Yalnızca TED Okullarında Uygulanan BTEC Programları Tanıtıldı
06 Aralık 2017 Tarihinde Eklendi.

Yalnızca TED Okullarında Uygulanan BTEC Programları Tanıtıldı

Türkiye’de yalnızca TED okullarında uygulanan BTEC (Business and Technology Education Council) programları tanıtım toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda, Pearson yetkilisi Cem Sezer derslerin uygulama koşulları hakkında öğrenci ve velilerimize yönelik bilgilendirmede bulundu. BTEC sertifikalarının uluslararası geçerlilik düzeyi ile ilgili de detaylı bilgi veren Sezer, programı tamamlayan öğrencilerimizin dünyanın en iyi üniversitelerine başvuruda sahip olacakları ayrıcalıkları paylaştı.

Seher Kara Yılmazel, Beyaz Baston Haftası kapsamında öğrencilerimizle buluştu!

Her öğrencinin bireysel farklılıklarını gözeterek zihinsel, duygusal, fiziksel ve sosyal açılardan bir bütün olarak gelişmesini;  ulusal ve evrensel insan kimliğini taşıyan, empati yapan, farklılıkları kucaklayan birer birey olarak yetişmesini sağlama hedefiyle çalışan okulumuzda, Beyaz Baston Haftası kapsamında, Gören Kalpler Görme Engelliler Eğitim Derneği Bodrum Şubesi Başkanı Seher Kara Yılmazel, 6. Sınıf öğrencileri ile bir söyleşi gerçekleştirdi.

Seher Kara Yılmazel, söyleşisinde, çağlar boyunca, görme engelli kişilerin bağımsızlaşmasını ve özgürleşmesini simgeleştiren en önemli araç olan beyaz bastonun anlamını, toplumda yalnızca görme engellilerin değil, herhangi bir engeli olan/olmayan herkesin, diğer insanlarla eşit haklara sahip olmasının önemini anlattı.

Sözlerini “Bizler, gereksinim duyduğumuz olanaklar temin edilemediği için sosyal hayata karışamıyoruz. Sizler, birer yetişkin olduğunuzda lütfen engellileri anlayın, bu hassasiyetinizi sakın kaybetmeyin. Unutulmaması gerekir ki, her insanın, onurlu bir yaşam sürmeye hakkı vardır” şeklinde tamamlayan Yılmazel’e öğrencilerimiz, “Arkadaşıma Masal Okuyorum” projesi için hazırladıkları CD’lerden hediye ettiler.

TED Müzik Sokağı Bu Yılın Son Dinletisini Gerçekleştirdi

Okulumuzda bu yıl geleneksel hale gelen ve her ay düzenli olarak sunulan "TED Müzik Sokağı Dinletisi"nin sonuncusu gerçekleştirildi. Öğrencilerimiz piyano, keman, gitar ve yan flütleriyle performanslarını sergileyip, gelen konuklarımıza güzel bir müzik şöleni yaşattılar.

Otogara Yeniden Sahnede

Tiyatro Kulübü öğrencilerimiz bir otogarda geçen garip ama gerçek olayları, trajikomik açıdan ele alan ‘Otogargara’ tiyatro oyununu yeniden sahneledi. Öğrencilerimizin performansları büyük alkış aldı.

Muğla'nın Şampiyon Kulaçları

Muğla ilinde, 13 – 14 Nisan tarihlerinde yapılan Yıldızlar Yüzme Yarışlarında; Yüzme Erkek Takımımız Muğla 1.’si, Yüzme Kız Takımımız Muğla 1.’si olarak toplamda 15 altın, 12 gümüş ve 7 bronz madalya ile grup yarışlarına katılmaya hak kazandı. Öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.