Her Çocuk Sanatçıdır
18 Mayıs 2017 Tarihinde Eklendi.

Her Çocuk Sanatçıdır

Biz bugün ekipçe harika hissediyoruz. Çocuklarımızın bir yıl boyunca çalıştığı ve sanata dair emek ettiği her şeyi Dibeklihan gibi sanatı ruhunda taşıyan bir mekanda sergileme imkanı bulduk. Sergi öncesi velimiz Burcu Özbak Deveci bize müzik atölyesinin kapılarını açtı. Ardından çocuklarımız minik elleri kocaman yürekleriyle Frida'dan Diegoya, Picasso'dan, Van Gogh'a oluşturdukları sanat eserlerini ailelerine sundu. Sergimizde emek veren öğretmenlerimize, bizi destekleyen velilerimize, idari kadromuza, yönetim kurulumuza, bize kapılarını açan ev sahibimiz Cenap Tezer’e ve Dibeklihan yetkililerine sonsuz teşekkür ediyoruz.

Okul Öncesi Öğrencilerimiz OASİS AVM’de Sergi Açtı

Okul öncesi öğrencilerimizin eserlerinden oluşan resim sergisi Oasis Alışveriş Merkezi’nde açıldı. Sene boyunca öğretmenleri eşliğinde yaratıcılıklarını konuşturan minik öğrencilerin sanat eserleri görücüye çıktı.

Sanatseverler, Oasis Alışveriş Merkezi’nde yer alan sergiyi 12 Temmuz'a kadar gezebilecek.

TED Bodrum Koleji’nde, Bacaksız ve Hababam Üzerine…

Kütüphane Haftası etkinliklerinin son söyleşisi, Türk edebiyatının önemli yazarlarından Rıfat Ilgaz'ın oğlu, Çınar Yayınları’nın sahibi Aydın Ilgaz ile gerçekleşti.

1940 doğumlu Ilgaz ile “Bacaksız ve Hababam Üzerine” başlığı kapsamında düzenlenen söyleşi, Aydın Ilgaz’ın öğrencilerimizle kurduğu müthiş iletişim ve öğrencilerimizin aktif katılımları sayesinde tadına doyulmaz bir sohbete dönüştü. Öğrencilerimize hem Türk Edebiyatı’nın koca çınarını tanıtan, bunu şiirler okuyarak yapan Ilgaz, hem de TED Bodrum Koleji öğrencilerini, duyarlılıkları, çevre bilinçleri, özgüvenleri ve ifade güçleri için tebrik ederek, gençlerden öğrenilecek çok fazla şey olduğunu belirtti.

Söyleşi sırasında gerçekleşen ilginç bir rastlantı, hem Ilgaz’ı hem de katılımcıları şaşırttı. Öğrencilerimizden Aslı Yasmin Akalın, Rıfat Ilgaz’ın seneler önce özel olarak imzaladığı kitaplarını yanında getirmişti. Bu kitapların imzasında hitap edilen kişi, Ilgaz’ın kitaplarının Macarca’ya çevirisini yapan Aslı Yasmin Akalın’ın anneannesiydi. Bu rastlantı, duygusal anlar yaşanmasına neden oldu.

Söyleşi, Aydın Ilgaz’ın, babası Rıfat Ilgaz'ın Hababam Sınıfı ve Sınıf kitaplarıyla ilgili anılarını topladığı Sınıf'ın Efsanesi adlı kitabını öğrencilerimiz için imzalamasıyla sona erdi.

Öğrencilerimiz Deprem Konusunda Bilgilendirildi

Son günlerde artçı depremlerin sık yaşandığı ilçemizde; depreme sırasında alınacak önlemler ve binalarda deprem güvenliği konularında öğrencilerimiz bilgilendirildi.

Turuncu Tırtıllar Kumbara Yaptı

Anaokulu sınıflarımızdan Turuncu Tırtıllar "Aile Katılımı" etkinliğinde kumbara yaptı. Arda Lia Colln'un annesi Filiz Hanım ve Egemen Toprak Maral'ın annesi Yasemin Hanım'a keyifli dakikalar için teşekkür ederiz.