Akıl Oyunları ile Düşünme Becerileri
14 Eylül 2018 Tarihinde Eklendi.

Akıl Oyunları ile Düşünme Becerileri

5. sınıf öğrencilerimiz bugün akıl oyunları içerikli "Define Avı" oryantasyon etkinliği ile ortaokula geçiş sürecinin üçüncü gününe farklı bir adım atarak başladı. QR kodlar ile saklanan akıl oyunları sorularını teknoloji yardımı ile heyecan içinde çözmeye çalışan öğrencilerimiz bir yandan takım olma ruhunu kazanırken, bir yandan da düşünme becerilerini geliştirdiler. On takımın kıyasıya mücadele ettiği etkinlikte birinciliği Karasakallar grubu, ikinciliği Papağanlar grubu alırken, üçüncülüğü ise Ahtapotlar ve Miçolar grubu paylaştılar. Katılan tüm öğrencilerimizi çaba ve işbirliklerinden dolayı tebrik ediyoruz.

Engelleri Aşan Muhteşem Bir Konser; Bir Çocuğun Şarkısı Ol

Türk Eğitim Derneği kuruluşunun 90. yılı dolayısıyla Okul Aile Birliğimizin etkinlikleri kapsamında veli koro çalışmaları bir sosyal sorumluluk projesine dönüştü. Bir Çocuğun Şarkısı Ol Sosyal Sorumluluk Projesi ile kadın velilerimizden oluşan koromuz, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününde, Yahşi Eğitim Okulu ve İş Merkezinde öğrenim gören özel öğrenciler için bir araya gelerek anlamlı bir konsere imza attı. Toplumsal sorumluluk duyarlılığı ile gerçekleştirilen ve geliri özel öğrencilerin ihtiyaçları için harcanacak olan konserde özel öğrenciler şarkılarıyla velilerimize eşlik etti. Sempatik sanatçı Yonca Evcimik’in konuk olarak katıldığı konserde Sezen Aksu’nun Düş Bahçeleri şarkısı öğrencimiz tarafından işaret diline çevrildi. Konser izleyenler tarafından ayakta alkışlandı.

TED Bodrum Koleji Öğrencileri Meslekleri Tanıyor

TED Bodrum Koleji 2. sınıf öğrencileri, bir ders saati boyunca "Kariyer Günü" etkinliği ile meslekleri uzmanlarından dinleme ve tanıma fırsatı buldular.

Velilerimizin desteği ile düzenlenen etkinlikle, öğrencilerimiz eczacılıktan jandarma komutanlığına, avukatlıktan jeofizik mühendisliğine kadar on farklı meslekle tanışma fırsatı yakaladı.

Önce velilerimizden meslekler hakkında bilgi alan öğrencilerimiz daha sonra oluşturulan ‘meslek masaları’na giderek merak ettikleri soruları uzmanlarına sordular. Velilerimiz masalarında hem öğrencilerimizin sorularını cevapladı, hem de mesleklerine yönelik çeşitli araç gereçler kullanarak öğrencilerimizi bilgilendirdi.

Katkıda bulunan ve etkinliğimize katılan bütün velilerimize teşekkür ediyoruz.

Kitapsever Kulübü II. Dönem İlk Buluşmasını Gerçekleştirdi

Kitapsever Kulübümüzün ikinci dönem ilk buluşmasında Muriel Barbery'nin "Kirpinin Zarafeti" isimli kitabı üzerine konuştuk. Bir sonraki söyleşimiz ise 2 Mart Çarşamba günü Birgül Oğuz'un "Hah" isimli öykü kitabı ile devam edecektir. Tüm kitapsever velilerimiz davetlidir.

Ben sıcakken arkadaşım sen üşüme!

Kış mevsimi hepimiz için zor geçmektedir. Birçok ilde yaşayan vatandaşlarımız bizden daha ağır şartlar altında yaşamlarını sürdürmektedir. Bizler burada ısınmak için birçok imkâna sahipken, arkadaşlarımız yaşam mücadelesi vermekte. Hedeflerinden biri de çevreye karşı duyarlı bireyler yetiştirmek olan okulumuz bu duruma tepkisiz kalamazdı. Bu nedenle öğretmenlerimiz, öğrencilerimizle ve velilerimizle beraber bir sosyal sorumluluk projesini hayata geçirmeye karar verdik. Ürettiklerimizle ülkemizin çeşitli bölgelerindeki olanaksızlıklar içindeki çocukları ısıtmaya çalışacağız.

Siz değerli velilerimizin de desteğiyle; Bodrum’un güneşini üşüyen arkadaşlarımıza taşıyoruz!

“Ben Sıcakken Arkadaşım Sen Üşüme!” adlı projemizin iki ayağı vardır. Birinci ayağında öğretmenlerimiz önderliğinde 5., 6. ve 7.sınıf öğrencilerimiz üşüyen arkadaşlarına atkı, bere ve battaniye örecekler. Projenin örgü örme ayağına siz değerli velilerimiz de kendi üretimlerinizle destek olabilirsiniz. Kendi emeğimizle ürettiğimiz ürünlerin ihtiyacı olanlara ulaştırılması çok kıymetlidir.

Projenin ikinci ayağında ise, okulumuzun tüm sınıf seviyelerinde tercihen yeni alınmış veya iyi durumda olan çok az kullanılmış atkı, bere, eldiven, çorap,  battaniye gibi kışı sıcak geçirmelerine yardımcı olacak eşyalar toplayacaklar.

Öğrencilerimizin kendi emekleriyle atacağı her ilmekle arkadaşlarımıza bir adım daha yaklaşacağız. Sizlerden de bu projemize destek bekliyoruz. Çocuklarınızla beraber öreceğiniz bir atkı hem sizlerin hem de buna sahip olacak çocukların içini ısıtacak. Üşüyen arkadaşlarımızın yaşadıklarını hepimizin el emeği olan ürünlerle azaltmaya çalışalım ve “İLMEK İLMEK YAKINLAŞALIM”

Proje kapsamında, 10 Ocak 2014’e kadar sizlerden gelecek ürünler toplanacaktır.

TED Bodrum Koleji ailesi olarak,

Öğrenci, Veli, Öğretmen ve Çalışan hep beraber, el ele

Ege’nin sıcağını Doğu’ya gönderelim…