Asu'nun Renkli Dünyası
11 Ocak 2018 Tarihinde Eklendi.

Asu'nun Renkli Dünyası

1. sınıf öğrencimiz Asu Doğa Kurtuluş kendi çocuksu bakış açısıyla renkli dünyasını yansıtan birbirinden güzel çalışmaların yer aldığı sergisini okulumuzda açtı. Öğrencimizi tebrik ediyor, çıkmış olduğu sanat yolculuğunda başarılar diliyoruz.

Tasarruftan Kitaplara Yolculuk

İlkokul öğrencilerimiz ‘Kumbara’ projesiyle "İhtiyaçlarımız mı, İsteklerimiz mi?" diyerek tutumlu olmanın önemini kavradı. 31 Ekim Tasarruf Haftasında kumbara tasarlayan öğrencilerimiz 13 Kasım Dünya Çocuk Kitap Haftasında biriktirdikleri paralarla kitap satın alarak hem tasarrufu öğrendi, hem de diledikleri kitabı satın almanın keyfini yaşadı.

Lezzetli Kesirler

Okulumuzda matematik dersleri etkinliklerle daha eğlenceli ve daha kalıcı şekilde işleniyor.

Öğrenmenin temel yaklaşımlarından biri olan yaparak ve yaşayarak öğrenme modeli, matematik dersinde kesirler konusunda eğlenceli bir etkinlikle uygulandı.

Öğrencilerimiz, derse getirilen pasta ve pizzaları eş parçalara ayırarak hem kesirler konusunu somut bir şekilde işlediler hem de yaşayarak kesirler konusunu kalıcı bir şekilde öğrenmiş oldular.

Öğrencilerimiz, böylece matematiğin sadece bir ders olmadığını, yaşamın içerisinde birçok alanın altyapısını oluşturan, insanı geliştiren ve dinlendiren bir sistem olduğunu bir kez daha yaşayarak görmüş oldular.

Etkinlik süresince oldukça eğlenen öğrencilerimiz, etkinlik sonunda da pizzalarını ve pastalarını bir güzel yediler.

Değerler Eğitimi Kapsamında BOYD Başkanı Serda Karcıoğlu Öğrencilerimizle Buluştu

Değerler Eğitimi derslerimiz kapsamında gerçekleştirdiğimiz; öğrencilerimizin düzenli olarak Bodrum’a gönül vermiş isimlerle buluştuğu “Bodrum’un Değerleri” söyleşilerinin bu haftaki ilk konuğu Bodrum Profesyonel Otel Yöneticileri (BOYD) Başkanı Sayın Serdar Karcıoğlu oldu. Konferans salonumuzda gerçekleştirilen söyleşide Karcıoğlu, yaşam ve mesleki tecrübelerini öğrencilerimizle paylaştı. Söyleşi sonunda öğrencilerimizin sorularını içtenlikle yanıtlayan ve onlarla sohbet eden Serdar Karcıoğlu’na katılımlarından dolayı teşekkür ediyoruz.

Ergen Ebeveyni Olmak

TED Bodrum Koleji Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü Uzmanımız Kayane Kutlu tarafından velilerimize yönelik altı hafta süren ‘Ergen Destek Veli Grup Çalışması’ velilerimizin sertifikalarını almalarıyla tamamlandı.

Kutlu, grup çalışmasında, ergenlik dönemi özellikleri, okul aile işbirliğinin önemi, çocuklara sorumluluk duygusunu kazandırmak ve aile içi sisteminde ebeveyn-çocuk rollerinin sağlıklı bir şekilde kullanılması gibi konularında iç görü kazandırmak ve davranış değişiklikleri yapmayı hedefleyen keyifli, interaktif bir çalışma gerçekleştirdi.

Velilerimizin yoğun katılımlarıyla gerçekleşen eğitimlerde veliler, çocukları ile iletişimde karşılaştıkları sorunları uzmanımızla paylaştılar, fikir alışverişinde bulundular.

PDR uzmanımızın yaptığı sunumlarla beraber, bilgi ve tecrübelerin de paylaşıldığı programda, velilere çocuklarıyla olan iletişim ve ilişkilerinde farklı çözüm modelleri de aktarıldı.