Usta Sanatçı Kayahan Şarkılarıyla Okulumuzda Anıldı
05 Nisan 2018 Tarihinde Eklendi.

Usta Sanatçı Kayahan Şarkılarıyla Okulumuzda Anıldı

Okulumuzun ölümsüzleşmiş müzik insanlarının yeniden hatırlanması, anılması ve geleceğe taşınması için gelenekselleştirdiği etkinliklerinden biri olan “Ustalara Saygı Konseri” bu yıl büyük usta "Kayahan" anısına gerçekleştirildi. Bodrumluların yoğun ilgi gösterdiği gecede büyük usta Kayahan’ın unutulmaz şarkılarını öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve çalışanlarımız söyledi. Katılımıyla bizleri onurlandıran, Kayahan’ın eşi Sanatçı İpek Açar da gecede sahne alarak Kayahan’ın dillerden düşmeyen şarkısı Mavilim’i öğrencimizle birlikte seslendirdi.

Galeri için; https://bit.ly/2GyO3eH

DİL ÖĞRENİMİNDE ÖZDENETİM; AVRUPA DİL PORTFOLYOSU

Avrupa ülkelerinde yabancı dil öğretimi, Avrupa Konseyi Modern Diller Bölümünce belirlenen eğitim politikalarına göre yapılmaktadır. Avrupa’da ortak bir yabancı dil öğretim programı ve yabancı dil öğretiminde ortak bir standart, ortak ölçütler ve buna dayalı bir araç geliştirmeyi amaçlayan Avrupa Konseyi Modern Diller Bölümü, Avrupa Dilleri Öğretimi Ortak Çerçeve Programı (The Common European Framework of Reference for Languages)’nı oluşturmuştur. Bugün tüm Avrupa ülkelerinde yabancı dil öğretimi bu çerçeve programa dayalı olarak gerçekleştirilmektedir.

Avrupa Dilleri Öğretimi Ortak Çerçeve Programı’nın felsefesinin tüm ülkelerde aynı biçimde hayata geçirilmesi ve uygulamalara ortak bir standart getirilmesini somut biçimde sağlamak amacıyla Avrupa Dil Portfolyosu geliştirilmiştir.

Avrupa Dil Portfolyosu, öğrenenin kendine ait bir dosya niteliği taşımakta; bireylerin okul içinde ya da dışında yabancı dil öğrenimi süreci boyunca hangi düzeyde olduğunu ve hangi becerileri geliştirmesi gerektiğini kavrayabilmesini ve planlamadan değerlendirmeye kadar tüm yabancı dil öğretimi sürecine katılımını sağlayan bir araçtır. Bu da, Avrupa Konseyi’nin özellikle sağlamaya çalıştığı, yabancı dil öğretiminde “Kendini Değerlendirme” ve “Öğrenen Özerkliği” felsefelerini desteklemektedir.

Kurulduğu günden bu yana dil öğretiminde Avrupa Dilleri Öğretimi Ortak Çerçeve Programı’nı uygulayan okulumuzda öğrencilerimizin dil gelişim düzeylerini nesnel ve özerk bir değerlendirme süreciyle ele almalarını sağlamak amacıyla hazırlanan Avrupa Dil Portfolyosu ortaokul ve lise hazırlık sınıfları düzeyindeki öğrencilerimize dağıtılmıştır.

Öğrencilerimize Portfolyo’nun kullanımı ve hedefleri ile ilgili bilgi aktarılmıştır. Doğru kullanıldığı zaman Avrupa Dil Portfolyosu’nun öğrenenin; yeni bir dili öğrenme sürecinde sürekli kendini değerlendirmesine, böylece kendi öğrenme süreci ile ilgili “farkındalık” edinmesine, süreç içerisinde durumunu yeniden değerlendirerek "kendini değerlendirme” alışkanlığı kazanmasına, eksikliğini duyduğu becerileri geliştirmek için öğretmeni ya da çevresindeki insanlardan yardım isteyerek ve bunu da kendi yöntemlerine göre belirleyerek kendisine ait bir "özerklik" modeli oluşturmasına olanak sağlayacağı örneklerle açıklanmıştır.

TED Bodrum Koleji Karma Resim Sergisi Açılıyor!

TED Bodrum Koleji öğrencilerinin eserlerinden oluşan 1. TED Bodrum Koleji Karma Sergisi 29 Aralık 2012 Cumartesi günü Oasis Alışveriş Merkezi’nde açıldı. Okul açılışından bu yana Görsel Sanatlar öğretmenleri eşliğinde yaratıcılıklarını konuşturan tüm yaş seviyelerindeki öğrencilerin yarattıkları yüzlerce eser bir sergiye zor sığdı.

TED Bodrum Koleji öğrencilerinin yaratıcılıkları daha şimdiden iki Uluslararası Bienal’e konu oldu. Geçtiğimiz ay gerçekleşen 1. Uluslararası Çanakkale Çocuk Bienali ve 2. İstanbul Çocuk & Gençlik Sanat Bienali’nde öğrencilerin farklı sanat disiplinleriyle hazırladıkları çalışmalar sergilenmiş ve yoğun ilgi görmüştü. Gençlerin farklı malzeme, teknik ve ifade biçimleriyle özgürce yarattıkları çalışmalar şimdi de Bodrum Halkının beğenisine sunuluyor.

TED Bodrum Koleji Müdürü Sayın Fırat ASYALI “2012-2013 Akademik yılında Okul öncesinden 6. Sınıflara kadar eğitime başlayan TED Bodrum Koleji’nde öğrencilerinin akademik derslerden müziğe, spordan sanata tüm alanlardaki gelişimlerini çok önemsiyoruz. Açılan bu karma sergi ile; TED Bodrum’lu öğrencilerin görsel sanatlar alanındaki yeteneklerini sergilemeyi amaçlıyoruz. Öğrencilerimizin sanatsal ürünlerinin Oasis gibi bir mekanda Bodrum Halkı ile buluşuyor olması bizleri çok heyecanlandırıyor” dedi.

TED Bodrum Koleji Uygulamalı Dersler Bölüm Başkanı Sayın Canan GÜLDAL “Bookart akımı, yurtdışında çağdaş sanatçıların kitabın işlevini değiştirerek güncel sanat, enstalasyon ve çarpıcı tasarım belgeleri haline getirme çabaları ile başlamıştır. Kitap sayfalarının katlanarak, kesilip şekillendirilerek yapılan pratikler “kitap sanatını” oluşturmuştur. Yurtdışında çok daha değişik örnekleri ile sanat eseri haline getirilen bu çalışmalar ülkemizde henüz görülmemektedir. İlk kez TED Bodrum Koleji öğrencileriyle bu çalışmayı deniyor olmak, yaptığımız ve yapacağımız her değişik çalışmalarımız gibi gerçekten çok keyifliydi.” dedi.

Sanatseverler Oasis Alışveriş Merkezi Hurmalı Sokak’ta yer alacak sergiyi 29 Aralık 2012  -10 Ocak 2013 tarihleri arasında gezebilirler.

TED Okulları Yönetim Kurulu Başkanları ve Kurucu Temsilcileri Toplantısı Yapıldı

TED Okulları Yönetim Kurulu Başkanları ve Kurucu Temsilcileri toplantısı 2015-2016 eğitim öğretim yılı başında İstanbul'da yapıldı. 36 ayrı TED okulunun katılımıyla gerçekleşen toplantıda okulumuzu TED Bodrum Koleji Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Erdem ERKEN temsil etti.

TED Yönetim Kurulu Başkanları ve Kurucu Temsilcileri toplantısı Gerçekleştirildi

TED Yıllık Olağan Yönetim Kurulu Başkanları ve Kurucu Temsilcileri toplantısı TED KKTC Koleji ev sahipliğinde Lefkoşa’da yapıldı. 38 TED okulunun katılımıyla gerçekleşen toplantıda okulumuzu TED Bodrum Koleji Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Erdem Erken temsil etti.