Alfabe Bulutuyla Harflerin Dünyasına Yolculuk Yaptık
14 Kasım 2017 Tarihinde Eklendi.

Alfabe Bulutuyla Harflerin Dünyasına Yolculuk Yaptık

2. ve 3. sınıf öğrencilerimiz çocuk kitapları yazarı Alp Gökalp'le birlikte "Yaratıcı Okuma Atölyesi" gerçekleştirdiler. Atölye çalışmalarında 2. sınıf öğrencilerimiz “Alfabe Bulutu” serisi ile akrostiş hikaye yazma ve pangram cümle kurma çalışması yaparken; 3. sınıflarımız "Noktalarım Olmadan Ne Yapacağım?" kitabının içinden seçilen metnin noktalama işaretlerini bulma çalışması gerçekleştirdiler. Öğrencilerimiz bu etkinliklerle hem eğlendiler hem de öğrendiler.

BTEC Mutfak Sanatları Dersimizin Konuğu James Hanna

Uygulamalı öğrenim alanında dünyanın en başarılı programlarından biri olan ve Türkiye'de yalnızca TED okullarında uygulanan BTEC derslerimiz tüm hızıyla devam ediyor. Home Cooking Skills Level 1 dersini denetlemek için İngiltere'den okulumuza gelen James Hanna öğrencilerimizle bir atölye çalışması gerçekleştirdi. Öğrencilerimiz öğrendikleri becerileri konuğumuza sunarken James Hanna da mutfak sanatları ile ilgili olarak püf noktaları öğrencilerimizle paylaştı.

TED Bodrum Koleji Ressamlarından Bir Dönemde 45 Sergi

TED Bordum Koleji olarak üç yıldır düzenli olarak sürdürdüğümüz ve her öğrencimizin katılım sağlayabildiği Bireysel Resim Sergileri okulumuzun son haftası olan 15 – 19 Haziran tarihleri arasında düzenlenen, Damla Şen, Lara Atik ve Yasemin Bora’nın bireysel resim sergileriyle tamamlandı.

İkinci dönemde toplam 45 sergi açan öğrencilerimizin, hayal dünyalarıyla süsledikleri çalışmaları ziyaretçiler, öğretmenleri ve velilerimiz tarafından büyük beğeni topladı.

Geleceğin yeteneklileri arasında yer bulacağına inandığımız öğrencilerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

Geleneksel Mandalina Hasadımızı Gerçekleştirdik

Okulumuz, öğrencilerimizin yöresel değerleri öğrenerek yaşatması ve gelecek nesillere aktarması inancıyla açıldığı günden bu yana geleneksel olarak düzenlediği mandalina hasadının beşincisini gerçekleştirdi. Sepetlerini mandalinayla dolduran öğrencilerimiz topladıkları mandalinalarla okulumuzun Mutfak Atölyesinde uzmanlar eşliğinde geleneksel yöntemlerle mandalina reçeli yapacaklar.

Öğrencilerimiz Kanada'daki Eğitimlerini Tamamladı

Türk Eğitim Derneği ile Kanada Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan Öğrenci Değişim Programı kapsamında Kanada Akademik Ay Değişim Programı’na katılan öğrencilerimiz eğitimlerini başarıyla tamamlayarak okulumuza döndü. Öğrencilerimiz, dünyanın en iyi lise eğitimi veren üç ülkesinden biri olan Kanada’da bir ay boyunca farklı ülkelerden gelen yaşıtlarıyla birlikte lise eğitimi aldı. Yabancı dil gelişimi konusunda büyük bir fırsat olan değişim programına katılan öğrencilerimiz, Kanada’da okulları tarafından düzenlenen kültür geziler ve aktiviteler ile de Kanada’yı yakından tanıma fırsatı buldu.