Uzayın Gizemine Yolculuk
09 Mayıs 2017 Tarihinde Eklendi.

Uzayın Gizemine Yolculuk

Okulumuzda muhteşem bir "Gökyüzü Gözlem Şenliği" düzenledik. Tüm gökbilim meraklılarına açık olan şenliğimizde; teleskoplarla gökyüzünü tarayan çocuklar astronomi konulu seminerler, atölye çalışmaları, su roketi fırlatma etkinliğine katılma fırsatı buldu. Duayen bilim insanı, Ankara Üniversitesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü Eski Başkanı Prof. Dr. Ethem Derman’ın “7’den 77’ye Gökbilim” sunumu ile başlayan, amatör astronomlar Mert Koçer ve Hüseyin Kazan’ın katkılarıyla devam eden şenlikte çocuklar hayal dünyalarında farklı kapıları aralarken, çeşitli atölyelerde hem bilgilendi hem de uzayın gizemine yolculuk yapma şansı yakaladı.

Çember Çevresi ve Pi Sayısının Bulunması

Okulumuz 6.sınıf öğrencileri matematik ders konuları olan “Çemberin çevre çap ve pi sayısı ile ilişkisi” konularını bir dizi etkinlikle pekiştirdiler.

Çemberin çevre uzunluğunun çapına oranını hesaplayan öğrencilerimiz bu etkinlikte, çeşitli çemberlerin çevresini ve çaplarını ölçerek, çevreyi çapa oranlayarak sabit bir sayı buldular ve bu sayının “pi sayısı” olduğunu keşfettiler.

Getirdikleri renkli iplerle hesaplamalarını gerçekleştiren öğrencilerimiz öğrenirken aynı zamanda aktif birer katılımcı olarak araştırma ve sorgulama yapabilecekleri, eleştirel düşünebilecekleri, fikirlerini rahatlıkla paylaşabilecekleri ve farklı çözüm yöntemlerini sunabilecekleri bir sınıf ortamında keyifle derslerini işlediler.

Anasınıfı Oryantasyon Çalışması

2013 - 2014  Eğitim ve Öğretim yılı içerisinde Bodrum Koleji Anasınıfı öğrencilerimizin oryantasyon çalışmalarından derlediğimiz görüntüler;

Anasınıfı Öğrencilerimizle STEM Eğitimlerimiz Devam Ediyor

Anasınıfları STEM eğitimimizde üçüncü dersimizi gerçekleştirdik. Bu derse geometrik şekillerin üç boyutlu yapıları ile ilgili öğrendiklerimizi tekrar ederek giriş yaptık. Bir önceki hafta oluşturulan gruplar ile tasarımı bize ait olan çizdiğimiz ev inşalarımızı inceledik. Depreme dayanıklı sağlam ev inşaat aşamasına geçtik. Öncelikle kullanacağımız malzemeleri inceledik. Pipet, çöp şiş, kürdan, çubuk makarna, dil çubuğu, marsmallow gibi malzeme yapılarını inceleyerek sağlamlık testinden geçirdik. Kendimize göre sağlam diyebileceğimiz malzemeleri seçtik, tasarım kriterlerini göz önünde bulundurarak takım ve işbirliği içinde evimizi inşa ettik. Küp, dikdörtgen prizma, silindir, piramit gibi geometrik şekillerin matematiği ile evlerimizi dengede tutmanın önemini keşfettik.

Öğrenci ve Velilerimiz Ergenlik Dönemi ile İlgili Bilgilendirildi

PDR uzmanlarımız Kayane Kutlu ve Fadime Yaslan tarafından ortaokul öğrenci ve velilerimize yönelik olarak öğrencilerimizin ergenlik dönemleri süresince doğru ve bilinçli bir şekilde bilgilendirilmesini amaçlayan “Cinsel Eğitim Semineri” verildi. Seminerde; “Ön Ergenlik Dönemi”, “Ergenlikte Gelişme”, “Beslenme-Üreme Sistemleri Anatomisi ve Fizyolojisi”, “Büyümenin Amacı” gibi konular ele alınarak, öğrencilerimizin içinde bulundukları dönem hakkında gerekli temel bilgiler aktarıldı. Öğrencilerimiz, cinsiyetler arasındaki farkları görürken, kendi cinsiyetleri hakkında bilinçli bilgi sahibi olma fırsatını buldular. Sınıflarında verilen bu eğitim sayesinde öğrencilerimize aynı zamanda, cinsellikle ilgili toplum içerisinde açıkça konuşamadıkları ancak merak ettikleri soruları sorma olanağı da yaratılmış oldu.