Türk Eğitim Derneğinin Bir Üyesiyim, Yarınların Meşalesiyim
04 Aralık 2017 Tarihinde Eklendi.

Türk Eğitim Derneğinin Bir Üyesiyim, Yarınların Meşalesiyim

TED Aliağa Koleji Vakfı tarafından geçtiğimiz eğitim öğretim yılında düzenlenen “Türk Eğitim Derneğinin Bir Üyesiyim, Yarınların Meşalesiyim” adlı öykü yarışmasında öğrencilerimizden Deniz Süzen B kategorisinde 1., Zehra Özüm Mutluay A kategorisinde 2. olarak sertifikalarını aldı. Öğrencilerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

TED Radyo Bu Hafta Genç Kız Voleybol Takımımızı Ağırladı

Öğrencilerimizin hazırlayıp sunduğu TED Radyo’nun bu haftaki konukları; Genç Kız Voleybol Takımımız oldu. TED Radyo her Çarşamba 15.30'dan itibaren www.tedbodrum.k12.tr/radyo linkinden canlı yayında.

Ekim Ayının Bestecisi – Beethoven

10. sınıf öğrencilerimiz Ekim ayının sanatçısı olan Ludwig von Beethoven’ın yaşamını inceledi, tartıştı ve eserlerini dinledi. Öğrencilerimiz ayrıca İngilizce derslerinde geçmişe gidip müzisyenle bir araya geldiklerini ve onunla röportaj yaptıklarını hayal ederek Beethoven ile ilgili bir makale yazarak okul panosunda paylaştılar.

1. Sınıflar Yıl Sonu Gösterileri

Okulumuz 1. sınıf öğrencileri yılsonu gösterisindeki performanslarıyla izleyenleri büyüledi.

Toprak Habitatı

Okulumuz “yaparak yaşayarak öğrenme” prensibi çerçevesinde öğrencilerine öğrendikleri soyut kavramları somut olarak göstererek kalıcı ve ezbersiz öğrenmeyi gerçekleştiriyor.

Geçtiğimiz hafta yapılan Su Habitatı çalışmasının ardından 3. Sınıf öğrencilerimiz bu kez de Toprak Habitatı Projesi’ni hayata geçirdiler.

Önce bitkilerin anatomik özelliklerini, nasıl beslendiklerini, nasıl fotosentez yaptıklarını, doğadaki müthiş adaptasyonlarını araştırarak öğrenen öğrencilerimiz ardından sınıflarında toprak habitatlarını oluşturdular.

Toprak alan habitatını barındıran bitki ve hayvan türlerini öğrenen öğrencilerimiz, parçadan bütüne ulaşma tekniğiyle tasarlanan pratik çalışmalarında; yaratıcılıklarıyla akıl yürütme yöntemini birleştirerek çiçek dikimi yaptılar.

Öğrencilerimiz bundan sonra sınıflarındaki canlı toprak habitatlarını gözlemleyerek geliştirecekler.