Yabancı Dil

Tüm TED okullarında İngilizce dil eğitimi, Avrupa Ortak Diller Çerçeve Programı esas alınarak hazırlanan ve Milli Eğitim Bakanlığı onaylı k12 bütünlüğündeki TED’e özgün İngilizce müfredatı doğrultusunda gerçekleştirilmektedir. Günümüzün değişen koşullarına paralel olarak “TED k12 İngilizce Müfredatı” iki yılda bir yenilenmektedir.

İngilizce programımızın amacı, İngilizce’yi etkin bir iletişim aracı olarak akıcı bir şekilde kullanabilen, ulusal ve uluslararası geçerliliği kabul edilmiş İngilizce yeterlilik düzeyine ulaşmış, yaratıcı ve eleştirel düşünce becerisine sahip bireyler yetiştirmektir.

TED Bodrum Koleji Özel Lisesi’nde; 9. sınıftan başlayarak, İngilizce dersleri içerisinde IGCSE programına yönelik çalışmalar yapılmaktadır. 10. sınıfın sonuna kadar tüm lise öğrencilerinin IGCSE programını tamamlayarak dil sertifikasına sahip olmaları hedeflenmektedir. Bu sertifika, yurt içi ya da yurt dışı üniversiteleri hedefleyen tüm öğrenciler için İngilizce yetkinliğini kanıtlayan, gerekli ve geçerli bir belgedir.

Öğrencilerimizin 12. sınıfın sonunda CEFR’e (Avrupa Ortak Dil Çerçeve Programı’na) göre C1 düzeyinde İngilizce konuşma, okuduğunu anlama, dinlediğini anlama ve yazılı anlatım temel becerilerini kazanmaları, uluslararası standartta İngilizce öğrenmeleri ve girecekleri uluslararası İngilizce sınavlarında başarılı olmaları hedeflenmektedir.

İlkokul 4. sınıftan itibaren öğrencilerimiz İspanyolca veya Fransızca dillerinden birini seçerek eğitim almaya başlarlar. Öğrencilerimiz, 12. sınıf sonunda, ikinci yabacı dil seviyelerini oldukça geliştirerek Avrupa Ortak Dil Çerçeve Programı’na göre B1 seviyesine ulaşmaktadırlar. Öğrencilerimiz, Fransızca’da, tüm Avrupa ülkeleri tarafından onaylanan DELF sınavına girmekte ve dil becerilerini sertifika ile belgeleyebilmektedirler. İspanyolca seviyesinin uluslararası düzeyde tanınması için ise öğrencilerimiz, Cervantes Enstitüsü tarafından düzenlenen ve değerlendirilen DELE (Yabancı Dil İspanyolca Diploması) sınavına girmektedirler.