Tohumdan Böreğe Ispanağın Yolculuğu
08 Mart 2017 Tarihinde Eklendi.

Tohumdan Böreğe Ispanağın Yolculuğu

Çocuklarımız ekim ayında ektikleri ıspanakları topladılar. Bugün o ıspanaklarla börek yaptılar. Tohumdan böreğe uzuuun bir süreci gözlemlediler. Börek yapımı için gerekli aşamaları da öğretmenleri ve arkadaşlarıyla deneyimlediler. Şimdi afiyetle yaptıkları börekleri yeme zamanı.

“Hazine Avı Oyunu SHAKESPEARE”

Okulumuz 7. sınıf öğrencileri İngilizce derslerinde dünyanın en büyük ve en seçkin drama yazarı olarak kabul edilen İngiliz şair yazar WILLIAM SHAKESPEARE’in “Love in Shakespeare 5 Stories: The Taming of the Shrew, Othello The Moor, The Tragedy of Romeo and Juliet, Cleopatra and Anthony, Twelfth Night”  kitabını farklı bir etkinlikle işlediler.

Öğretmenleri Manjit Breyal rehberliğinde, her bir hikaye için farklı bir etkinlik gerçekleştiren öğrencilerimiz, hikayelerde yer alan kahramanları kritik ederek karakterlerine uygun bir ana, beş alt karakter oyunu oluşturdular.

Oluşturdukları ana oyun olan “Hazine Avı SHAKESPEARE” oyunu için öğrencilerimiz birer takım kaptanı ile iki gruba ayrıldılar. Her grup ellerindeki ipuçlarıyla okulun çeşitli yerlerine saklanmış bayrakları bulmak için birbirleriyle yarıştı. En çok bayrağı toplayan grup kazanan oldu.

Bodrum Belediye Başkanı Sn. Mehmet Kocadon TED Bodrum Koleji'nde

Bodrum Belediye Başkanı Sn. Mehmet Kocadon, TED Bodrum Kolejini ziyaret etti. Sayın Mehmet Kocadon Okul Müdürü Fırat Asyalı ve Okul Kurucu Temsilcisi Erdem Erken tarafından karşılandı.

Sn.Mehmet Kocadon’a, bu yıl eğitim-öğretim hayatına başlayan TED Bodrum  Koleji, okul yerleşkesi, öğrenci sayısı ve okul faaliyetleri hakkında ayrıntılı bilgi verildi.

Öncelikle Fen Laboraturvarları, Matematik, Türkçe ve Sosyal derslikler, en son teknolojiye sahip ve öğrencilerin görselleri üç boyutlu inceledikleri teknoloji sınıfı, mevcut iki adet görsel sanat dersliği, öğrencilerin haftada 10, ayda 40 saat ingilizce eğitimi aldıkları, 4.sınıfdan itibaren de Fransızca ve İspanyolca dil eğitimine başladıkları yabancı diller derslikleri, okul öncesi  oyun odası, fen ve  matematik  atölyesi, okul öncesi  için özel hazırlanmış yemekhane,  1., 2. ve 3. sınıfların dans-drama dersinin bir parçası olduğu dans-bale salonu,beden eğitimi derslerinin spor salonunda yapılabildiği beden eğitimi salonu, 600 kişi  kapasiteli konferans salonu, 400 kişilik amfi tiyatro, 5.000 adet kitap ve görsel materyalin bulunduğu kütüphanenin yanısıra  öğrencilerin teknolojiyi en üst seviyede kullanmayı öğrendikleri Teknoloji Merkezi, öğrencilerin  şahsi bölüm ve alanları ile TED Bodrum Kolejinin sosyal aktiveteleri kapsamlı olarak uyguladığı  eğitim sürecinde mevcut iki adet Müzik dersliği ve 4 adet öğrencilerin öğle saatlerinde vakit geçirebildikleri bireysel müzik odaları, basketbol, voleybol ve badminton gibi cok amaçlı sporların yapıldığı kapalı spor salon, yemekhane, fitness merkezi, tenis kortu ve futbol sahası ile tam zamanlı görev yapan hemşire ve haftanın belirli saatlerinde  görev yapan okul doktoru bulunduğu Revir ile  iki adet psikolojik danışmanın görev yaptığı Rehberlik ofisi, yaz-kış hizmet verecek olan yarı olimpik yüzme havuzu ve okulun diğer idari bölümleri  hakkında Bodrum Belediye Başkanına ayrıntılı bilgi verildi.Ziyareti sırasında aktivitelere öğrenciler ile birlikte iştirak eden Bodrum Belediye Başkanı, öğretmen ve öğrenciler ile de sohbet etti. Sn.Mehmet Kocadon, her geçen gün gelişen bodrum bölgesinde geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın eğitiminin önemli olduğunu ve TED Bodrum Kolejinin bu yıl itibari ile eğitim ve öğretime açılmasının  anlamını  vurguladı. TED Bodrum Koleji’ne başarılar dileyen Sn.Kocadon yaptığı ziyaretten memnuniyetini ifade ederek ayrıldı.

İLK KÜTÜPHANE KAMPIMIZ!

TED Bodrum Koleji Öğrencileri Öğretmenleri ile Birlikte Dün Gece Kütüphanemizde Uyudular!

22 Mart 2013 Cuma gecesi tüm 4.sınıf öğrencilerimiz ve gönüllü öğretmenlerimiz ile; öğrencilerimizin kitaplarla daha yakından iletişime geçmelerini sağlamak amaçlı ilk kütüphane kampımızı gerçekleştirdik. Ana temamız “MASAL” idi. Okul sonrasında öğretmenlerimiz ile öğrencilerimiz bahçede çeşitli oyunlar oynadılar. Keyifli bir yemeğin ardından okul kütüphanemize geçerek eşyalar yerleştirildi. Çok sevdiğimiz ve kitaplarını keyifle okuduğumuz yazar Fatih Erdoğan ile söyleşimizi yaptık, kitaplarımızı imzalattık. İlerleyen saatlerde on kişilik dört gruba ayrılarak el fenerleri ile okulda “MASAL AVI”na çıkıldı. Amacımız öğrencilerimizin ilk seçtikleri masalın eksik parçalarını bulmalarıydı. Okulun çeşitli bölümlerine asılan eksik masal parçalarını bulurken öğrencilerimiz grup olarak hareket etme, iş birliği ve birbirini dinleme becerilerini geliştirdiler. Okulu karanlıkta görmek öğrencilerimizi çok heyecanlandırdı.  Kitap ile ilgili kısa bir film izleyip değerlendirdikten sonra kütüphanecilik tarihinde çok önemli olan Mustafa Güzelgöz (Eşekli Kütüphaneci) ile ilgili bir video izleyerek kütüphanelerin önemi üzerine sohbet ettik.

Uyku tulumları içine girip uykuya geçerken öğrencilerimize masal dinlettirdik. Sabah uyanmaya başlamalar güneşin ilk ışıkları ile oldu. Saat 06.00 olduğunda hepsi uyanmıştı. Öğrencilerimiz geceyi okul kütüphanesinde geçirmenin çok heyecanlı olduğunu ve bu deneyimi hayatları boyunca hiç unutamayacaklarını söylediler. Kahvaltının ardından aileleri ile evlerine giderken hepsinin yüzünde eğlenmenin ve keyifli bir gecenin mutluluğu vardı. Kütüphane kampı için bizimle olan yazar Fatih Erdoğan’a, 4. sınıf öğretmenlerimize, gönüllü olarak kampa katılan tüm öğretmenlerimize ve özellikle öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Lisemizde, Uluslararası Öğrenci Değişim Programı Başlıyor...

TED Okulları ve Kanada'nın en önemli eyaletlerinden olan Nova Scotia ile sağlanan okul ortaklığı kapsamında, liseli öğrencilerimize Kanada'da çift diploma sahibi olma imkanı sağlayan lise değişim programının tanıtım toplantısı yapıldı.