Uzayın Gizemine Yolculuk
09 Mayıs 2017 Tarihinde Eklendi.

Uzayın Gizemine Yolculuk

Okulumuzda muhteşem bir "Gökyüzü Gözlem Şenliği" düzenledik. Tüm gökbilim meraklılarına açık olan şenliğimizde; teleskoplarla gökyüzünü tarayan çocuklar astronomi konulu seminerler, atölye çalışmaları, su roketi fırlatma etkinliğine katılma fırsatı buldu. Duayen bilim insanı, Ankara Üniversitesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü Eski Başkanı Prof. Dr. Ethem Derman’ın “7’den 77’ye Gökbilim” sunumu ile başlayan, amatör astronomlar Mert Koçer ve Hüseyin Kazan’ın katkılarıyla devam eden şenlikte çocuklar hayal dünyalarında farklı kapıları aralarken, çeşitli atölyelerde hem bilgilendi hem de uzayın gizemine yolculuk yapma şansı yakaladı.

Bütün Anneler Melektir

Cambridge ESOL Sınavları Başarı Belgeleri Öğrencilerimize Sunuldu!

Cambridge Üniversitesi yabancı dil sınavında başarılı olan TED Bodrum Koleji öğrencileri, okulumuzda düzenlenen törenle sertifikalarını aldı.

TED Bodrum Koleji, açılış yılı olan 2012’den bu güne uyguladığını Türk Eğitim Derneği tarafından geliştirilmiş yabancı dil öğretim programlarının yetkinliğini, Cambridge Üniversitesi sınav sonuçlarıyla destekledi.

Cambridge Üniversitesi tarafından 5 ayrı kategoride düzenlenen sınavlar, 2014 yılı Mayıs tarihinde TED Bodrum Koleji kampüsünde gerçekleştirildi. Öğrencilerimizin isteğine bağlı olarak; 13’ü STARTER, 10’u MOVERS, 21’i FLYERS, 11’i KET (Key English Test) ve17’si ise PET (Preliminary English Test) sınavına girdi.

Düzenlenen sınavlarda, öğrencilerimizin hepsi okulumuzda kazanmış oldukları; dinlediğini anlama, hazırlıklı konuşma, karşılıklı konuşma, okuduğunu anlama ve yazılı ifade becerilerini kazandıkları üstün başarı belgeleriyle ispat ettiler.

Okulumuzda düzenlenen törende, Okul Müdürümüz Fırat ASYALI TED Bodrum Koleji’nin yabancı dil eğitimine verdiği önemi vurguladı ve yabancı dil eğitimlerini Cambridge Üniversitesi sınav sonuçları taçlandırdıklarını belirtti. Asyalı konuşmasının ardından, sınava katılarak üstün başarı sergileyen tüm öğrencilerimizi tebrik etti.

Düzenlenen törende başarı belgelerini alan öğrenciler gururla evlerinin yolunu tutarken, her geçen yıl artan sayılarıyla TED Bodrum Koleji’nde eğitim veren yabancı ve Türk öğretmenlerimiz, daha da başarılı olmak için yoğun çalışma içerisinde olduklarını, bu başarının daha da artacağını belirttiler.

Sınava katılarak sertifika lamaya hak kazanan öğrencilerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

Voleybolun Yıldızları

Yıldız Kız Voleybol Takımımız Okullararası müsabakalar neticesinde Muğla 2.si olarak; 09 – 11 Mart 2015 tarihleri arasında Balıkesir’de düzenlenen Ege Bölgesi Yıldızlar Voleybol Grup Birinciliği müsabakalarına katıldı ve grubunda 3. oldu.

Öğrencilerimizi tebrik ediyor,  onları yetiştiren ailelerine ve öğretmenlerine teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Yerli Malı Yurdun Malı Bu Ekmeği Herkes Yapmalı

Öz kaynakların kullanılmasının ön plana çıkarıldığı, öğrencilere yerli malı kullanmanın bir vatandaşlık görevi olduğunun hatırlatıldığı Yerli Malı Haftası etkinlikleri TED Bodrum Koleji’nde neşeli ve öğretici birer aktiviteye dönüşüyor.

Mutfak Atölyelerimizde gerçekleştirilen aktivitelerde ilkokul öğrencilerimiz Yerli Malı Haftası’na yakışır, Türk mutfağının geleneksel lezzetlerinden biri olan zeytinli ekmek yapımını öğrendiler.

Öğrencilerde doğal gıda ve katkısız ürün tüketme alışkanlığını yaşam biçimi haline getirmeyi amaçlayan etkinlikte öğrencilerimiz ekmek yapımına hijyen kurallarını uygulayarak başladılar.

Eldivenlerini giyen, bonelerini takan öğrenciler unun hamur haline gelişini, mayalanma sürecini, mayalı hamura ekmek şeklinin verilmesini ve hazırlanan hamuru güvenli bir şekilde fırınlamayı öğrendiler. Kendilerine verilen tarifi dikkatlice yerine getiren öğrencilerimiz tarife ek olarak içine sevgilerini ve neşelerini de kattılar.

Ekmek yapımı süresince öğrencilere yerli malı tüketiminin ve kullanımının önemini anlatan öğretmenlerimiz, öğrencilerimizin merak ettiği soruları içtenlikle cevapladılar.

Öğrencilerimiz etkinlik sonunda sıcacık ekmek dilimlerini yiyerek keyifli bir gün geçirdiler.