Uluslararası Eğitim Programlarımızla da Fark Yaratıyoruz
15 Mayıs 2017 Tarihinde Eklendi.

Uluslararası Eğitim Programlarımızla da Fark Yaratıyoruz

TED Bodrum Koleji'nde uygulanan Cambridge IGCSE, BTEC, AP, ISE Kanada Öğrenci Değişim programları hakkındaki bilgilendirme toplantısı yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Bilgilendirme toplantısına Türk Eğitim Derneği Yabancı Diller Koordinatörü Dr. Fatma Ataman, Pearson Türkiye BTEC Koordinatörü Can Mindek, TED İstanbul Koleji AP Koordinatörü Esra Öztermiyeci, ISE Türkiye Başkanı Gökyar Karşit ve Genel Koordinatörümüz Fırat Asyalı konuşmacı olarak katıldı.

Okulumuzdaki yabancı dil eğitim programlarının en üst düzeyde uygulandığını vurgulayan konuşmacılar, bugün tanıtılan Uluslararası Eğitim Programları ile de öğrencilerin başarılı dünya vatandaşları olmaları hedeflendiğini belirttiler.

Avrupa Ortak Diller Çerçeve Programı doğrultusunda, okulumuzda uygulanan farklılaştırılmış yabancı dil programları hakkında velilere bilgilendirmelerde bulunan yetkililer toplantı sonunda katılımcıların sorularını yanıtladı.

TED Müzik Sokağı Yeni Yıl Konseri

Okulumuzda geleneksel hale gelen ve her ay düzenli olarak sunulan TED Müzik Sokağı Dinletisinin Aralık ayı konseri gerçekleştirildi. Öğrencilerimiz piyano, keman, yan flüt ve gitarlarını bu kez yeni yıl için çaldılar. Yeni yıla notalar eşliğinde coşkulu bir biçimde “merhaba” diyen öğrencilerimiz, başarılı bir performans sergileyerek büyük bir beğeni topladılar.

Bodrum Ticaret Odası Başkanı Mahmut Kocadon, TED Bodrum Koleji'ni ziyaret etti

Bodrum Ticaret Odası  Başkanı Sn. Mahmut  Kocadon,  TED Bodrum Koleji'ni ziyaret etti.Sn. Kocadon, Yönetim Kurulu Başkanı Erdem Erken ve Okul Müdürü Fırat Asyalı  tarafından karşılandı.

Sn. Kocadon ve beraberinde Sn. Dilek Kocadon’a, bu yıl eğitim-öğretim  hayatına  başlayan TED Bodrum Koleji,  okul yerleşkesi, öğrenci sayısı ve okul faaliyetleri  hakkında ayrıntılı bilgi verildi ve okulun bölümleri   gezdirildi.

“Her geçen gün gelişen Bodrum bölgesinin  böyle  bir kurum kazanmasının önemli olduğunu ve TED Bodrum Koleji’ne  başarılar dileyen"  Sn. Kocadon yaptığı ziyaretten memnuniyetini ifade ederek ayrıldı.

TED Okulları 7. Vakıf/Şirket Yönetim Kurulu Başkanları/Kurucu Temsilcileri Toplantısı ve 10.Müdürler Toplantısı Ankara’da gerçekleştirildi.
TED okulları 7.Vakıf/Şirket Yönetimi Kurulu Başkanları/Kurucu Temsilcileri Toplantısı ve 10.Müdürler Toplantısı Ankara'da gerçekleştirildi.

Türkiye’nin eğitim alanındaki en köklü sivil toplum kuruluşu Türk Eğitim Derneği’nin yükseköğretimdeki son halkası olan TED Üniversitesi’nin açılışının ardından, 17–18 Ekim 2012 tarihlerinde Ankara’da 7. Vakıf/Şirket Yönetim Kurulu Başkanları/Kurucu Temsilcileri toplantısı ile 10. Müdürler toplantısı gerçekleştirildi.

TED Okulları arasında iletişim ve işbirliğini güçlendirmek amacıyla 25 TED Okulu’ndan 31 yönetim kurulu başkanı/kurucu temsilcisi ve 27 okul müdürünün katılımıyla gerçekleştirilen toplantılarda, TED Genel Merkezi’nin ve TED Okulları’nın 2011–2012 öğretim yılı çalışmalarının değerlendirmesi yapılmış, 2012–2013 öğretim yılı ile ilgili hedef ve planlar paylaşılmıştır.

Ayrıca okul müdürlerine TED Ankara Koleji kampüsünde Yrd. Doç. Dr. Okan Cem Çırakoğlu tarafından “Okullarda Kriz ve Krize Müdahale” konulu bir hizmetiçi eğitim verilmiştir.
Miniklerden Zeytin Sunumu

Okulumuzun 3. Sınıf öğrencileri eski usul yöntemlerle yaptıkları zeytin ve zeytinyağlarını hem öğretmenlerinin hem de arkadaşlarının beğenisine sundular.

Öğrencilerimiz, okulumuzun bahçesinden topladıkları ya da pazardan satın aldıkları yeşil ve siyah zeytinleri öğretmenlerinin rehberliğinde salamura, kırma ve kesme gibi geleneksel yöntemler kullanarak birbirinden lezzetli ürünler elde ettiler.

Sınıflarında yaptıkları sunumlarda zeytinin tarihini, üretim aşamalarını ve insan sağlığı için önemini de anlatan öğrencilerimiz, ayrıca zeytin ağaçlarından elde edilen başlıca ürünlerin de neler olduğunu öğretmen ve sınıf arkadaşlarıyla paylaştılar.

Öğrencilerimizin öğrendiklerini pekiştirmek amacıyla yapılan etkinlikle minikler becerilerini deneyimleme, sorumluluk alma ve kendini ifade etme fırsatı buldular.