8. Sınıf Öğrencilerimizin TEOG Başarısı
12 Ocak 2015 Tarihinde Eklendi.

8. Sınıf Öğrencilerimizin TEOG Başarısı

TED Bodrum Koleji 8. sınıf öğrencilerimiz, okulumuzda bu yıl ilk kez uygulanan I. Dönem TEOG sınavlarında büyük bir başarı elde etti.

8.sınıf öğrencilerimizi I. Dönem TEOG sınavlarında gösterdikleri üstün başarı için kutluyor, emeği geçen tüm öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz.

Japon-Türk Kültür Değişim Derneği Başkanı Okulumuzu Ziyaret Etti

Bodrum'da Türk-Japon halkları arasında ilişkilerinin geliştirilmesi için Osaka Mimarlık Üniversitesi ve Japon-Türk Kültür Değişim Derneği ortak çalışmalara başladı. 2014 yılının Haziran ayında 'Türk-Japon Festivali' düzenlenmesi hedefleniyor.

Osaka Mimarlık Üniversitesi Çevre Düzenleme Departmanı Mimarlık Bölümü Profesörü Masao Fukuhara, Japon-Türk Kültür Değişim Derneği Başkanı Kanji İshimoto ve eşi, aynı zamanda derneğin Genel Sekreteri Chieko İshimoto okulumuzu ziyaret ettiler. Okulumuzun Yönetim Kurulu Başkanı Erdem Erken ile 2014 Haziran ayında Bodrum'da Japon Kültür Günü yapılması konusunda konuştular ve ortak çalışmalar ile ilgili görüş alışverişinde bulundular. Birlikte okulumuzu gezdiler ve okulumuz ile ilgili güzel düşüncelerini, beğenilerini dile getirdiler.

Gelenek Bozulmadı; Öğrencimiz Türkiye Şampiyonu!

Türkiye Yelken Federasyonu tarafından Fethiye'de düzenlenen Yelken Kış Kupası Yarışlarında öğrencimiz Yiğit Yalçın Çıtak lazer 4.7 sınıfında Türkiye Şampiyonu oldu. Öğrencimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

Bilim Dolu Bir Macera

5. sınıf öğrencilerimizle birlikte, İzmir Uzay Kampı'na keyifli ve bilim dolu bir yolculuk yaptık. Kampta öğrencilerimiz uzay bilimleri alanında astronot simülatörleri ile takım çalışmasını deneyimleyerek, uzay teknolojileri ile tanıştılar. Fizik ve kimyanın temellerinin açıklandığı deneylerle, uzay araştırmalarında fen bilimlerinin nasıl kullanıldığını öğrendiler.

Eğitimde Bilişim Ağı Toplantısı Yoğun Katılımla Gerçekleştirildi

Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından yürürlüğe konulan EBA (Eğitim Bilişim Ağı) tanıtım toplantısı Turgutreis, Yalıkavak ve Gümüşlük mahallelerinde görev yapan okul idarecileri ve öğretmenlerin katılımıyla TED Bodrum Koleji Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Gerçekleştirilen toplantının açılış konuşmasını yapan TED Bodrum Koleji Genel Koordinatörü Fırat Asyalı, 5 Mart 2016 tarihinde Türkiye genelinde yapılacak olan Tam Eğitim Bursu Sınavı ile ilgili bilgi verdi. Ardından Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Teknolojileri İçerik Uzmanı İnci Balamir, EBA (Eğitim Bilişim Ağı) portalının kullanımı ile ilgili bir sunumunu eğitimcilerle paylaştı.

Sınıf seviyelerine uygun, güvenilir, doğru e-içerikler sunmak ve teknolojiyi derslerde daha aktif kullanımını sağlamak amacıyla yapılan bilgilendirme toplantısı katılımcıların sorunlarının yanıtlanması ile sona erdi.