Usta Sanatçı Kayahan Şarkılarıyla Okulumuzda Anıldı
05 Nisan 2018 Tarihinde Eklendi.

Usta Sanatçı Kayahan Şarkılarıyla Okulumuzda Anıldı

Okulumuzun ölümsüzleşmiş müzik insanlarının yeniden hatırlanması, anılması ve geleceğe taşınması için gelenekselleştirdiği etkinliklerinden biri olan “Ustalara Saygı Konseri” bu yıl büyük usta "Kayahan" anısına gerçekleştirildi. Bodrumluların yoğun ilgi gösterdiği gecede büyük usta Kayahan’ın unutulmaz şarkılarını öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve çalışanlarımız söyledi. Katılımıyla bizleri onurlandıran, Kayahan’ın eşi Sanatçı İpek Açar da gecede sahne alarak Kayahan’ın dillerden düşmeyen şarkısı Mavilim’i öğrencimizle birlikte seslendirdi.

Galeri için; https://bit.ly/2GyO3eH

Miniklerimiz El Becerilerini Geliştiriyor

Okulumuz anaokulu sınıflarından Yeşil Sınıf öğrencilerimiz Deniz GENÇ’in annesi Seray Hanımla Origami etkinliğinde bir araya geldi. Bu keyifli dakikalar için Seray Hanıma teşekkür ediyoruz.

Sosyal Bilgiler Dersi'nde Tarih Günümüze Taşındı

Okulumuzun altıncı sınıf öğrencileri Sosyal Bilgiler Dersi konusu olan "Atlı Askerlerden Modern Türk Ordusuna" konusunu Emekli Personel Kıdemli Albay Yılmaz Koğa’dan dinlediler.

Sosyal Bilgiler öğretmenimiz Nazlı Savran organizatörlüğünde gerçekleştirilen etkinlikte, Günümüz Türk Silahlı Kuvvetlerini, ilk Türk devletlerinin ordusu ile ilişkilendirerek sunum yapan Koğa tarihi günümüze taşıyarak konuyu daha anlaşılır bir hale getirdi.

Türk silahlı kuvvetlerinin önemini kavratmak amacıyla düzenlenen etkinlikte öğrencilerimiz hem çok keyif aldılar hem de merak ettikleri soruları uzmanına sorma fırsatı yakaladılar.

Bu etkinlikte bize destek olan Sayın Yılmaz Koğa’ya katılımlarından dolayı teşekkür ediyoruz.

Haydi Tiyatroya!

İlk olarak 1962 yılında Paris’te Uluslar Tiyatrosu’nun açılış tarihinde kutlanmaya  başlayan “27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü” okulumuzda büyük bir hassasiyet ve keyifle kutlandı.

Okulumuz Türkçe öğretmenlerimizden Çağlar Şimşek, Özge Çağatay, Nazan Coşar tarafından hazırlanan ve son derece renkli görüntülerin yer aldığı etkinlikte öğrencilerimiz, günler öncesinden belirledikleri ve uzun süredir üzerinde çalıştıkları gösterileri sıradan materyaller kullanarak en yaratıcı şekilde ve teatral bir senaryo ile arkadaşlarına sundular.

Okulumuzun her katında gerçekleştirilen gösterilerde öğrencilerimiz; teneffüslerde hiç kıpırdamadan durdular ve büründükleri karakterlerle arkadaşlarının ilgi odağı olmayı başardılar. Tiyatroya ilgi çekmek ve farkındalığı artırmak amacıyla yapılan gösterilerde Notre Dame’ın Kamburu’ndan Lüküs Hayat’a, Charlie Chaplin’den Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler’e, Palyaço ve Kedi’den, Toprak Ana ve Hamlet’e kadar birçok tiyatro oyunu teatral bir gösteriyle öğrencilerimiz tarafından sahnelendi.

Tiyatro ve sanat adına farkındalıkları artmış, sanatına sahip çıkan, gerçek sanatçılarını tanıyan ve sorumluluklarını yerine getiren öğrencilerimiz Dünya Tiyatrolar gününde daha fazla tiyatro sahnesi, daha fazla tiyatro oyunu ve kaliteli sanat dileklerinde bulundular.

Doç. Dr. Azmi Varan ile “Prensler, Prensesler ve Kurbağalar; Anne-Babalığın Farkında Olmadığımız Yanları"

“Tüm çocuklar, dünyaya prens / prenses olarak gelir. Ama ne yazık ki, büyük bir kısmı sonradan kurbağaya dönüşürler”.

Doç. Dr. Azmi Varan, 30 Kasım 2013 Cumartesi Günü, TED Bodrum Koleji tarafından Nurol Kültür Merkezi’nde düzenlenen, “Prensler, Prensesler ve Kurbağalar; Anne-Babalığın Farkında Olmadığımız Yanları" adlı semineri, Eric Berne’in bu sözleri ile açtı.

25 yıldır Klinik Psikolog olarak görev yapan, Psikoloji Lisans eğitimini İngiltere, University of Hull’da yaptıktan sonra, Hacettepe Üniversitesi’nde Klinik Psikoloji dalında yüksek lisans ve doktora eğitimini tamamlayan Doç. Dr. Azmi Varan’ın semineri, anne-babalar ve eğitimciler tarafından büyük ilgi ile izlendi.

Seminerde ağırlıklı olarak, bireyin psikolojisinin derinliklerine inerken geçmişten gelen alışkanlıkların, davranış biçimlerinin, çocuk eğitimini ve hayatımızı nasıl etkilediğini, çocuk eğitiminde nelere dikkat edilmesi gerektiği üzerinde duruldu.

Konuşmasını, “Ülkemize yapılacak en önemli yatırım, ebeveynlere anne-babalık eğitimi verilmesi olacaktır” sözleri ile noktalayan Doç. Dr. Azmi Varan, izleyicilerden gelen soruları yanıtlayarak semineri tamamladı.