencileri bizi çok samimi karşıladılar. Derya Öğretmen; ördekler ile ilgili olan bir hikaye okudu. Ardından Ela Öğretmen; boyama ve yırtma-yapıştırma teknikleri kullanarak, ördek şeklindeki sanat etkinliğini yapmamıza rehber oldu. Etkinlik bitiminde ördek ile ilgili bir şarkı söyledik. Konumuzdan ve projemizden bahsedip, kuklalarımızı hediye ettik. Ziyaret ettiğimiz okul öğrencileri ve kendi öğrencilerimiz çok mutlu oldular. Bize sundukları ikramları alıp okulumuza döndük.

“Güzellik Tacı” Minik Öğrencilerimizle Buluştu

Minik Popi ve en yakın arkadaşı Kırkayak Turti ormanda oynamaya dalmışlardır. Birden, çalıların arasında parıldayan bir şey görürler. Bu, bir prenses tacıdır. Şaşkınlık içinde tacı incelerlerken Turti'nin aklına bir fikir gelir: Güzellik yarışması düzenlemek. Böylece taç sahipsiz kalmayacaktır.

Kimler katılmaz ki yarışmaya...Kurbağadan file, ördekten dinozora herkes gelir.

Peki ama en güzel kimdir?

Çocuk kitapları yazarı Salim Keskingöz, “Kütüphaneler Haftası” etkinlikleri kapsamında okul öncesi ve ilkokul öğrencilerimizle buluştu.

Çözüm üretme yöntemlerinin, neşeli karakterlerle anlatıldığı eğlenceli bir öykü olan “Kılkuyruk Popi- Güzellik Tacı” kitabı üzerine sohbet eden yazarımız söyleşisi sonunda öğrencilerimiz için kitaplarını imzaladı.

“Sorunlar Paylaştıkça Azalır”

Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü uzmanımız Sibel Peşte “Anne Baba olmak ” konulu grup çalışmasının ilk oturumunu Mart ayında velilerimizin katılımıyla gerçekleştirdi.

Dört oturumdan oluşacak çalışma; ebeveynlerin anne babalık sürecinde zorlandıkları noktaları, yaşadıkları endişeleri paylaşmayı, zorlandıkları durumların nedenleri ve çözümleri hakkında velilerimizde farkındalık oluşturmayı ve sonrasında çocuklarıyla daha sağlıklı iletişim kurmasını amaçlıyor.

Okulumuzda Daha Sağlıklı ve Ekolojik İçme Suyu Sistemi

Okulumuz, öğrencilerimizin daha sağlıklı ve ekolojik içme suyu tüketimini sağlamak amacıyla Elkay Su ile yaptığı çalışmalar sonucu son altı aylık zaman zarfında yaklaşık 40 bin adet 330 ml pet şişeyi doğaya kazandırdı.

Ekolojik su ile öğrencilerini buluşturan ve bu çözümün TED Bodrum Koleji’nin eğitim anlayışı ile örtüştüğünü belirten Okul Koordinatörü Sevinç Zeren “Eko okul olarak öğrencilerimize çevre konusunda olduğu kadar, yaşamları boyunca kullanacakları ve başarılarını etkileyecek alışkanlıklar kazandırıyoruz. Elkay Su istasyonları ile öğrencilerimiz sağlıklı su tüketirken istasyonların ön LED panelinde bulunan çevreci GreenTicker (kullanım miktarına göre değişen numaratör) sayesinde kaç adet 330 ml. pet şişenin çevre atığı olmaktan kurtarıldığını gözlemleyebiliyor. Böylece bu cihazların kullanımı çocuklar için daha eğlenceli hale gelirken öğrencilerimizde çevreci olma bilincini de arttırıyor.” dedi.

Çevreye ve sağlığa katkılarının yanı sıra emek, zaman ve ekonomik açıdan da tassarruf ettiklerine değinen TED Bodrum Koleji İdari İşler Müdürü Murat Altun “Okul olarak tasarrufla ilgili birçok projeye imza atıyor, bu konuda öğrencilerimizi bilinçlendiriyoruz. Bu kapsamda okulumuzda plastik kullanımının önüne geçerken tassaruf da edebileceğimiz alternatif bir sistem arayışındaydık. Yaptığımız araştırmalar neticesinde Amerikan firması olan Elkay Su istasyonlarını bulduk. Elkay Su istasyonlarının kullanımına geçmeden önce okulumuzda günde en az 20 ambalajlı su değişimi gerçekleştiriyorduk. Düşük güç tüketimi sağlayan, hijyenik, pratik, çevre dostu olan ve yurtdışında birçok eğitim kurumunda kullanılan Elkay Su istasyonları ile ambalajlı sular için harcadığımız emeğin, zamanın ve israfın da önüne geçmiş olduk. Böylece öğrencilerimiz sağlıklı su tüketirken tasarruf da ediyoruz.” açıklamasında bulundu.