Anaokulu ve İlkokul Öğrencilerimiz Portfolyo Sunumlarını Gerçekleştirdi
12 Ocak 2018 Tarihinde Eklendi.

Anaokulu ve İlkokul Öğrencilerimiz Portfolyo Sunumlarını Gerçekleştirdi

Anaokulu ve ilkokul öğrencilerimiz bir dönem boyunca yaptıkları çalışmaları İngilizce ve Türkçe sunumlarıyla aileleriyle paylaştı. Çocuklarımızın, öğretmen ve ailelerimizin heyecanı birbiriyle buluştu. Öğretmen ve öğrencilerimizin emeklerine ailelerimizin katılımlarına teşekkür ediyoruz.

Lezzetli Kesirler

Okulumuzda matematik dersleri etkinliklerle daha eğlenceli ve daha kalıcı şekilde işleniyor.

Öğrenmenin temel yaklaşımlarından biri olan yaparak ve yaşayarak öğrenme modeli, matematik dersinde kesirler konusunda eğlenceli bir etkinlikle uygulandı.

Öğrencilerimiz, derse getirilen pasta ve pizzaları eş parçalara ayırarak hem kesirler konusunu somut bir şekilde işlediler hem de yaşayarak kesirler konusunu kalıcı bir şekilde öğrenmiş oldular.

Öğrencilerimiz, böylece matematiğin sadece bir ders olmadığını, yaşamın içerisinde birçok alanın altyapısını oluşturan, insanı geliştiren ve dinlendiren bir sistem olduğunu bir kez daha yaşayarak görmüş oldular.

Etkinlik süresince oldukça eğlenen öğrencilerimiz, etkinlik sonunda da pizzalarını ve pastalarını bir güzel yediler.

Hepimiz Zeytin Dostuyuz

TED Bodrum Koleji olarak öğrencilerimizin kendisi ve çevresiyle barışık, sağlıklı ve bilinçli birer tüketici olabilmeleri için pek çok proje ve etkinliğe imza atmaya devam ediyoruz. Bu çerçevede gerçekleştirilen ‘Eski Usul Zeytinyağı Yapımı’ etkinliği de bunlardan yalnızca bir tanesi.

Binlerce yıldır bölgemiz ekonomisinin önemli bir kısmını oluşturan Ege zeytini ve zeytinyağını tanıtmak ve önemi anlatmak üzere okulumuza gelen Zeytindostu Derneği Genel Sekreteri Eczacı Atilla Totoş, derneğin Muğla Temsilcisi Ferudun Kaykı ve Zeytinyağı Tadım Uzmanı Nurdan Nimet Kaykı’nın rehberliğinde öğrencilerimiz zeytinyağı yapımını öğrendiler.

En lezzetli ve sağlıklı zeytinyağını üretmek için ağacın yetiştirilmesinden yağın şişelenmesine kadar geçen süreci anlatan uzmanlarımız ayrıca, zeytinyağının faydalarını, saklama koşullarını ve nasıl tüketmeleri gerektiğini de öğrencilerimizle paylaştılar.

Keyifli ve öğretici bir gün geçiren öğrencilerimiz etkinlik sonunda kendilerine ikram edilen zeytinyağlarını tattılar.

Yaratıcı Eller Kulübü Her Hafta Harikalar Yaratıyor

Yaratıcı Eller Kulübü öğrencileri her hafta, kararlaştırdıkları temalar doğrultusunda, hayal güçlerini renge, 3 boyuta taşıyabilecekleri, atık materyallerle yaratıcılıklarını güçlendirebilecekleri ve kendilerini özgürce ifade edebilecekleri etkinlikler gerçekleştiriyor.

Lise Öğrencilerimizden Disiplinler Arası Deney Çalışması

Okulumuzda disiplinler arası öğretim uygulaması olarak Biyoloji ve  Kimya dersi öğretmenlerimiz, 10. sınıf öğrencilerimizle ‘Kalıtım’ ünitesi kapsamında, kan grupları tespiti deneyini gerçekleştirdi. Öğrencilerimiz steril ortam koşulları sağlayarak, heyecanla kendilerinden kan örneği aldılar ve kan gruplarını tespit ettiler. Kan alıp-verme durumlarındaki olasılıkları tartışarak deney raporlarını hazırladılar. Deney yöntemiyle amacımız, öğrencileri doğa olaylarına karşı deneyim kazandırmak, soyut kavramları somutlaştırmak, bilgi ve bilimsel süreçleri geliştirmek, deneysel el becerileri kazandırmaktı. Yapılan planlı ve kontrollü çalışmalarda, öğrencelerimizin bağımsız olarak deney yapması, fen bilimlerine ve deneysel yönteme ilişkin olumlu tutumları görülmeye değerdi.