Yabancı Dil

Tüm TED okullarında İngilizce dil eğitimi, Avrupa Ortak Diller Çerçeve Programı esas alınarak hazırlanan ve Milli Eğitim Bakanlığı onaylı k12 bütünlüğündeki TED’e özgün İngilizce müfredatı doğrultusunda gerçekleştirilmektedir. Günümüzün değişen koşullarına paralel olarak “TED k12 İngilizce Müfredatı” iki yılda bir yenilenmektedir.

Türk ve yabancı uyruklu öğretmenlerimiz tarafından yürütülen İngilizce programı, öğrencilerin iletişime dayalı dil becerilerinden sonra akademik İngilizce becerilerini edinmelerini sağlayarak onları lise yıllarına hazırlayan ilkokul ile lise arasında nitelikli bir köprü görevi görür.

5. sınıfta haftada 16 saat olan İngilizce dersi; 6, 7 ve 8. sınıflarda da haftada 10’ar saat olarak yoğun bir şekilde devam etmektedir. 5. sınıfta uygulanan İngilizce ağırlıklı programda, herhangi bir ders kaybı olmaksızın okulumuzda anasınıfından itibaren önemle uyguladığımız İngilizce öğretimimizi daha da geliştirerek öğrencilerimizin dil becerilerinin pekiştirilmesi ve kalıcı olması sağlanır.

Öğrencilerimizin 8. sınıfın sonunda CEF’e (Avrupa Ortak Dil Çerceve Programı’na) göre B2 düzeyinde İngilizce konuşmaları, okuduklarını ve dinlediklerini anlamaları ve yazılı anlatım temel becerilerini kazanmaları hedeflenmektedir. Uygulanan nitelikli eğitim programlarının sonunda okulumuzda da yapılmakta olan Cambridge ESOL Young Learners (Starters, Movers, Flyers) ve KET, PET sınavlarında öğrencilerimiz üstün başarı göstermektedirler.

İlkokul 4. sınıftan itibaren öğrencilerimiz İspanyolca veya Fransızca dillerinden birini seçerek eğitim almaya başlarlar. Öğrencilerimiz, ikinci yabancı dil eğitiminde 8. sınıf sonunda, Avrupa Ortak Dil Çerçeve Programı’na göre ikinci yabancı dillerini de oldukça ilerleterek A2 seviyesine ulaşmaktadırlar.

Öğrencilerimiz, Fransızca’da, tüm Avrupa ülkeleri tarafından onaylanan DELF sınavına girmekte ve dil becerilerini sertifika ile belgeleyebilmektedirler. İspanyolca seviyesinin uluslararası düzeyde tanınması için ise öğrencilerimiz, Cervantes Enstitüsü tarafından düzenlenen ve değerlendirilen DELE (Yabancı Dil İspanyolca Diploması) sınavına girmektedirler.