Uzayın Gizemine Yolculuk
09 Mayıs 2017 Tarihinde Eklendi.

Uzayın Gizemine Yolculuk

Okulumuzda muhteşem bir "Gökyüzü Gözlem Şenliği" düzenledik. Tüm gökbilim meraklılarına açık olan şenliğimizde; teleskoplarla gökyüzünü tarayan çocuklar astronomi konulu seminerler, atölye çalışmaları, su roketi fırlatma etkinliğine katılma fırsatı buldu. Duayen bilim insanı, Ankara Üniversitesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü Eski Başkanı Prof. Dr. Ethem Derman’ın “7’den 77’ye Gökbilim” sunumu ile başlayan, amatör astronomlar Mert Koçer ve Hüseyin Kazan’ın katkılarıyla devam eden şenlikte çocuklar hayal dünyalarında farklı kapıları aralarken, çeşitli atölyelerde hem bilgilendi hem de uzayın gizemine yolculuk yapma şansı yakaladı.

Anasınıflarımız Portfolyo Sunumlarını Gerçekleştirdi

Anasınıfı öğrencilerimiz sene başından bu yana okulda yaptıkları çalışmalarını ‘Portfolyo Sunumu’ ile anne babalarına anlattılar.

Ekim Ayının Bestecisi – Beethoven

10. sınıf öğrencilerimiz Ekim ayının sanatçısı olan Ludwig von Beethoven’ın yaşamını inceledi, tartıştı ve eserlerini dinledi. Öğrencilerimiz ayrıca İngilizce derslerinde geçmişe gidip müzisyenle bir araya geldiklerini ve onunla röportaj yaptıklarını hayal ederek Beethoven ile ilgili bir makale yazarak okul panosunda paylaştılar.

Öğretmen ve Öğrencilerimizden "Zeki Müren'i Anma Gecesi"

Türkiye’nin Sanat Güneşi, unutulmaz ses Zeki Müren 84. yaş gününde okulumuzda düzenlenen "Zeki Müren Gecesi" ile anıldı.

Bodrum’un ülke genelinde tanınmasında büyük katkısı olan isimlerden biri olan ve yaşamının son yıllarını çok sevdiği Bodrum'da geçiren büyük sanatçının eserlerini öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz seslendirdi.

Sanatçının yaşamından kesitlerin de sunulduğu programa ilgi büyük oldu.

Eğitimin ritmi

Cumartesi günü, okulumuzda sınıfları, öğrencilerimiz yerine öğretmenler doldurdu. TED Bodrum Koleji’nden ve çevre okullardan öğretmenler, okulumuzca düzenlenen, Orff-Schulwerk Uygulamaları başlıklı bir eğitime katıldılar.

Orff-Schulwerk, herkesin içinde zaten varolan yaratıcı güçlerin açığa çıkartılmasına ortam sağlayan, temelinde ritm, hareket ve konuşma olan, insanların içlerinden geldiği gibi müzik yapıp dans etmesine olanak sağlayan eğitim anlayışıdır.

Geliştirilmesi için yıllar içinde çeşitli ülkelerde birçok uzmanın yaptığı çalışmalarda, Orff eğitiminin özellikle erken eğitimde, ayrıca yalnızca erken eğitimde değil, gençlerin ve yetişkinlerin eğitim sürecinde de kullanılabileceği ortaya çıkmıştır. Orff-Schulwerk'in sosyal pedagojide ve terapide kullanımı özellikle önem kazanmıştır.

Bu yaklaşımdan hareketle, Eğitmen Filiz Yaşar ile öğretmenler, çeşitli çalışmalar yaparak müzik penceresinden farklı bir bakış yakaladılar. Bireysel varoluşu ve grupla hareket edebilme becerisini aynı anda deneyimlemeye çalışıp; duygusal ve zihinsel süreci yaşarken bu süreci eğitimde kullanma yöntemlerini incelediler.

Gün sonunda sertifikalarını alan öğretmenler, eğitimi yorucu ancak çok keyifli ve faydalı bulduklarını belirttiler.