Uzayın Gizemine Yolculuk
09 Mayıs 2017 Tarihinde Eklendi.

Uzayın Gizemine Yolculuk

Okulumuzda muhteşem bir "Gökyüzü Gözlem Şenliği" düzenledik. Tüm gökbilim meraklılarına açık olan şenliğimizde; teleskoplarla gökyüzünü tarayan çocuklar astronomi konulu seminerler, atölye çalışmaları, su roketi fırlatma etkinliğine katılma fırsatı buldu. Duayen bilim insanı, Ankara Üniversitesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü Eski Başkanı Prof. Dr. Ethem Derman’ın “7’den 77’ye Gökbilim” sunumu ile başlayan, amatör astronomlar Mert Koçer ve Hüseyin Kazan’ın katkılarıyla devam eden şenlikte çocuklar hayal dünyalarında farklı kapıları aralarken, çeşitli atölyelerde hem bilgilendi hem de uzayın gizemine yolculuk yapma şansı yakaladı.

TED Bodrum Koleji 1. Dönem Veli Toplantısı

Okulumuzda 16 Kasım 2013 Cumartesi günü 1. Dönem veli toplantısı gerçekleştirilmiştir.

Öğrencilerimizden Sonbahar Temalı Şiir ve Müzik Dinletisi

Türkçe Edebiyat zümremiz tarafından düzenlenen ‘Sonbahar’ temalı şiir ve müzik dinletisi konferans salonumuzda gerçekleştirildi. Şiir ve müziğin iç içe olduğu etkinlikte öğrenci ve öğretmenlerimiz şiir dünyasının birbirinden önemli isimlerin şiirlerini okudu, sonbaharı anlatan şarkıları seslendirdi.

Harflerin Dansı Kitabının Yazarı Yasemin Şahin Öğrencilerimizle Buluştu

Harflerin Dansı kitabının yazarı Yasemin Şahin ilkokul 1. ve 2. sınıf öğrencilerimizle bir araya geldi. Kitabından bölümler okuyarak başladığı etkinlikte öğrencilerimize harfleri karikatürize ederek çizmenin ne kadar keyifli olduğunu gösterdi. Öğrencilerimiz harfleri birer karikatüre çevirirken hem eğlendi hem öğrendi.

Sorumluluklarımın Farkındayım, Haklarımı Biliyorum

5. sınıf öğrencilerimiz Sosyal Bilgiler derslerinde, değerler eğitimi kapsamında ‘sorumluluklarım’ ve ‘haklarım’ değerlerini işlediler. ‘Sorumluluklarımın Farkındayım, Haklarımı Biliyorum’ konulu çalışmada öğrencilerimiz kesme, yapıştırma, süsleme etkinliği ile afiş çalışmaları gerçekleştirdiler.