Usta Sanatçı Kayahan Şarkılarıyla Okulumuzda Anıldı
05 Nisan 2018 Tarihinde Eklendi.

Usta Sanatçı Kayahan Şarkılarıyla Okulumuzda Anıldı

Okulumuzun ölümsüzleşmiş müzik insanlarının yeniden hatırlanması, anılması ve geleceğe taşınması için gelenekselleştirdiği etkinliklerinden biri olan “Ustalara Saygı Konseri” bu yıl büyük usta "Kayahan" anısına gerçekleştirildi. Bodrumluların yoğun ilgi gösterdiği gecede büyük usta Kayahan’ın unutulmaz şarkılarını öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve çalışanlarımız söyledi. Katılımıyla bizleri onurlandıran, Kayahan’ın eşi Sanatçı İpek Açar da gecede sahne alarak Kayahan’ın dillerden düşmeyen şarkısı Mavilim’i öğrencimizle birlikte seslendirdi.

Galeri için; https://bit.ly/2GyO3eH

KÜÇÜK ERKEK BASKETBOL TAKIMIMIZ MUĞLA ŞAMPİYONU

Bodrum'da 5 – 8 Ocak tarihleri arasında düzenlenen okullar arası basketbol müsabakalarında Küçük Erkek Basketbol Takımımız grup 1.si; 13 – 19 Ocak tarihleri arasında Muğla’da düzenlenen il birinciliği müsabakalarında ise “Muğla Şampiyonu” oldu. Öğrencilerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

TED Müzik Sokağı Ocak Ayı Dinletisi Büyük Beğeni Topladı

Öğrencilerimiz, TED Müzik Sokağı Ocak ayı dinletisinde piyano, flüt ve gitar performanslarını sergiledi. Gelen konuklarımıza ve arkadaşlarına güzel bir müzik şöleni yaşatan öğrencilerimiz dinleyicilerden tam not aldı.

Minikler Bilim İnsanı Oldu

Anasınıflarımızdan Sarı Deniz Yıldızlarımız deney etkinliğinde velilerimizle bir araya geldi. Bu keyifli etkinlikte bizlerle birlikte olan velilerimize teşekkür ediyoruz.

Tilki Daha O Zaman Avcıydı

Kadın yazarlar” teması ile yol aldığımız kulübümüzün beşinci buluşmasında Romanya doğumlu Alman yazar Herta Müller’in “Tilki Daha O Zaman Avcıydı” isimli kitabı üzerine konuştuk.

Romanya’da Çavuşesku rejiminin altında yıllarca “yazmak için yaşayan” yazar, romanlarında “totaliter rejimin altında yaşayan insana ne oldu?” sorusuna yanıt aramıştır.

Şiir ile nesrin muhteşem birlikteliğine şahit olduğumuz tarzıyla Herta Müller, 2009 yılında Nobel Edebiyat Ödülü’ne layık görülmüştür.

….

Çocuk son cümlede güldü, cümlenin ardındaki sessizlikte. Dişleri çakıl taşı gibiydi, siyahlaşmış yarım, düzgün beyaz dişler. Çocuğun yüzünde, çocuk sesini kaldıramayacak bir yaş vardı. Çocuğun yüzü çürük meyve kokuyordu.

s.12

Kitap okumak için zaman yaratmayı esas alan kulübümüzün 14 Ocak 2015 Çarşamba günü saat 14.30 – 16.00 saatleri arasında UniTED Cafe’de gerçekleşecek altıncı toplantısında ise, ırk ayrımının en sert muhaliflerinden Nadine Gordimer’in “Yaşamaya Bak” isimli kitabını okumak için sözleşip edebiyatın birleştiren ve yenileyen etkisinin güzelliği ile söyleşimize son verdik.