Tiyatro Sanatçısı Banu Çiçek Konuğumuz Oldu
14 Kasım 2017 Tarihinde Eklendi.

Tiyatro Sanatçısı Banu Çiçek Konuğumuz Oldu

Orient Express Sanatsal Klasik Masallar Koleksiyonuna ait kitapların seslendirmesini yapan Tiyatro Sanatçısı Banu Çiçek okulumuza konuk oldu. Sanatçımız Dev Şalgam masalını sergilediği tek kişilik oyunuyla anasınıfı, 1.,2. ve 3. sınıf öğrencilerimize unutulmaz bir zaman dilimi yaşatırken 4. sınıf öğrencilerimizle de "Zorba Olma Yürekli Ol'' isimli bir film okuma atölye çalışması gerçekleştirdi. Soru-cevap yöntemi ile interaktif bir şekilde 'zorbalık' konusunun işlendiği film okuma etkinliğinde konu hakkında farkındalık sağlandı.

Yrd. Doç. Dr. Ömer Kutlu’dan, TED Bodrum Koleji öğretmenlerine Ölçme Değerlendirme Uygulamalı Eğitimi

Son yıllarda, dünyamızın hızla değişmesi ve tanık olduğumuz ilerlemelerin, eğitim bilimlerini de olumlu yönde etkilemesi kaçınılmazdır. Teknolojinin ders programlarına dahil olması, interaktif uygulamalar gibi yöntemler, öğrenim biçimlerini değiştirmiş, özellikle çağdaş eğitimi benimseyen kurumlarda kullanılmaya başlamıştır.

Önemli gelişimlerin yaşandığı bir eğitim bilim alanı da, ölçme ve değerlendirmedir. Öğrencilerin üst düzey düşünme becerilerini karşılamak amacıyla, ölçme ve değerlendirme bilim dalının, bu yönde yeni bulgulara ulaşmasını gerekli kılmıştır.

Geçtiğimiz hafta sonu, TED Bodrum Koleji’nde, Eğitimde Ölçme ve Değerlendirme alanında 1989 yılında yüksek lisans derecesini, 1998 yılında da doktora derecesini alan, halen Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi, Ölçme ve Değerlendirme bölümünde görev yapan Yrd. Doç. Dr. Ömer Kutlu öğretmenlerimize bir seri seminer verdi. Öğrencilerin, derslerden maksimum fayda sağlamaları ve yaratıcı çözümler üretmelerini, üst düzey zihinsel becerilere sahip olmalarının olanaklı kılacağını belirten Yrd. Doç Ömer Kutlu, bu görüşlerin ışığında TED Bodrum Koleji öğretmenlerine, Ölçme/Değerlendirme alanında yeni yaklaşımları ve uygun yöntemleri aktardı.

Kitapsever Kulübümüz 'Beni Asla Bırakma'yı Konuştu

Kitapsever velilerimiz kitapların özgür dünyasında hayatı yeniden anlamak ve üretmek için bir araya geliyor. TED Kitapsever Kulübümüz bu buluşmasında Japon edebiyatının en ünlü yazarlarından olan ve 2017 Nobel Edebiyat Ödülü’nün sahibi Kazuo Ishiguro’nun “Beni Asla Bırakma” isimli romanını konuştu. Time Dergisi tarafından İngilizce yazılmış en iyi 100 roman listesinde olan bu eser, varoluşçuluk için yazılmış distopik bir destan.

TED BODRUM KOLEJİ OKUL AİLE BİRLİĞİ’NDEN ANLAMLI ZİYARET

TED Bodrum Koleji Okul Aile Birliği, Yahşi Eğitim Uygulama Okulu’nu ziyaret ederek okul idarecileri ve öğrencilerle bir araya geldi. Okul Müdürü Mehmet Çoban eşliğinde öğretmen ve öğrencilerle sohbet eden, çalışmalar hakkında bilgi alan Okul Aile Birliği üyeleri yanlarında getirdikleri hediyeleri öğrencilerle paylaştı.

Okula verdiği destekler nedeniyle TED Bodrum Koleji yönetimine ve Okul Aile Birliği Başkanı Nurcan Eroğlu Çilli’ye teşekkür eden Çoban; " Biz engelli çocuklarımızı hayata kazandırmak adına çalışıyoruz ve sizin desteğinizi her zaman yanımızda hissediyoruz" dedi.

Okulun ihtiyaçları konusunda da bilgi alan TED Bodrum Koleji Okul Aile Birliği, bundan sonraki etkinliklerde birlikte neler yapılabileceği konusunda da fikir alışverişinde bulundu.

Miniklerimiz Yılbaşı Kartlarını Postaladı

Teknolojinin gelişmesi ve değişen haberleşme teknikleri nedeniyle unutulmaya yüz tutan mektup ve tebrik kartı gönderme geleneğini çocuklarımıza anlatıp Ortakent Postanesine bir gezi düzenledik. Ailelerine hazırladıkları yılbaşı kartlarını gönderebilmenin mutluluğunu ve heyecanını yaşayan minik öğrencilerimiz postane personeli ile de sohbet etmeyi ihmal etmedi.