Yalnızca TED Okullarında Uygulanan BTEC Programları Tanıtıldı
06 Aralık 2017 Tarihinde Eklendi.

Yalnızca TED Okullarında Uygulanan BTEC Programları Tanıtıldı

Türkiye’de yalnızca TED okullarında uygulanan BTEC (Business and Technology Education Council) programları tanıtım toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda, Pearson yetkilisi Cem Sezer derslerin uygulama koşulları hakkında öğrenci ve velilerimize yönelik bilgilendirmede bulundu. BTEC sertifikalarının uluslararası geçerlilik düzeyi ile ilgili de detaylı bilgi veren Sezer, programı tamamlayan öğrencilerimizin dünyanın en iyi üniversitelerine başvuruda sahip olacakları ayrıcalıkları paylaştı.

TED Bodrum Koleji, Cimnastik Türkiye Finallerinde!

Artistik Cimnastik Okullararası Türkiye Birinciliği Yarışması’na okulumuz öğrencilerinden Akya AYBERK, Kaya Bryan KÖKSAL, Mira İÇGÖREN, Duru NARİN, Ece DİNÇ ve Ayşe Nur AYDINLIOĞLU katıldı. Minik, Küçük, Yıldız ve Genç kategorilerinde 290 kız - 140 erkek sporcunun katıldığı yarışmada öğrencilerimiz Muğla ilini, başarılı bir şekilde temsil etti.

Öğrencilerimizi tebrik eder, spor yaşamlarında başarılarının devamını dileriz.

Mutfaktan Sofraya Yaparak Yaşayarak Öğrenme

Zarafet Eğitimi derslerimiz kapsamında 3. ve 4. sınıf öğrencilerimizle 'Sofra Adabı' eğitimlerimizi gerçekleştirdik. Eğitimler öncesi mutfağa giren öğrencilerimiz matematik ders konuları olan kesirler ünitesini gözleme yaparak pekiştirdiler. Ardından TED United Cafe’ye geçen öğrencilerimiz pişirdikleri gözlemeleri Zarafet Derslerinde afiyetle yediler. Zarafet eğitimi derslerimizde öğrencilerimiz yemek sofrasında dikkat edilmesi gereken incelikleri ve kuralları hatırlayarak; çatal, bıçak, kaşık gibi sofra araçlarının kullanımı ve yemek masası düzeni konularını uygulamalı olarak pekiştirdiler.

İlkokulda Ergenliğe Geçiş

Okulumuz PDR uzmanlarından Kayane Kutlu ilkokul 3. ve 4. sınıf velilerimizle “Ön Ergenlik ve Ergenliğe Geçiş” konulu veli grup çalışmasında bir araya geldi. Altı hafta sürecek olan çalışmalarda ergenlik dönemine geçiş süreci, çocuğun ön ergenlik döneminde geçireceği değişimler ve bu değişimleri olumlama konuları konuşulacak.

Anadolu’nun 1001 Öyküsü

Arkeolog, yazar Işık Soytürk okulumuz 5. ve 6. sınıf öğrencileriyle “Anadolu 1001 Uygarlık 1001 Öykü”  başlıklı söyleşisinde bir araya geldi.

Hititlerden, Romalılara binlerce yıldır birçok medeniyete ev sahipliği yapmış Anadolu’nun bilinen, bilinmeyen hikâyelerini, arkeolojik ve kültürel değerlerini slayt gösterisi eşliğinde anlatan Soytürk, çocukların da soru ve cevapları ile katıldığı interaktif bir sunum gerçekleştirdi.

Konuğumuzun yalın anlatımı ve bilgilerin görsel efektler ile desteklenmesi ile keyifli anlar yaşayan öğrencilerimiz söyleşi sonunda yazarımıza kitaplarını imzalatma fırsatı buldu.