3. Sınıf Velilerimizle PDR Tanışma Toplantımızı Gerçekleştirdik
14 Eylül 2018 Tarihinde Eklendi.

3. Sınıf Velilerimizle PDR Tanışma Toplantımızı Gerçekleştirdik

PDR uzmanlarımızdan Kayane Kutlu 3. sınıf velilerimizle bir araya geldi. Okul aile işbirliğimizi güçlendirmek, anne babaların çocukların gelişim ihtiyaçlarına dair farkındalıklarını arttırmak amacıyla gerçekleştirilen etkinlikte velilerimiz deneyimlerini paylaşarak akıllarına takılan sorulara PDR uzmanımızla birlikte cevap buldular.

Bir Kan Bir Fidan

TED Bodrum Koleji Okul Aile Birliği tarafından Kızılay Haftası'nda farkındalık yaratmak adına, “Bir Kan Bir Fidan” etkinliği ile Türk Kızılayı okulumuza davet edildi.

Etkinliğin ilk gününde üçüncü ve dördüncü sınıf öğrencilerimize Türk Kızılay’ ını tanıtan sunumlar yapıldı.

"Bir Kan Bir Fidan” etkinliğinin ikinci gününde Kızılay ekibi okulumuza gelerek gönüllü velilerimiz ve personelimizden kan topladı.

Yaptığımız kan bağışı sonrası Türk Kızılay’ ı bağış yapan her bağışçı adına bir fidan dikiyor. Yapılan bu etkinlikle hem insanlara hem de ormanlara can vermiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Öğrencimiz 'Benim Resimlerim' İsmini Verdiği Sergisini Açtı

4. sınıf öğrencimiz Ela Nisa Tepe ‘Benim Resimlerim’ ismini verdiği sergisini ailesi, öğretmenleri ve sınıf arkadaşlarıyla birlikte açtı. Öğrencimizin kendi çocuksu bakış açısıyla renkli dünyasını yansıtan birbirinden güzel çalışmaların yer aldığı sergisi hafta boyunca okulumuz giriş katında sergilenecek. Öğrencimizi tebrik ediyor, çıkmış olduğu sanat yolculuğunda başarılar diliyoruz.

Kişiselleştirilmiş ve Farklılaştırılmış Kariyer Planlama Süreci

TED Bodrum Koleji olarak Kişiselleştirilmiş ve Farklılaştırılmış Kariyer Planlama Süreci yürütüyoruz. Öğrencilerimizin ilgi, merak ve yeteneklerini saptamak amacıyla uyguladığımız test, anket, envanter çalışmalarından veli görüşlerinin alınmasına, meslek tanıtımlarından akademik yeterliliklerin gözden geçirilmesine, üniversite tanıtımlarından yurtdışı üniversite kabul koşullarının sağlanmasına  kadar çok bileşenli bir süreç olan Kariyer Planlama Süreci'nin bu ayki aşaması Meslek Tanıtım Günü.

16 Şubat 2018'de gerçekleştireceğimiz Meslek Tanıtım Günü'nde öğrencilerimiz ilgi, merak ve yetenekleri doğrultusunda meslekleri tanıyacaklar. Öğrencilerimizi her mesleğin yetkin bir üyesiyle karşı karşıya getireceğiz, bu sayede öğrencilerimiz ilgileri doğrultusunda meslek üyelerinden mesleğin çalışma koşullarını, yükselme olanaklarını ve daha nice konuyu öğrenmiş olacaklar. Sonuçta yaşayan rol modellerinden edindikleri izlenim ve bilgilerle ilgilerini hedefe dönüştürme olanağına sahip olacaklar.

​Meslek Tanıtım Günü'nün açışışını bir panelle yapacağız. Panelin teması, Zamanın Ruhunu Gözeten Kariyer Planlaması olacak. Panelimize işletmeci, sosyal girişimci Gülten KAVURMACIOĞLU, Kişisel Gelişim Uzmanı Atiye ÖNÜR, bankacı, kariyer koçu Hilal OĞUZER ve 11. sınıf öğrencimiz Ege ÇETİN katılacak. PDR Uzmanımız Barış AYGENER'in moderatörlüğünde gerçekleştirilecek panelde Kavurmacıoğlu, Geleceği Tasarlamak, Önür, Kariyer: Kimin İçin?, Oğuzer, 21.yüzyılda Kariyer Fırsatları ve Seçenekleri, Çetin ise Belirsizlikler Dünyasında Kararlı Olmak başlıkları altında konuşacaklar.

Alanlarında yetkin panelistlerimiz aracılığıyla öğrencilerimize kariyer planlamalarına ilişkin geleceği  kuşatacak bir vizyon kazandırmayı amaçlıyoruz.Verimliliği ve niteliğiyle gençlerimizin zihinlerinde iz bırakacağına inandığımız, vizyoner görüş ve düşüncelerin dillendirileceği panelimize değerli velilerimiz davetlidir.

Gençlerimizin yaşamında unutulmaz bir dönüm noktası olacak ve yıllar sonra keyifle hatırlayacaklarına inandığımız bu sürecin heyecanını, siz velilerimizle paylaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

TED Radyo’nun Bu Haftaki Konukları Genç Erkek Basketbol Takımımız

Radyo Kulübü öğrencilerimizin hazırlayıp sunduğu TED Radyo’nun bu haftaki konukları Genç Erkek Basketbol Takımımız ve Beden Eğitimi Öğretmenimiz Berkay Altuğ'du. TED Radyo’yu her Çarşamba saat 15.30’dan itibaren www.tedbodrum.k12.tr/radyo/ linkinden canlı olarak dinleyebilirsiniz.