Tohumdan Böreğe Ispanağın Yolculuğu
08 Mart 2017 Tarihinde Eklendi.

Tohumdan Böreğe Ispanağın Yolculuğu

Çocuklarımız ekim ayında ektikleri ıspanakları topladılar. Bugün o ıspanaklarla börek yaptılar. Tohumdan böreğe uzuuun bir süreci gözlemlediler. Börek yapımı için gerekli aşamaları da öğretmenleri ve arkadaşlarıyla deneyimlediler. Şimdi afiyetle yaptıkları börekleri yeme zamanı.

23 Ekim MOL Günü Kutlu Olsun

Lise öğrencilerimiz, tüm dünyada 23 Ekim tarihinde kutlanan MOL Günü’nü, her yıl olduğu gibi bu yıl da Kimya öğretmenleri ile birlikte hazırladıkları eğitici ve keyifli deney etkinlikleriyle kutladı.

İNGİLİZCE ÖĞRETMENLERİMİZ TED ANKARA ELT SEMİNERİNDEYDİ

Türk Eğitim Derneği'nin İngilizce dil eğitimi konusunda geleneksel olarak düzenlediği TED ELT Konferansı’nın yedincisi, “EDUCATED EDUCATORS” teması ile TED Ankara Koleji’nde gerçekleştirildi. Konferansa okulumuzdan İngilizce Anabilim Dalı Başkanımız Sayın Serdar Öztürk ve 10 İngilizce öğretmenimiz de katıldı.

Açılışta konuşan Türk Eğitim Derneği Genel Müdürü Sevinç Atabay “Yabancı dil öğrenmek o dili bir iletişim aracı olarak kullanmanın ötesinde bir başka kültüre, farklılıklara ve inançlara hoşgörüyle bakabilmeyi öğretir” dedi.

Konferansın onur konuğu olarak konuşma yapan şair-yazar Ataol Behramoğlu ise öğrenmenin bir sevinç olgusu olduğunu dile getirdiği konuşmasında “Ben öğrencilerime öğrenmenin bir sevinç olduğunu hissettirmeye çalışıyorum. Dil olgusunun canlı bir şey olduğunu anlatmaya çalışıyorum. Nasıl canlı bir organizmada bedenlerinizin parçaları birbiriyle ilgiliyse ve bütünü oluşturuyorsa dil de böyle bir şeydir. Dilin bütün sözcüklerinin birbirleri arasındaki bağlantılar bir canlı organizmayı oluşturur. Bir dili keşfetmek bir kentin sokaklarını, kuytularını, alanlarını keşfetmek gibidir. Öğrencilerimizde keşfetme ve merak duygusunu kışkırtmamız lazım” dedi.

Öğrencilerin 21. yüzyıl becerilerine sahip olmaları için öğretmen mesleki gelişiminin öneminin irdelendiği konferansta İngilizce dil eğitimi konusunda uluslararası üne sahip uzmanlar konuşma yaptılar. Norwich Institute for Language Education Akademik Direktörü Rod Bolitho, “Değişen Dünyada Dil Öğretmenliği Kavramı ve Gelişimi”, Bell Educational Services Akademik Direktörü Jim Scrivener “İngilizce Dil Öğretiminde Belirsizliğin Keşfi”, University of Maryland TESOL Professional Training Programs Öğretim Üyesi Joan Kang Shin, “21. Yüzyılın Öğretmeni misiniz?”, ELT Danışmanı Prof. Simon Borg, “Profesyonel Sorgulama”, Cambridge University Press Eğitim Teknoloğu Brendan Wightman ise “Standart pedogojinin sınırları içinde yeni teknolojileri nereye oturtmalıyız?” başlıklı konuşmalarıyla İngilizce dil eğitimi konusundaki yeni bakış açılarını ele aldılar.

Sebit tarafından vitaminogretmen.com üzerinden canlı olarak yayınlanan 7. TED ELT Konferansı’nda ayrıca yabancı yayınevleri tarafından kurulan stantlarda yeni çıkan İngilizce eğitim kitapları tanıtıldı ve yazar Ataol Behramoğlu okuyucuları için kitaplarını imzaladı. TED Ankara Koleji öğrencilerinden oluşan caz orkestrasının konseri ise beğeniyle izlendi.

'Çocuklarda Cinsel Gelişim ve Cinsel Eğitim' Semineri Gerçekleştirildi

Okulumuz Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü Uzmanlarımızdan Kayane Kutlu tarafından 3., 4. ve 5. sınıf velilerimize 'Çocuklarda Cinsel Gelişim ve Cinsel Eğitim' semineri verildi. Cinsel gelişim evreleri, cinsel eğitimin nasıl verileceği ve çocukları cinsel istismardan korumanın yolları anlatıldı.

TED Okulları 16. Müdürler Toplantısı Gerçekleştirildi

TED Okulları 16. Müdürler Toplantısı, TED Şanlıurfa Kolejinin ev sahipliğinde gerçekleştirildi. TED Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu ve TED Genel Müdürü Sevinç Atabay’ın da katılımıyla üç gün süren toplantıda geçtiğimiz yılın değerlendirmesi yapılarak, gelecek dönemin stratejileri belirlendi. Toplantıya okulumuzu temsilen Okul Genel Koordinatörümüz Sevinç Zeren ve İlkokul Müdürümüz Meryem Ebrem katıldı.