TED BODRUM KOLEJİ - KURUMSAL
Öğrencilerimiz ‘’Yerel Tohum ve Doğal Besin Kaynaklarının Önemi’’ hakkında bilgilendirildi.

11 Ocak 2013 Pazartesi günü, öğrencilerimizi, Dereköy Doğa Sevenler Derneği adına Sn. İrem Verdon okulumuzda ziyaret etti. 5. ve 6. sınıf öğrencilerimizi yerel tohumun önemi, korunması ve doğal besin kaynakları hakkında bilgilendirdi.

Tohumlar hakkında öğrencilerimizi bilginendiren Verdon, 17 Şubat 2013 Pazar Günü saat 10.00 – 17.00 saatleri arasında Dereköy Köy Meydanında yapılacak olan, yerel tohumları korumak ve üretmeye teşvik etmek amacıyla Dereköy Doğa Sevenler Derneği, Ekolojik Üreticiler Derneği, Dereköy Muhtarlığı tarafından düzenlenen Bodrum Tohum Takası Şenliğine de tüm öğrencilerimizi davet etti.

2009 yılında Torbalı’da başlayan ve en son Şile/Ovacık'ta yapılan ona yakın tohum takas şenliğinden sonra Bodrum'da ilk kez düzenlenecek şenlikte, Dereköy'de üretim yapan çiftçiler ve köylüler kendi ürettikleri ürünleri satacak. Çeşitli uzman konuşmacıların yanı sıra  Ekolojik Üreticiler Derneği Başkanı Levent Gürsel ise Dünyada ve Türkiye'de yerel tohumların korunması için başlayan hareketi ve yerel tohumların önemini anlatacak.

Getirilen tohumlar kişiler arasında herhangi bir satış olmaksızın değiş tokuş edilecek. Takas edecek tohumu bulunmayan  ziyaretçiler ise Dereköy İlkokulu ve Kumköy kütüphanesi için yapacakları bağış kitaplarla tohum alabilecekler. Çiçek, sebze, bakliyat gibi her türlü yerel tohum takas edilebilecek.

Keşkek gibi yöresel yemeklerin de ikram edileceği şenlikte gün boyu aşı atölyesi, sepet atölyesi, çocuklarla tohum teması etrafında resim ve seramik gibi çeşitli atölye çalışmaları, tiyatro ve halk oyunları gösterileri de yapılacak.

Kurumsal Okul Öncesi İlkokul Ortaokul Lise İletişim