Engelsiz Bir Dünya İçin El Ele
04 Aralık 2017 Tarihinde Eklendi.

Engelsiz Bir Dünya İçin El Ele

3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle 'Engelsiz Bir Dünya için El Ele' kortej yürüyüşüne Hazırlık sınıfı öğrencilerimiz de katılarak 'Engelli olmak hayatı yaşamaya engel olmamalı' dedi.

Geleceğin Yazarları Kitap Kapağı Tasarladı

Okulumuz 2. sınıf öğrencilerimiz okudukları Sara Şahinkanat’ın “Kim Korkar Kırmızı Başlıklı Kızdan” adlı kitabının kapak tasarımını yeniden yorumlayarak sergilediler.

Dünya Çocuk Kitapları Haftası kapsamında, öğrencilerimiz yaptıkları bu etkinlik ile hem hayal güçlerini kullandılar hem de kitap kapakları resimlerinin dijital ortama aktarılmasını ve grafik tasarım sürecini gözlemlemiş oldular.

Öğrencilerimiz kitabın yazarı Şahinkanat’la 6 Kasım Cuma günü okulumuzda bir araya gelerek tasarladıkları kitap kapaklarını yazarımızla paylaşma fırsatı bulacaklar.

Temiz Bir Dünya İçin Hep Beraber El Ele

Deniz Temiz Derneği’nin “FELAKETİN KIYISINA GELMEDEN SİZ KIYILARA GELİN!” sloganıyla başlattığı Uluslararası Kıyı Temizliği/International Coastal Cleanup (ICC) kampanyası, bugün tüm dünyada eş zamanlı olarak hayata geçirildi. Biz de TED Bodrum Koleji olarak, bu sosyal sorumluluk kampanyasına Bitez sahilinde düzenlenen kıyı temizleme etkinliğine öğrencilerimiz ve velilerimizle katılarak destek verdik. Gönüllü öğrencilerimize ve velilerimize teşekkür ederiz.

Tolga Çandar'la Türkü Hikayeleri

Ege türkülerinin güçlü sesi, 24. Dönem Muğla Milletvekili Milas doğumlu Tolga Çandar, Dünya Çocuk Kitapları Haftası kapsamında konuğumuz oldu. Dinleyicileri türkü diyarında keyifli bir yolculuğa çıkaran Çandar, anlattığı hikayelerle de öğrencilerimizi etkiledi. Usta yorumcunun dinleyenlere müzik ziyafeti yaşattığı mini konserde türkülere öğrencilerimiz de eşlik etti. İzleyenlerin alkış yağmuruna tuttuğu usta sanatçı söyleşi sonrası okulumuzun kafesinde velilerimizle sohbet etti.

“Amerikalılar Ejderhalardan Neden Korkar?

Kadın yazarlar” teması ile yol aldığımız kulübümüzün üçüncü buluşmasında, bilimkurgu – fantastik edebiyatın usta kalemi Ursula K.Le Guin’in “Karanlığın Sol Eli” isimli kitabı üzerine konuştuk.

1974 yılında yaptığı konuşmasının bir bölümü olan “Amerikalılar Ejderhalardan Neden Korkar” başlığı ile yazar; fantastik edebiyatın bir kaçış edebiyatı olmadığını asıl kaçışın sahte gerçekçilikle yaratıldığını, sanatla ve bilimle uğraşırken de mutlaka öğrenilmesi gerekenin hayal gücünün disiplin altına alınması gerektiğini ifade eder.

Yazar, Karanlığın Sol Eli kitabında ise cinsel kimliğin bir statü ya da güç aracı olarak kullanılmadığı, düalist bakış açısının ortadan kaldırıldığı, ezen-ezilen, kadın-erkek, yöneten-yönetilen ve benzeri karşıtlıkların bulunmadığı bir gezegene götürür bizi.

Bu gezegende tekilliktir her şeyden önce gelen..

Kitap okumak için zaman yaratmayı esas alan kulübümüzün 10 Aralık 2014 Çarşamba günü saat 14.30 – 16.00 saatleri arasında UniTED Cafe’ de gerçekleşecek dördüncü toplantısında ise, ülkemiz edebiyatında özel bir yeri olan akademisyen, siyasetçi, yazarHalide Edip Adıvar’ın “Handan” isimli kitabını okumak için sözleşip edebiyatın birleştiren ve yenileyen etkisinin güzelliği ile söyleşimize son verdik.