Yalnızca TED Okullarında Uygulanan BTEC Programları Tanıtıldı
06 Aralık 2017 Tarihinde Eklendi.

Yalnızca TED Okullarında Uygulanan BTEC Programları Tanıtıldı

Türkiye’de yalnızca TED okullarında uygulanan BTEC (Business and Technology Education Council) programları tanıtım toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda, Pearson yetkilisi Cem Sezer derslerin uygulama koşulları hakkında öğrenci ve velilerimize yönelik bilgilendirmede bulundu. BTEC sertifikalarının uluslararası geçerlilik düzeyi ile ilgili de detaylı bilgi veren Sezer, programı tamamlayan öğrencilerimizin dünyanın en iyi üniversitelerine başvuruda sahip olacakları ayrıcalıkları paylaştı.

Müzik Kulübünden Bahara “Merhaba!”

Okulumuz lise öğrencileri baharın gelişini kutlamak ve yoğun ders temposu arasında rahat bir nefes almak için Müzik Kulüp derslerini dışarıda geçirdiler.

Baharın ilk uyanışlarını gördüğümüz bugünlerde güzel havayı fırsat bilen öğretmen ve öğrencilerimiz enstrümanlarını alıp okulumuzun yakınındaki dere kenarına indiler.

Burada şarkılar söyleyen,  birbirleriyle sohbet eden öğrencilerimiz güzel havanın tadını çıkararak stres attılar.

Okulumuzu Kitap Kahramanları Bastı!

Dünya Çocuk Kitapları Haftası’nın son gününde TED Bodrum Koleji öğrencileri ve öğretmenleri seçtikleri kahramanlara dönüştü. Masal kitapları karnavalı gibi olan bugünde öğrencilerimiz kahramanları daha yakından tanıma fırsatını buldular.

OYFEST '17 Bahar Festivali Öğrencilerimizin Gösterileriyle Sona Erdi

Bodrum’un en kapsamlı etkinliği Ortakent Yahşi Bahar Festivali (OYFEST ’17)’nin son günü öğrencilerimizin sunumu, dans, cimnastik ve halk oyunları ekibimizin gösterileriyle şenlendi. Festival sonunda OYFEST Yürütme Kurulu ve OYDER Başkanı Ahmet Aras festivale destek veren kurumlara plaketlerini sundu. Okulumuz adına plaketimizi Okul Genel Koordinatörümüz Sayın Fırat ASYALI aldı.

Halk Ozanı Neşet Ertaş Türküleriyle Okulumuzda Anıldı

Hayattayken, UNESCO Dünya Yaşayan İnsan Hazinesi listesine alınmanın onurunu yaşayan, ‘Bozkırın Tezenesi’ Türk Halk Müziğinin efsane ozanı Neşet Ertaş ölümünün 4. yılında okulumuzda anıldı.

Konferans salonumuzda düzenlenen etkinlikte akademik ve idari personelimiz ile öğrencilerimiz efsane ozanın türkülerini koro ve solo halinde sundu.

Neşet Ertaş'ın anısına vefa olarak hazırlanan konserde halk ozanımız ve bağlama ustası Neşet Ertaş'ın yorumladığı Kırşehir yöresine ait türkülerin dışında, kendisine ait olan "Ah Yalan Dünya", "Leyla'm", "Ahirim Sensin", "Dane Dane Benleri Var Yüzünde", "Nar tanesi", "Zahide", "Bahça Duvarından Aştım", "Gönül Dağı", "Neredesin Sen" adlı unutulmaz eserler seslendirildi.

Bodrumlu sanatseverlerin ve velilerimizin izlediği konser ayakta alkışlandı.