Tohumdan Böreğe Ispanağın Yolculuğu
08 Mart 2017 Tarihinde Eklendi.

Tohumdan Böreğe Ispanağın Yolculuğu

Çocuklarımız ekim ayında ektikleri ıspanakları topladılar. Bugün o ıspanaklarla börek yaptılar. Tohumdan böreğe uzuuun bir süreci gözlemlediler. Börek yapımı için gerekli aşamaları da öğretmenleri ve arkadaşlarıyla deneyimlediler. Şimdi afiyetle yaptıkları börekleri yeme zamanı.

“Benim Çorabım Aslında Bir Tırtılmış!”

Okulumuz dördüncü sınıf öğrencileri Yaratıcı Eller Kulübü’nde bu hafta, eski çoraplardan oyuncak yapmayı öğrendiler.

Her hafta farklı bir etkinlikle sanatsal yönlerini gösteren öğrenciler, önce çorapların içlerini elyaf pamukla doldurdular, ardından iplerle istedikleri şekilleri verdiler. Son olarak oyuncaklarını düğmelerle süsleyen öğrenciler ortaya çıkan ürünleri arkadaşlarıyla paylaştılar.

Minik öğrencilerimizin çalışmaları bittiğinde ortaya tırtıl, ahtapot, köpek gibi çeşit çeşit sevimli oyuncaklar çıktı.

Lise Öğrencilerimiz Elektriklenme Deneyi Yaptı

10.sınıf öğrencilerimiz fizik dersinde işledikleri elektriklenme konusunu deney yaparak pekiştirdiler. Öğrencilerimiz yaparak, yaşayarak öğrenirken pozitif ve negatif yüklerin yerleşimi ile maddeler arasındaki yük alış verişinin hangi yollarla gerçekleştiğini gözlemlediler.

Kütüphanede Bir Gece

Kütüphane kampımızı gerçekleştirdik. Kampta bizimle birlikte olan Sedat Girgin'e, gönüllü olarak kampa katılan tüm öğretmenlerimize ve özellikle öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Hayatı Yaşamak Kadar Paylaşmak da Önemli

“Bir Elmanın İki Yarısı” Projesi kapsamında, Yahşi Özel Eğitim ve Uygulama Merkezindeki arkadaşlarıyla birçok kez bir araya gelen öğrencilerimiz bu kez de drama ve resim etkinliğinde buluştu. Engelli bireylerin sosyal hayata dahil olmaları ve toplumda engelliler konusunda gerekli bilincin oluşturulması amacıyla öğrencilerimiz tarafından hayata geçirilen projenin devamında sportif aktiviteler gerçekleştirilecek.