Usta Sanatçı Kayahan Şarkılarıyla Okulumuzda Anıldı
05 Nisan 2018 Tarihinde Eklendi.

Usta Sanatçı Kayahan Şarkılarıyla Okulumuzda Anıldı

Okulumuzun ölümsüzleşmiş müzik insanlarının yeniden hatırlanması, anılması ve geleceğe taşınması için gelenekselleştirdiği etkinliklerinden biri olan “Ustalara Saygı Konseri” bu yıl büyük usta "Kayahan" anısına gerçekleştirildi. Bodrumluların yoğun ilgi gösterdiği gecede büyük usta Kayahan’ın unutulmaz şarkılarını öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve çalışanlarımız söyledi. Katılımıyla bizleri onurlandıran, Kayahan’ın eşi Sanatçı İpek Açar da gecede sahne alarak Kayahan’ın dillerden düşmeyen şarkısı Mavilim’i öğrencimizle birlikte seslendirdi.

Galeri için; https://bit.ly/2GyO3eH

OYFEST '17 Bahar Festivali Öğrencilerimizin Gösterileriyle Sona Erdi

Bodrum’un en kapsamlı etkinliği Ortakent Yahşi Bahar Festivali (OYFEST ’17)’nin son günü öğrencilerimizin sunumu, dans, cimnastik ve halk oyunları ekibimizin gösterileriyle şenlendi. Festival sonunda OYFEST Yürütme Kurulu ve OYDER Başkanı Ahmet Aras festivale destek veren kurumlara plaketlerini sundu. Okulumuz adına plaketimizi Okul Genel Koordinatörümüz Sayın Fırat ASYALI aldı.

Günlük Hayatımızı Kolaylaştıran Basit Makineler

8. sınıf öğrencilerimiz Fen Bilimleri derslerinde 'Sabit ve Hareketli Makara', 'Eğik Düzlem', 'Kaldıraç' ve 'Çıkrık' modelleri kurarak fen bilgisi ve matematik kazanımlarıyla örtüşen bir deney gerçekleştirdiler.

Öğrencilerimizin yeteneklerini kullanarak problem çözebilme, kritik ve analitik düşünebilme, takım çalışmasının bir parçası olabilmeye yönelik kazanımların olduğu deneyde, hayatımızı kolaylaştıran basit makinelerin işleyişlerini tecrübe ettiler.

4. Sınıflarla Kütüphane Kampı

Kütüphaneler Haftası etkinlikleri kapsamında, 27 Mart Cuma gecesi tüm 4.sınıf öğrencilerimiz, İlkokul Müdürümüz Sayın Meryem Ebrem koordinatörlüğünde ve gönüllü öğretmenlerimiz ile birlikte her yıl olduğu gibi bu yıl da “3. Kütüphane Kampı”mızı gerçekleştirdik.

Öğrencilerimizin birbirleriyle sosyalleşmelerini sağlamak, sorumluluk ve yardımlaşma bilincini oluşturmak ve onların kitaplarla daha yakından iletişime geçmelerini amacıyla düzenlenen etkinlikte; spor salonumuzda oyunlar oynandı, kitaplarını keyifle okuduğumuz yazar Funda Özlem Şeran ile sohbetler edildi, kitaplar okundu, filmler seyredildi ve ardından okul içerisinde hazine avına çıkıldı.

Hazine Avı oyununda okulumuzun çeşitli bölümlerine asılan eksik hazine parçalarını karanlıkta el fenerleriyle arayan öğrencilerimiz eğlenmenin yanında; grup olarak hareket etme, iş birliği ve birbirini dinleme becerilerini geliştirmiş oldular.

Okulumuz Bale Salonunda gerçekleştirilen etkinliklerde ise dans, müzik, oyun ve bol bol eğlence vardı. Anasınıfı öğretmenlerimizden Serpil Balcı ve Pelin Öztürk rehberliğinde ORFF ve drama etkinliği yapıldı. Konuşma, dil, vücut ve hareket birlikteliğinin esas alındığı çalışmalarda öğrenciler hayal güçlerini ve doğaçlama yeteneklerini kullandılar.

Uyku saatine kadar gönüllerince eğlenen öğrencilerimiz, vakit geldiğinde uyku tulumlarının içine girip dinledikleri masallarla deliksiz bir uykuya daldılar. Güneşin ilk ışıkları ile uyanan öğrencilerimiz geceyi okul kütüphanesinde arkadaşları ve öğretmenleriyle geçirmenin heyecanını, keyfini sabah kahvaltısıyla birlikte sonlandırdılar.

Kahvaltının ardından aileleri ile evlerine giden öğrencilerimizin yüzlerindeki tebessüm görülmeğe değerdi.

Kütüphane kampında bizimle olan yazar Funda Özlem Şeran’a, yöneticilerimize, öğretmenlerimize ve kampa katılan değerli 4. sınıf öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

TED Okulları Müdür Yardımcıları Toplantısı

TED Okulları müdür yardımcıları arasında iletişim ve işbirliğini güçlendirmek amacıyla düzenlenen TED Okulları Müdür Yardımcıları Toplantısı 1-2 Kasım 2013 tarihlerinde Antalya'da gerçekleştirilmiştir. Toplantıda TED Bodrum Koleji’ni Müdür Yardımcılarımız Sayın Tuncay Göksu ve Sayın Meryem Ebrem temsil etmiştir.

TED Okulları’nda görev yapan toplam 62 Müdür Yardımcısının katılımıyla gerçekleşen toplantıda, TED Okulları Müdür Yardımcıları birbirleri arasında bilgi ve deneyimlerini paylaşma fırsatı buldular.