Uluslararası Eğitim Programlarımızla da Fark Yaratıyoruz
15 Mayıs 2017 Tarihinde Eklendi.

Uluslararası Eğitim Programlarımızla da Fark Yaratıyoruz

TED Bodrum Koleji'nde uygulanan Cambridge IGCSE, BTEC, AP, ISE Kanada Öğrenci Değişim programları hakkındaki bilgilendirme toplantısı yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Bilgilendirme toplantısına Türk Eğitim Derneği Yabancı Diller Koordinatörü Dr. Fatma Ataman, Pearson Türkiye BTEC Koordinatörü Can Mindek, TED İstanbul Koleji AP Koordinatörü Esra Öztermiyeci, ISE Türkiye Başkanı Gökyar Karşit ve Genel Koordinatörümüz Fırat Asyalı konuşmacı olarak katıldı.

Okulumuzdaki yabancı dil eğitim programlarının en üst düzeyde uygulandığını vurgulayan konuşmacılar, bugün tanıtılan Uluslararası Eğitim Programları ile de öğrencilerin başarılı dünya vatandaşları olmaları hedeflendiğini belirttiler.

Avrupa Ortak Diller Çerçeve Programı doğrultusunda, okulumuzda uygulanan farklılaştırılmış yabancı dil programları hakkında velilere bilgilendirmelerde bulunan yetkililer toplantı sonunda katılımcıların sorularını yanıtladı.

Çanakkale'de Bir Tarih ve Kültür Turu

9. sınıflarımızla yolculuğumuz Bergama ile başladı. Bergama’da ilk olarak Pergamon antik şehrine(akropol) uğradık. Kentin kurulduğu tepeye teleferik ile çıktık. Pergoman’u gezerken öğrencilerimiz bu sene işlediğimiz konularla ilişki kurduklarını sordukları çeşitli sorularla fark edip, bu kenti beraber tekrar keşfettik. Buradan dünyanın ilk sağlık merkezi olan Asklepion’a geçtik. Gezimiz bittikten sonra ilk gün kalacağımız otele geçtik.

İkinci gün  Çanakkale Savaşları’na sahne olan coğrafyayı gezmeye başladık. Gezi planımız dâhilinde rehberimiz eşliğinde gezdiğimiz bölgeler; Çanakkale Deniz müzesi, Gelibolu Savaş Müzesi, Namazgâh Tabyası, Seyit Onbaşı Ziyareti, Ansak Koyu, Arıburnu gezintisi, Mehmetçiğe Saygı Anıtı, Kanlı Sırt Avustralya Anıtı, Kırmızı Sırt Tünel ve Siperler İncilemesi,57. Alay Şehitliği Ziyareti, Ertuğrul Koyu Yahya Çavuş Şehitliği, Conkbayırı, Seddülbahir Köyü, Çanakkale Şehitler Abidesi’ni tamamladık. Gün sonunda otelimiz geri döndük.

Üçüncü gün Çanakkale il sınırları içinde bulunan tarihi Truva Antik kentte başladı. Burası ayrıca Homeros tarafından yazıldığı sanılan iki manzum destandan biri olan İlyada ’da  bahsi geçen Truva Savaşı’nın gerçekleştiği antik kenttir. Truva kentin tarihsel sürecini rehberimiz eşliğinde bilgilendirilerek konularımızla da bağlantı kurarak inceledik. Son rotamız Assos Antik kenti oldu. Burada Behramkale köyü ve Athena tapınağını ziyaret ettik. Burada birçok medeniyetle ilgili buluntuları ve kalıntıları inceledik. Sonrasında  Bodrum’a doğru yola çıktık ve gezimizi tamamladık.

İstiklal Marşı'ının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Törenimiz

İstiklalimizin sembolü, hem sözleri hem de ruhu itibarıyla gerçek bir bağımsızlık beyannamesi olan İstiklal Marşı’mızın kabulünün 97’nci yılı dolayısıyla okulumuzda bir tören düzenlendi. Tarih Öğretmenimiz Dilara Vural’ın günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yapmasının ardından 4. sınıf öğrencimiz Leyla Can Özyılmazel İstiklal Marşı'nı coşkuyla seslendirdi. Tüm şehitlerimizi ve Türk Milletinin duygularını büyük bir başarıyla dizelerine aktaran, edebiyat tarihimizin en önemli şairlerinden biri olan Mehmet Akif Ersoy’u bir kez daha saygıyla anıyoruz.

Biz, tutumlu çocuklarız.

Bu hafta, Yerli Malı Haftasıydı.

TED Bodrum Koleji, Okulöncesi öğrencilerimiz, öğretmenleri ile hafta süresince tutumlu olmanın, yatırım yapmanın ve yerli malı kullanmanın önemini konuştular.

“Yakından Uzağa” ilkesiyle Bodrum’da yetişen ürünleri tanıdılar. Zeytin ve turunçgillerin çok yetiştirildiğini öğrendiler. Bu konuyla bağlantılı olarak Turuncu Sınıf ve Sarı Sınıf öğrencileri, hamur hazırlayıp zeytinli ekmek pişirmekle görevliydi. Yeşil ve Kırmızı Sınıf ise portakallı-mandalinalı kek yaptılar.

Dün, ara öğünler, öğrencilerimizin marifetli ellerinden çıktı. Böylece çalıştılar, ürettiler ve ürettiklerini tüketmenin tadına vardılar.

The ARTEMIS Project TED Bodrum Koleji’nde

Merkezi Berlin, Türkiye’deki temsilciliği ise Bodrum’da bulunan The ARTEMIS Project Derneği’nin kurucusu, derneğin kültür ve proje menajeri Elisa Gelewski ekolojik tarım projeleri kapsamında okulumuzun hazırlık sınıfı öğrencileriyle bir araya geldi.

Buluşmada, dernek çalışmalarından ve organik tarımın öneminden bahseden Gelewski, dernek olarak ağırlıklı amaçlarının gençlerin ve çocukların, sanat ve çevre eğitiminin gelişmesini sağlayarak, iklim ve doğa korunmasının kalıcılığına gerekli katkıda bulunmak olduğunu, her türlü yerel ve uluslararası, yeniliğe açık, kültürel, sosyal, ekolojik kurumlarla çalışmaya özen gösterdiklerini belirtti.

İki gün boyunca süren ve İngilizce olarak gerçekleştirilen interaktif sunumlarda Gelewski, organik tarımın önemini, kaybolan doğal dengenin yeniden nasıl sağlanabileceğini, bitkilerin hayat döngüsünü, organik tarımda kullanılması gereken tohumların özelliklerini, organik tarımla ekilen tohumların büyüme ve gelişmelerini, doğru ekimin nasıl yapılacağını öğrencilerimizle paylaştı.

Birbirinden farklı ve teatral etkinliklerle renklendirdiği söyleşisinde Gelewski, öğrencilerimizden iyi bir dünyanın nelere ihtiyacı olduğunu tek tek kağıtlara yazmalarını ve bir sevgi çemberi oluşturmalarını istedi.  Sevgi çemberiyle mutlu bir dünya totemi yapan öğrencilerimiz etkinlik sonunda organik tarım sürecini bire bir gözlemlemek ve organik tarım uygulamaları yapmak için kampüsümüz bahçesinde soğan ve sarımsak ekimi yaptı.

Organik ekim konusunda bilgilendirilen öğrencilerimiz, etkinlikten ve ekim yapmaktan oldukça keyif aldıklarını dile getirerek, öğretmenlerine ve Elisa Gelewski’ye kendilerine böyle bir fırsatı verdikleri için teşekkür ettiler.