Tohumdan Böreğe Ispanağın Yolculuğu
08 Mart 2017 Tarihinde Eklendi.

Tohumdan Böreğe Ispanağın Yolculuğu

Çocuklarımız ekim ayında ektikleri ıspanakları topladılar. Bugün o ıspanaklarla börek yaptılar. Tohumdan böreğe uzuuun bir süreci gözlemlediler. Börek yapımı için gerekli aşamaları da öğretmenleri ve arkadaşlarıyla deneyimlediler. Şimdi afiyetle yaptıkları börekleri yeme zamanı.

Meslekleri Tanıyorum, Geleceğimi Planlıyorum
Öğrencilerimiz "Kariyer Günü" etkinliği ile meslekleri uzmanlarından dinleme ve tanıma fırsatı buldular.

Katkıda bulunan ve etkinliğimize katılan bütün velilerimize teşekkür ediyoruz.
Geleneksel Mandalina Hasadımızı Gerçekleştirdik

Okulumuz, öğrencilerimizin yöresel değerleri öğrenerek yaşatması ve gelecek nesillere aktarması inancıyla açıldığı günden bu yana geleneksel olarak düzenlediği mandalina hasadının beşincisini gerçekleştirdi. Sepetlerini mandalinayla dolduran öğrencilerimiz topladıkları mandalinalarla okulumuzun Mutfak Atölyesinde uzmanlar eşliğinde geleneksel yöntemlerle mandalina reçeli yapacaklar.

Hazırlık Sınıfları Oryantasyon Dersleri Başladı

2013 - 2014 Akademik yılının sonuna yaklaştığımız bugünlerde, Okul Öncesi Hazırlık Grubu öğrencilerimizin İlkokula geçiş ve 1. sınıfa uyum sağlamalarına katkıda bulunacağını düşündüğümüz “Oryantasyon Programı” nı, 5 Mayıs tarihi itibariyle hayata geçirdik.

Haftada bir gün, 1. sınıflarla bir ders saati geçirecekleri

• “1.sınıflar nerede oturuyor, nerede ders yapıyor?”
  •  “Sınıf Kuralları”
  • “Dersleri Tanıyoruz”
  •  “Sesleri Öğreniyoruz ” temalı programımız 6 Haziran 2014 tarihine kadar devam edecek.

5 Mayıs Pazartesi günü başladığımız oryantasyon derslerine hazırlık öğrencilerimizin, 1-A, 1-B ve 1-C sınıflarını ziyaret edip gelecek yıl oturacakları sıraları ve sınıf ortamını solumaları, ağabey ve ablaları ile birlikte yemekhanede yemek yemeleri hem çok heyecan verici hem de çok eğiticiydi.

Birinci sınıf öğretmenlerimizin verdikleri bilgiler ışığında da öğrencilerimiz, karşılaşacakları yeni dersleri ve ilkokullu olmak kültürünü dinleyip gelecek seneye hazırlığı şimdiden tecrübe etmiş oldular.

Bu tecrübelerini ise kağıda resmederek döken öğrencilerimizin mutlulukları gözlerinden okunuyordu.

Sevgiyle Emanet Ettin Coşkuyla Kutluyoruz

Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan bayramını, bugünün küçükleri yarının büyükleri öğrencilerimiz bir gün ile sınırlı kalmayarak hafta boyu dolu dolu kutladı. Her sınıf düzeyine hitap eden etkinliklerimizde öğrencilerimiz sanat, spor, kültür ve eğlence etkinlikleriyle çocuk olmanın tadını çıkardı. Tüm öğretmenlerimizin desteği ile gerçekleştirilen etkinliklerde öğrencilerimiz şarkılar söyledi, oyunlar oynadı, sanatsal çalışmalarını aileleriyle ve tüm Bodrumlularla paylaşmanın mutluluğunu ve gururunu yaşadı.