Gezici Kitabevi Pafin, Okulumuzdaydı
05 Mayıs 2014 Tarihinde Eklendi.

Gezici Kitabevi Pafin, Okulumuzdaydı

“Her çocuk okumalıdır” şiarıyla yola çıkan Türkiye’nin ilk gezici kitabevi  Deniz Papağanı Pafin, 10.yılında Ege turu kapsamında okulumuzu da ziyaret etti.

Çocuk kitaplarını bilen ve yaş grubuna göre öğrencilerimize rehberlik eden uzman kadrosuyla Pafin Kitabevi, okul bahçemize park ettiği sevimli, rengarenk, bir kitap dolusu otobüsüyle iki gün boyunca kitapsever çocuklarımızın ilgi odağı haline geldi.

Öğrencilerimiz günlük plan çerçevesinde yaptıkları sınıf ziyaretleriyle, ilgilerini çeken kitapları seçip, iyi kitapla buluşmanın keyfine vardı.

Ergenlik ve İletişim

PDR Uzmanımız Mehtap Burak tarafından 6. 7. ve 8. sınıf velilerimize ‘Ergenlik ve İletişim’ konulu seminer verildi. Seminerde, ergenlik dönemi sorunları ve çözüm yolları hakkında bilgiler veren uzmanımız, bu dönemde yaşanan fiziksel, duygusal değişiklikleri ve bunlarla baş etmenin yollarını anlattı. Karşılıklı diyalog halinde gerçekleşen seminerde velilerimiz akıllarına takılanları uzmanımızla paylaştı.

Yrd. Doç. Dr. Ömer Kutlu’dan, TED Bodrum Koleji öğretmenlerine Ölçme Değerlendirme Uygulamalı Eğitimi

Son yıllarda, dünyamızın hızla değişmesi ve tanık olduğumuz ilerlemelerin, eğitim bilimlerini de olumlu yönde etkilemesi kaçınılmazdır. Teknolojinin ders programlarına dahil olması, interaktif uygulamalar gibi yöntemler, öğrenim biçimlerini değiştirmiş, özellikle çağdaş eğitimi benimseyen kurumlarda kullanılmaya başlamıştır.

Önemli gelişimlerin yaşandığı bir eğitim bilim alanı da, ölçme ve değerlendirmedir. Öğrencilerin üst düzey düşünme becerilerini karşılamak amacıyla, ölçme ve değerlendirme bilim dalının, bu yönde yeni bulgulara ulaşmasını gerekli kılmıştır.

Geçtiğimiz hafta sonu, TED Bodrum Koleji’nde, Eğitimde Ölçme ve Değerlendirme alanında 1989 yılında yüksek lisans derecesini, 1998 yılında da doktora derecesini alan, halen Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi, Ölçme ve Değerlendirme bölümünde görev yapan Yrd. Doç. Dr. Ömer Kutlu öğretmenlerimize bir seri seminer verdi. Öğrencilerin, derslerden maksimum fayda sağlamaları ve yaratıcı çözümler üretmelerini, üst düzey zihinsel becerilere sahip olmalarının olanaklı kılacağını belirten Yrd. Doç Ömer Kutlu, bu görüşlerin ışığında TED Bodrum Koleji öğretmenlerine, Ölçme/Değerlendirme alanında yeni yaklaşımları ve uygun yöntemleri aktardı.

Öğrencilerimizin Serbest Zamanlarını Değerlendirebileceği Alanlarımıza Yenilerini Ekledik

Lise öğrencilerimizin serbest zamanlarını keyifli ve verimli şekilde değerlendirmelerini sağlayacak sosyalleşme alanlarına bir yenisini ekledik. Tüm yaş gruplarından öğrencilerimizin ise güvenli ve sağlıklı bir ortamda oyun oynamaları için açık oyun alanlarımızı genişlettik.11 Eylül Pazartesi günü onları heyecanla bekliyor olacağız.

Öğrencilerimizde Sosyal Sorumluluk Projeleri

Okulumuz 7.sınıf öğrencileri Sosyal Bilgiler dersinde, ‘İletişim’ konusuyla bağlantılı olarak sosyal sorumluluk bilincinin yaygınlaştırılması için sosyal bir kampanya konusu bularak afiş ve slogan çalışması yaptılar.