Tohumdan Böreğe Ispanağın Yolculuğu
08 Mart 2017 Tarihinde Eklendi.

Tohumdan Böreğe Ispanağın Yolculuğu

Çocuklarımız ekim ayında ektikleri ıspanakları topladılar. Bugün o ıspanaklarla börek yaptılar. Tohumdan böreğe uzuuun bir süreci gözlemlediler. Börek yapımı için gerekli aşamaları da öğretmenleri ve arkadaşlarıyla deneyimlediler. Şimdi afiyetle yaptıkları börekleri yeme zamanı.

Öğrencilerimiz Cambridge Sertifikalarını Aldı

Uluslararası geçerliliği olan Cambridge English Sınavlarında hedefledikleri başarıyı yakalayan öğrencilerimiz, konferans salonumuzda düzenlenen törenle sertifikalarını aldı. Öğrencilerimizin dil öğrenme süreçlerinde adım adım ilerlemelerini değerlendiren ve yeni hedefler belirlemek üzere onları motive eden sınavlara bu sene de katılmayı sabırsızlıkla bekliyor olacağız.

Öğrencilerimiz Güneş Enerjisiyle Çalışan Fırın Üretti

İngilizce merkezli disiplinler arası ve uygulamaya yönelik yaklaşımı içeren derslerimiz devam ediyor. 8. Sınıf öğrencilerimiz Fen Bilimleri derslerinde enerji konusunu İngilizce konuşarak ele aldılar ve güneş enerjisiyle çalışan fırınlar ürettiler. Fırınların yapılış sürecini ve kullanım amaçlarını İngilizce olarak arkadaşlarına sundular.

İnsanlar Evlerde Yaşar, Peki Ya Diğerleri?

TED Bodrum Koleji Anaokulu’ nun bu yılki Hazırlık grubu sınıfları Gems etkinliklerine başladı.

GEMS programı, 1984 yılında California Üniversitesi bünyesinde yer alan, öğretmen eğitimi ve müfredat geliştirme merkezi olarak da bilinen Lawrance Hall of Science adlı bir fen merkezi tarafından oluşturulmuştur.

GEMS, öğrencilere fen ve matematiği erken yaşlarda eğlenceli etkinliklerle sevdirmeyi amaçlayan, bilimin tüm süreçlerini aktif öğrenme yoluyla yaşamalarına imkan veren kaliteli ve esnek bir ders programıdır.

Öğretim programlarının tamamı belirli bir bilim görüşünü anlatır ve bu görüş üzerine temellerini kurar. GEMS etkinlikleri de ilk olarak “sorgulama” ile başladığı için bilimin bir sorgulama olduğu mesajını öğrencilere iletir. Sorguyla başlayıp takım halinde ilerlemeyi sağladığı için de bilimin “ortak bir girişim” olduğunu anlatır. Öğrencilerin işbirliği ile çevrede olan biteni anlamlandırma yoluna iletilmesi ile “dünyanın anlamını bulmak” görüşünü yansıtır. Böylelikle yaşam boyu öğrenen bireylerin oluşumu sağlanmış olur.

Bu hafta Gems derslerimizden biri olan “Ağaç Evler Tasarla “uygulamasını Turuncu Sınıf, Kırmızı Sınıf, Sarı Sınıf ve Yeşil Sınıf öğrencilerimiz ile hem öğrenerek hem de eğlenerek işledik; birçok keşif yaptık.

Öğrencilerimize herkesin bir evi olduğunu ve ağaçların da doğada yaşayan hayvanların evi olabileceğini düşündürdük ve hangi ağaçta hangi hayvanın evi olabileceğinin cevabını onlardan aldık. Öğrencilerimizle doğada yaşayan hayvanlarla “Ağaç Ev Tasarla” projesinde karton kutuları boyayarak ağacımızın gövdesini oluşturduk, graft kağıtlarını bükerek dallar yaptık ve yapraklar çizerek kendi ağaç evimizi tamamladık. Ağaç evlerimizde yaşayacak olan baykuş, sincap gibi hayvanları dolgu oyuncaklar şeklinde yaptık ve ağacımızın dalına astık.

Ardından öğrencilerimizle “ Baykuş ve Ağaç “adlı drama çalışması yaptık.

Büyüteçlerimizi alarak okulumuzun bahçesindeki ağaçları inceledik. Ağacın gövdesinde yürüyen karınca kolonisi öğrencilerimizin çok ilgisini çekti.

11. Bölge Karate Kupası Gururlarımız

24 Kasım 2013 Pazar günü Milas'ta yapılan 11.BÖLGE KARATE KUPASI yarışmalarında okulumuz öğrencilerinden; Kayra Sezgin, Orhan Alp Kuzulu, Koray Kamiloğlu “Altın Madalya” kazanarak bizleri gururlandırmışlardır. Onları yetiştiren antrenörleri Sayın Fatih Uzunlulu'ya çok teşekkür ediyoruz.

Muğla, Marmaris, Milas, Bodrum, Uşak, Aydın, Denizli, İzmir'den toplam 300'ü aşkın sporcunun katılımı ile gerçekleşen ve çok çekişmeli geçen maçlarda bu büyük başarıyı gösteren öğrencilerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.