Yaşam Deneyimi ve Meslek Gözlemi Programı

2016-2017 öğretim yılında ilkini gerçekleştirdiğimiz Yaşam Deneyimi ve Meslek Gözlemi Programı’na, bu yaz tatilinde de devam etmek üzere çalışmalarımızı başlattık. Öğrencilerimizin meslekler hakkında bilgi edinmelerine, kendi özellikleri ile mesleklerin özellikleri arasında bağ kurmaya başlamalarına olanak tanıyan bu uygulama mesleki gelişim adına çok kıymetli deneyimlerin kazanıldığı yaşantıları içermektedir.

Bireyin,  zihinsel, gelişim evrelerine paralel olarak mesleki gelişimi de  gerçekleşmektedir. Çok küçük yaşlardan başlayarak görünür özellikleri olan mesleklerle kendimizi eşleştirmeye başlarız. Zihnin soyut gelişimi ile birlikte mesleklerin gerektirdiği yetenekler, kişilik özellikleri, ilgiler, çalışma koşulları, kazanç gibi farklı parametrelerinin olduğunu fark eder ve bu özelliklerin hangilerinin bize uygun olduğunu sorgulamaya başlarız. Farklı meslekleri tanıdıkça gelecekte seçmek istediğimiz ve istemediğimiz meslekler konusunda, sağlıklı bilgiler ışığında, listeler oluşturmaya başlarız. Bu süreci desteklemek amacıyla geliştirdiğimiz Yaşam Deneyimi ve Meslek Gözlemi Programı’na öğrencilerimizin katılımını önemsiyoruz.

Yaşam Deneyimi ve Meslek Gözlemi Programı İşleyiş Esasları;

1. Katılım isteğe bağlıdır,
  2. Yaşam Deneyimi ve Meslek Gözlemi Programı Ortaokul öğrencileri için en az 3 gün Lise öğrencileri için en az z 15 gün yapılmalıdır,
  3. Öğrencinin kuruma ulaşımı aile tarafından karşılanacaktır,
  4. Programa katılıp katılmayacağını bildiren dilekçenin veli tarafından doldurulması ve 30 Mayıs 2018 Çarşamba gününe kadar Sınıf Öğretmeni’ne teslim edilmesi gerekmektedir (matbu dilekçe  sınıf öğretmeni tarafından imza karşılığında öğrencilere dağıtılacak ve toplanacaktır),
  5. Programa katılacağını bildiren öğrencilerin www.tedbodrum.k12.tr/yasamdeneyimi adresinde açılan Yaşam Deneyimi ve Meslek Gözlemi Programı Katılım Formu’nu 30 Mayıs 2018 Çarşamba gününe kadar doldurmaları gerekmektedir,
  6. Yaşam Deneyimi ve Meslek Gözlemi Programı’nı tamamlayan öğrenciler www.tedbodrum.k12.tr/yasamdeneyimi adresinde bulunan Meslek Analizi Formu ve Raporunu  program bitiminde dolduracaklardır,
  7. Öğrenci, program sonunda gözlem yaptığı mesleğe ilişkin bilgi ve deneyimlerini içeren aynı zamanda iki adet fotoğraf ve 2 dakikalık bir video ile desteklediği bir sunum hazırlayarak aynı adrese yükleyeceklerdir,
  8. Tüm bu esasları yerine getiren öğrencilere Yaşam Deneyimi ve Meslek Gözlemi Programı katılım belgesi verilecektir.

Kayıt formu için tıklayınız.

Veli izin dilekçesini indirmek için tıklayınız.

PROGRAM SONUNDA DOLDURULMASI GEREKEN FORMLAR

Meslek Analiz Formu'nu doldurmak için tıklayınız.

Yaşam Deneyimi ve Meslek Gözlemi Programı Raporunu doldurmak için tıklayınız.

Yaşam Deneyimi ve Meslek Gözlemi Programı Sunumunuzu, Videonuzu ve Fotoğraflarınızı göndermek için tıklayınız.

Günlük Zaman Çizelgesi

Yıllık Çalışma Takvimi

Bireysel Veli - Öğretmen Görüşmeleri

Veli - Öğretmen Görüşmeleri için VBS'den randevu alabilirsiniz.

VBS'ye Giriş Yapmak İçin Tıklayınız.

Sınav Takvimi