Güne Spor ve Dansla Başlıyoruz
19 Ekim 2018 Tarihinde Eklendi.

Güne Spor ve Dansla Başlıyoruz

Her Çarşamba ve Cuma küçük öğrencilerimizle güne egzersiz hareketleriyle ve dans ederek keyifle başlıyoruz. Çünkü biz sağlıklı ve mutlu olmanın önemini iyi biliyoruz.

Suda Hayat Var!

Küresel ısınmanın hızla arttığı dünyamızda canlıların yaşam alanlarının tehdit altında oluşu ve birçok türün yok olma tehlikesiyle karşı karşıya gelmesi bütün insanlığı yakından ilgilendiriyor. Bu farkındalıkla çalışmalarını sürdüren okulumuz, "22 Mart Su Günü" kapsamında ilkokul öğrencilerimiz ve öğretmenlerimizle birlikte Su Habitatı Projesi’ni hayata geçirdiler.

Öğrencilerimizde doğa sevgisi yanında dünyada insanların dışında canlıların da var olduğu ve yaşama hakkı bulunduğu bilincinin gelişmesi için başlatılan projede, ayrıca merak duygularının da gelişmesi amaçlanıyor.

Sulak alan habitatını barındıran her türlü bitki ve hayvan türünü öğrenen öğrencilerimiz parçadan bütüne ulaşma tekniğiyle tasarlanan pratik çalışmalarında yaratıcılıklarıyla akıl yürütme yöntemiyle canlı su habitatlarını oluşturacaklar.

Karikatürist Ali Olgun Öğrencilerimizle Buluştu

Karikatür ve illüstrasyon sanatının ünlü ismi Ali Olgun, Dünya Çocuk Kitapları Haftası etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen organizasyonda öğrencilerimizle bir araya geldi.

Konuşmasına çizme yeteneğinin kendisine çok büyük katkıları olduğunu söyleyerek başlayan Olgun, çizgilerin dünyasında başarılı olabilmek için yapılması gerekenin sürekli çizmek ve çok çalışmak olduğunu belirtti.

Öğrencilerimize karikatür ve illüstrasyon sanatının oluşum evreleri hakkında detaylıca bilgi veren sanatçı, konuların kendisine ilhamla gelmediğini, karikatür konusu bulmak için hayata farklı açılardan bakmak gerektiğini söyledi.

Ayrıca karikatür çizmenin avantajları ve keyifli yanlarından söz eden Olgun, öğrencilerin sorularını içtenlikle yanıtladı. Öğrencilerimiz için hem kağıt üzerinde hem de dijital ortamda karikatürler yapan Olgun’un çizimleri öğrencilerimiz tarafından çok beğenildi.

Dünya Tiyatrolar Günü Donuk Sahnelerle Kutlandı

Dünya Tiyatrolar Günü dolayısıyla okulumuz Türkçe–Edebiyat zümresi ve öğrencilerimiz dünyaca ünlü tiyatro oyunlarını farklı bir etkinlikle sergiledi. Öğrencilerimiz büründükleri ünlü karakterleri okul koridorlarımızda hiç kıpırdamadan sahnelediler ve arkadaşlarının ilgi odağı olmayı başararak tiyatronun önemine dikkat çektiler.

TED Bodrum Koleji Öğretmenleri IV. ETP Konferansında

Teknolojinin eğitimde kullanılması konusunda iyi örneklerin paylaşılması amacıyla gerçekleştirilen 4. Eğitim Teknolojileri Konferansı İstanbul’da gerçekleştirildi. Fen Bilimleri öğretmenimiz Ahmet Eren “Classkick Uygulamaları”, Anaokulu öğretmenlerimizden Hande Benibol “Anaokulunda Teknoloji Dolu Bir Yıl”, Hande Kurt “Kodluyorum Öğreniyorum”, Serpil Balcı “Kasabanın En Şık Devi - Masallarla Bir Gün” ve Eda Çatak “Küçük Ressamlar ile I-pad Uygulamaları” başlıklı sunumlarıyla katılım göstererek katılımcılarla deneyimlerini paylaştı.