Yaşamak İstediğim Dünya
30 Ekim 2017 Tarihinde Eklendi.

Yaşamak İstediğim Dünya

9. sınıf öğrencilerimiz, Coğrafya dersinde öğrendikleri 'Bir Harita Çiziminde Bulunması Gereken Unsurlar'  konusunu oluşturdukları hayali dünya haritalarıyla 'Yaşamak İstediğimiz Dünya' başlığında sergilediler.

EDUCATED Dağıtılıyor!

TED Bodrum Koleji olarak geride bıraktığımız 2013-2014 akademik yılına ait gerçekleştirmiş olduğumuz çalışmalarımızdan derlediğimiz EDUCATED adlı dergimizin ikinci sayısını bugün sınıflarımızda öğrencilerimize dağıttık!

Bu dergi içerisinde yer bulan etkinliklerimiz; TED Bodrum Koleji’nin çok yönlü ve uygulama tabanlı eğitim anlayışımızı yansıtmaktadır.

Dergi içerisindeki yazı ve fotoğraflar öğrencilerimiz için güzel bir anı oluştururken, velilerimiz için de görsel bir özet sunmaya yardımcı olmaktadır.

2014-2015 Akademik yılımızda da katlanarak artan başarı öykülerimizin satırlarını ve görsellerini sizlerle paylaşmak ümidiyle, keyifli okumalar dileriz…

Geleneksel TED Müzik Sokağı Dinletisi

Okulumuzda bu sene geleneksel hale gelen ve her ay düzenli olarak gerçekleştirilen "TED Müzik Sokağı Dinletisi" etkinliğinde öğrencilerimiz piyano, keman, gitar ve yan flütleriyle hem solo hem de orkestra olarak performanslarını sergileyip, gelen konuklarımıza güzel bir müzik şöleni yaşattılar.

Türk Eğitim Derneği 85. yılını kutluyor!

Türk Eğitim Derneği Atatürk’ün önderliğinde ve çoğu Cumhuriyetin kurucuları arasında yer alan isimlerin bir araya gelmesiyle 31 Ocak 1928’de kuruldu.Türk Eğitim Derneği, 85 yıldır eğitim dünyasını aydınlatıyor.

Eğitime verdiği önemi her fırsatta dile getiren Mustafa Kemal Atatürk, 1 Kasım 1925’de Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışında yaptığı konuşmada şöyle diyordu: “Bilim ve eğitimde ilerlemeye yönelik genel isteği yerine getirebilmekten daha çok uzağız. Önümüzdeki yıl için sizlerden devletçe yapılabilecek en büyük özveriyi rica ederken, varlıklı olan vatandaşlarımıza da korumalarına verilmiş olan çocuklarımızı özel girişimleri ile okutup yetiştirmelerini önemle öğütlerim.”

Türk Eğitim Derneği, Atatürk’ün işaret ettiği hedef doğrultusunda, çoğu cumhuriyetin kurucuları arasında yer alan isimlerin bir araya gelmesiyle, 31 Ocak 1928'de kuruldu. Türk Maarif Cemiyeti adıyla kurulan Dernek, 1946 yılında Türk Eğitim Derneği adını aldı. Türk Eğitim Derneği, Cumhuriyetin içinden doğan bir kuruluş olmanın verdiği sorumluluk ve bilinçle 85 yıldır eğitim alanında faaliyetlerine devam ediyor. Türkiye’nin eğitim alanındaki en köklü sivil toplum kuruluşu Türk Eğitim Derneği, Cumhuriyet değerlerine bağlılıkları ve Atatürk’ün izinden gitme konusundaki kararlılıklarıyla ülkeyi daha ileriye taşıyacak nesiller yetiştirmek için çalışıyor.

TED Bodrum Koleji olarak 85 yıldır Türkiye’yi aydınlatan, kurucusu M. Kemal Atatürk’e olan sorumluluğunu ve ilkelerine olan bağlılığını yerine getirmek başta olmak üzere; düşünme, algılama, sorun çözme yeteneği gelişmiş, demokratik, özgürlükçü, değerlerini özümsemiş, yeni fikirlere açık, kişisel sorumluluk duygusuna sahip, çağdaş uygarlığa katkıda bulunabilen, bilim ve teknoloji kullanımına ve üretimine yatkın, sanata değer veren, üretken ve yaratıcı bilgi çağı insanı olarak öğrencilerimizi Bodrum’da da yetiştiriyor olmanın gururunu yaşıyoruz.

Sanat Kulübümüz Cam Atölyesi'nde

Sanat Kulübü öğrencilerimiz Görsel Sanatlar Öğretmenlerimiz rehberliğinde Bodrum Cam Karo Atölyesi’ni ziyaret ettiler. Füzyon tekniğiyle cam boyama çalışması yapan öğrencilerimiz bardak altlıkları tasarladılar.