Türk Eğitim Derneğinin Bir Üyesiyim, Yarınların Meşalesiyim
04 Aralık 2017 Tarihinde Eklendi.

Türk Eğitim Derneğinin Bir Üyesiyim, Yarınların Meşalesiyim

TED Aliağa Koleji Vakfı tarafından geçtiğimiz eğitim öğretim yılında düzenlenen “Türk Eğitim Derneğinin Bir Üyesiyim, Yarınların Meşalesiyim” adlı öykü yarışmasında öğrencilerimizden Deniz Süzen B kategorisinde 1., Zehra Özüm Mutluay A kategorisinde 2. olarak sertifikalarını aldı. Öğrencilerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

Sınıf Yönetimi ve Ekip Çalışması Öğretmen Semineri

14 Eylül Cumartesi ve 15 Eylül pazar günleri okulumuzdaki tüm öğretmenlerimizin katılımı ile düzenlenen Sınıf Yönetimi ve Ekip Çalışması konulu hizmet içi eğitim semineri gerçekleştirilmiştir. Tüm öğretmen arkadaşlarımızın aktif olarak katıldıkları etkinlikler ile Sınıf yönetimi ve Ekip çalışması hakkında farklı bakış açılarına sahip oldular.

Hasattan Sonra Sıra Mandalina Reçelinde

Öğrencilerimiz hasat zamanı topladıkları mandalinalarla okulumuzun Mutfak Atölyesi’nde gastronom eşliğinde geleneksel yöntemlerle mandalina reçeli yaptılar.

"Love in Blue Bodrum"

Okulumuz 3. Sınıf öğrencileri, sanatçı Mine Burak’ın Bodrum evlerinin mimari özelliklerini yansıttığı "Love in Blue Bodrum" isimli sergisini ziyaret ettiler.

Dünden bugüne Bodrum’un masalsı hikayesinin dokuz farklı konseptte 63 eserlerle anlatıldığı sergide sanatçı, öğrencilerimize hem sergisi hakkında bilgi verdi hem de öğrencilerimizin merak ettiği soruları içtenlikle yanıtladı.

Geçmişten günümüze Bodrum evlerinde ne gibi değişiklikler olduğunu, yaşanan kültürel dönüşümün fiziksel olarak Bodrum’u da değiştirdiğini belirten Burak, Bodrum’un ve Bodrum evlerinin özgün olarak korunması gerektiğinin altını çizdi ve öğrencilerimizden bu konuda hassasiyet göstereceklerine dair söz aldı.

Bodrum’un özgünlüğünün korunması için çalışmalarına öğrencilerimizin de destek göstermesinden memnuniyet duyduğunu belirten Burak’a sergisinde bizi ağırladığı için teşekkür ediyoruz.

Okulumuz, II. Dönem Veli Toplantıları ve Hafta Sonu Kahvaltılarının ilki gerçekleşti.

6 Nisan 2014 Pazar günü, Okul öncesi ve 1.-2.-3. Sınıf velilerimizle birlikte yapılan güzel bir kahvaltının ardından ikinci dönem veli toplantımızı gerçekleştirdik.

Kahvaltı sırasında öğretmenlerimizin katılımıyla sohbet ortamında başlayan veli toplantımız, sınıf ve branş öğretmenlerimiz ile bireysel görüşme şeklinde etti. Bu sırada öğrencilerimiz, okulun çeşitli alanlarında ebeveynleri ve arkadaşlarıyla açık havada oyun oynamanın keyfine vardılar.

Kahvaltı ve veli toplantılarımızın ikinci organizasyonu, 12 Nisan 2014 Cumartesi günü, 4, 5, 6 ve 7. Sınıflara yönelik olarak düzenlenecek.