Tarihinde Eklendi.

Bodrum'daki Basın Mensupları TED Bodrum Koleji'nde Buluştu

TED Koleji Bodrum Koleji Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Erdem Erken ve Okul Koordinatörümüz Sayın Fırat Asyalı, Bodrum’da görev yapan ulusal ve yerel basın temsilcileri ile bir araya gelerek okulun çalışmaları ve hedefleri ile ilgili bilgileri paylaştı; basın mensuplarının önerileri dinlendi.

Okul Aile Birliği üyelerimizin de hazır bulunduğu basın toplantısı okulumuz TED Cafe’sinde gerçekleştirildi.

TED Bodrum Koleji Okul Aile Birliği Seçimi Yapıldı

TED Bodrum Koleji Okul Aile Birliği Genel Kurulu 2 Ekim 2015 Cuma günü yapıldı.

Kurulda 2014/2015 Eğitim Öğretim Yılı Okul Aile Birliği adına Sayın Fatoş Güneri, geçtiğimiz yıl düzenlenen faaliyetleri anlatarak velilerimize desteklerinden ötürü teşekkür etti. Ardından Sayın Deniz Akdeniz geçtiğimiz yıl Okul Aile Birliği faaliyet raporunu velilerimizle paylaştı. Son olarak geçtiğimiz yıl Okul Aile Birliği adına söz alan Sayın Talip Akdoğan Okul Aile Birliği Denetleme Kurulu raporunu okudu. 2014/2015 Eğitim Öğretim yılı Okul Aile Birliği çalışmaları oy birliğiyle ibra edildi ve emeği geçen birlik üyeleri katılan velilerimizden büyük alkış aldı.

Sonrasında yapılan oylama sonucu 2015/2016 Eğitim Öğretim Yılı Okul Aile Birliği aşağıdaki şekilde oluştu;

Yönetim Kurulu Asil Üyeler:

Nurcan ÇİLLİ

Ayça BİÇER

İlgin GÖKTEPE

Meltem KEMAHLI

Sevgi TALAŞIK

Yönetim Kurulu Yedek Üyeler:

Fatma ERTUĞRUL

Nuray ÖZGÜN

Nurcan ESENDEMİR

Selma ŞEN

Esra WELLINGTON

Denetleme Kurulu Asil Üye:

Murat Serkan ÖZGÜN

Denetleme Kurulu Yedek Üye:

Dilek SUNAY

Geçen sene başarılı çalışmalarıyla bizlere destek olan Okul Aile Birliği yönetimine şükranlarımızı sunuyor, yeni seçilen Okul Aile Birliği yönetimine başarılar diliyoruz.

Ben sıcakken arkadaşım sen üşüme!

Kış mevsimi hepimiz için zor geçmektedir. Birçok ilde yaşayan vatandaşlarımız bizden daha ağır şartlar altında yaşamlarını sürdürmektedir. Bizler burada ısınmak için birçok imkâna sahipken, arkadaşlarımız yaşam mücadelesi vermekte. Hedeflerinden biri de çevreye karşı duyarlı bireyler yetiştirmek olan okulumuz bu duruma tepkisiz kalamazdı. Bu nedenle öğretmenlerimiz, öğrencilerimizle ve velilerimizle beraber bir sosyal sorumluluk projesini hayata geçirmeye karar verdik. Ürettiklerimizle ülkemizin çeşitli bölgelerindeki olanaksızlıklar içindeki çocukları ısıtmaya çalışacağız.

Siz değerli velilerimizin de desteğiyle; Bodrum’un güneşini üşüyen arkadaşlarımıza taşıyoruz!

“Ben Sıcakken Arkadaşım Sen Üşüme!” adlı projemizin iki ayağı vardır. Birinci ayağında öğretmenlerimiz önderliğinde 5., 6. ve 7.sınıf öğrencilerimiz üşüyen arkadaşlarına atkı, bere ve battaniye örecekler. Projenin örgü örme ayağına siz değerli velilerimiz de kendi üretimlerinizle destek olabilirsiniz. Kendi emeğimizle ürettiğimiz ürünlerin ihtiyacı olanlara ulaştırılması çok kıymetlidir.

Projenin ikinci ayağında ise, okulumuzun tüm sınıf seviyelerinde tercihen yeni alınmış veya iyi durumda olan çok az kullanılmış atkı, bere, eldiven, çorap,  battaniye gibi kışı sıcak geçirmelerine yardımcı olacak eşyalar toplayacaklar.

Öğrencilerimizin kendi emekleriyle atacağı her ilmekle arkadaşlarımıza bir adım daha yaklaşacağız. Sizlerden de bu projemize destek bekliyoruz. Çocuklarınızla beraber öreceğiniz bir atkı hem sizlerin hem de buna sahip olacak çocukların içini ısıtacak. Üşüyen arkadaşlarımızın yaşadıklarını hepimizin el emeği olan ürünlerle azaltmaya çalışalım ve “İLMEK İLMEK YAKINLAŞALIM”

Proje kapsamında, 10 Ocak 2014’e kadar sizlerden gelecek ürünler toplanacaktır.

TED Bodrum Koleji ailesi olarak,

Öğrenci, Veli, Öğretmen ve Çalışan hep beraber, el ele

Ege’nin sıcağını Doğu’ya gönderelim…

Hafta Boyu Pi Sayısının Dünyasını İnceledik

6. sınıf öğrenci ve velilerimiz, tüm dünyada kutlanan Pi gününü hafta boyunca eğlenceli birer aktiviteye dönüştürdü. Gerçekleştirilen aktivitelerde matematik öğretmenlerimiz Pi’nin sıradan bir sayı olmadığını evrenin temelindeki matematiksel devinimin dayanak noktası olduğunu ifade ederek, pi sayısının önemine dair çeşitli bilgiler verdi. Ardından pi sayısı bulmaca ve kahoot uygulaması ile “Pi Bilgi Yarışması” düzenledi. Etkinliklerde öğrenci velilerimiz eğlenceli dakikalar geçirerek belleklerinde matematiğe dair keyifli anılar biriktirmiş oldu.