Uzayın Gizemine Yolculuk
09 Mayıs 2017 Tarihinde Eklendi.

Uzayın Gizemine Yolculuk

Okulumuzda muhteşem bir "Gökyüzü Gözlem Şenliği" düzenledik. Tüm gökbilim meraklılarına açık olan şenliğimizde; teleskoplarla gökyüzünü tarayan çocuklar astronomi konulu seminerler, atölye çalışmaları, su roketi fırlatma etkinliğine katılma fırsatı buldu. Duayen bilim insanı, Ankara Üniversitesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü Eski Başkanı Prof. Dr. Ethem Derman’ın “7’den 77’ye Gökbilim” sunumu ile başlayan, amatör astronomlar Mert Koçer ve Hüseyin Kazan’ın katkılarıyla devam eden şenlikte çocuklar hayal dünyalarında farklı kapıları aralarken, çeşitli atölyelerde hem bilgilendi hem de uzayın gizemine yolculuk yapma şansı yakaladı.

Velilerimiz İçin Ücretsiz Halk Oyunları ve Tiyatro Kurslarımız Başladı
Okul Aile Birliğimizin öncülüğünde yalnızca velilerimizin yararlanabileceği ücretsiz tiyatro ve halk oyunları kursları okulumuzda başladı. Kurslarımızda halk oyunları eğitimlerini öğretmenimiz, Bodrum Karya Çiçekleri Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Mehmet Serkan Özcan, tiyatro eğitimlerini ise Dramaturg Seda Tansu Ker veriyor. Yine velilerimize yönelik olarak gerçekleştirilecek olan koro çalışmaları ise gelecek haftalarda başlayacak.
Deniz'in Meşaleleri İstanbul'daydı

TED Bodrum Koleji bir grup öğrenciyle üç günlük İstanbul Gezisi gerçekleştirdi. PDR uzmanımız Barış Aygener’in rehberlik ettiği İstanbul Gezisi’nde öğrencilerimiz öncelikle Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş’in misafiri oldular. Türk Eğitim Derneği Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu’nun da katıldığı toplantıda Hakan Ateş, gençlere kariyer basamaklarında nasıl güvenle ve cesaretle yürünebileceğini örneklerle anlattı, gençlerin iş dünyasına ve kariyer yaşamına ilişkin sorularını yanıtladı. Selçuk Pehlivanoğlu ise yaptığı konuşmada; çok yönlü gelişimin önemini vurgulayarak gençlerden geleceğin kurulmasında rol almalarını istedi. Geleceğin mimarları arasında yer almanın koşulunun ise gençlerin kendilerini iyi yetiştirmeleri, ulusal ve dünya değerlerini içselleştirmeleri olduğunu belirtti.

Taksim’den başlattığımız İstanbul Gezisi’nde öğrencilerimiz, tarihsel değeri olan pasajlardan otellere, surlardan boğaza kadar birçok tarihi ve kültürel mekânı gezerek Osmanlı Türk modernleşme sürecinin seyrini mekânlar üzerinden tanıma ve öğrenme fırsatı buldular. İstanbul Modern’de Liman temalı uluslararası sergiyi gezen öğrencilerimiz tarih, kültür ve sanat dolu öğrenme ortamlarında keşfe değer gözlemler gerçekleştirdiler.

Yaptığımız boğaz turunda öğrencilerimize yazar Ahmet Ümit eşlik etti, Ahmet  Ümit, öğrencilerimize imzalı kitaplarını armağan etti ve gençlerle romanlarına esin kaynağı olan İstanbul üzerine bir sohbet gerçekleştirdi.

Öğrencilerimiz Kışlık Tohumlarını Toprakla Buluşturdu

Okul kampüsümüzde bulunan tarım alanlarını ekip biçerek doğal tarımı başarıyla uygulayan öğrencilerimiz bu kış için ıspanak, soğan, pazı gibi sebze tohumlarını toprakla buluşturdu. Tohumların çimlenip, gelişmesini, bir sebzenin nasıl yetiştirilmesi gerektiğini yaparak yaşayarak öğrenen öğrencilerimiz, olgunlaşan sebzelerini hasat ettikten sonra mutfak atölyemizde yemek yaparak değerlendirebilecek.

Sağlıklı Özgüvene Sahip Çocuklar Yetiştirmek!

TED Bodrum Koleji Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü uzmanlarımızdan Sibel Peşte, okulumuzun anasınıfı, ilkokul 1 ve 2. sınıf velilerine yönelik  ‘Çocuklarda Özgüven Gelişimi’ konulu bir seminer verdi.

Seminere özgüven oluşumu ve onu olumlu/olumsuz etkileyen unsurlarla başlayan Sibel Peşte, sağlıklı özgüven geliştiren,  geliştiremeyen çocukların ve yetişkinlerin özelliklerini aktardı.  Bazı tutumların farkında olmadan çocuğun benlik algısı ve özgüvenine olumsuz etkileri paylaşılırken, şişirilmiş egolardan oluşan aşırı özgüvenin de kibirli, narsisistik ve bencil bireyler yaratacağının altını çizdi.

Velilerimizin ilgiyle dinlediği seminerin sonunda anne babaların özgüven ile ilgili dikkat etmesi gereken konular anlatıldı.