TED'liysen Yalnız Değilsin
05 Aralık 2017 Tarihinde Eklendi.

TED'liysen Yalnız Değilsin

Art Ajanda bu ayki sayısında, gücünü Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ten alarak nitelikli gençler yetiştirmek için çalışan, 38 ilde TED meşalesiyle modern dünyanın etkin bireylerini yetiştiren Türk Eğitim Derneği’nin 90. yılına yer verdi.

Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Erdem Erken, TOBB Başkanı Sayın Rıfat Hisarcıklıoğlu ve Doğuş Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Aclan Acar Türkiye'nin en saygın eğitim kurumlarından birinin mensubu olmaktan duydukları güven ve gururu anlattı.

Röportajı okumak için aşağıdaki görseli tıklayınız.

Miniklerimiz Kütüphane Alışkanlığı Kazanıyor

1. sınıf öğrencilerimizle birlikte Bodrum Cevat Şakir İlçe Halk Kütüphanesine gezi düzenledik.

Öğrencilerimizin, kütüphane ortamını gözlemleme ve kazandıkları okuma alışkanlıklarını besleme amacı ile gittiğimiz geziden oldukça faydalı bilgilerle döndük. Orada bizi Bodrum öyküleri ve neşeli sohbetiyle ağırlayan yazarımız Feridun Büyükyıldız’a bir kez daha teşekkür ediyoruz.

“Mutlu Çocuk; Yürüyen Çocuk”

Okulumuz üçüncü sınıf öğrencileri, okul koridorlarında koşmak yerine yürümeleri gerektiğini vurgulamak için bir proje geliştirdiler.

Kapalı alanlarda koşmanın güvenli olmadığına dikkat çekmek için hazırladıkları projede öğrencilerimiz, “Mutlu Çocuk Yürüyen Çocuk”, “Koridorda Yürüyelim Sağlığı Önemseyelim”, “Yürü, Kazalar Olmasın” gibi yazılar hazırlayarak koridorlarda koşan arkadaşlarını uyarıp, yürümenin daha güvenli olduğuna dikkat çektiler.

21. Yüzyıl Gençlerini Anlamak Tehditler& Fırsatlar

PDR uzmanımız Barış Aygener, lise öğrenci velilerimizle, 21. Yüzyıl Gençlerini Anlamak Tehditler& Fırsatlar konulu pedagoji sohbeti gerçekleştirdi. 21. yüzyıl kendini özgü özellikleriyle dikkat çekiyor. Geçen yüzyıla ait, mesleklerden eğitim anlayışına, iletişimden ulaşıma birçok şey,  yerini başkalarına bıraktı, Peki bizler anne baba olarak çağın gereklerini biliyor ve çocuklarımızı buna göre yönlendirebiliyor muyuz? Çocuklarımıza kazandırmamız gereken yaşam becerileri neler, kariyerlerini planlarken hangi faktörleri dikkate almak durumundayız, her kuşağın karakteristikleri var, peki bu kuşağın kendine özgü nitelikleri neler? Bugünün gençleri nelerle mutlu oluyor? Gençlerimizi bekleyen fırsat ve tehditler neler? Bu sorular üzerine fikir alışverişinde bulunduğumuz, bilgi ve deneyimlerimizi paylaştığımız 21. Yüzyıl Gençlerini Anlamak Tehditler& Fırsatlar konulu pedagoji sohbetimizden herkes zenginleşerek ayrıldı.

Sosyal Medya ve Bilinçli Kullanım

Sosyal Medya Uzmanı Serkan Ceylan ve Psikolog İlknur Özer okulumuz konferans salonunda "Sosyal Medya ve İletişim" konulu bir söyleşi gerçekleştirdi.

İki oturumda gerçekleşen söyleşide Ceylan ve Özer ilk olarak öğrencilerimizle buluştu. Sosyal medyanın eğlenceli taraflarının yanında gözler önünde olmayan zararlarını da öğrencilerimizle keyifli bir şekilde paylaşan uzmanlarımız öğrencilerimize sosyal medyayı takip ederken gerçek hayatı kaçırmamaları yönünde tavsiyede bulundu.

Ardından velilerimizle bir araya gelen uzmanlarımız çocukların interneti ve sosyal medyayı doğru kullanabilmelerinin ancak ebeveynlerin denetim ve bilincinden geçtiğini belirterek, velilerimizle neler yapılabileceği konusunda ipuçları paylaşıldı.