Her Yıl Bir Kütüphane
17 Nisan 2017 Tarihinde Eklendi.

Her Yıl Bir Kütüphane

Açıldığımız günden bugüne “Her çocuk okumalıdır” fikrinden hareketle eğitim kurumlarıyla ortaklaşa çalışmalar yaparak, nitelikli kitaplara ulaşma keyfini bir ayrıcalık olmaktan çıkartarak okumayı seven her çocuğa taşıyoruz.

“Her yıl bir kütüphane” sloganıyla yola çıktığı ilk günden beri gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk projeleri ile binlerce çocuğa mutluluk taşıyan okulumuz, yeni projeler ile daha çok çocuğa ulaşmayı hedefliyor.

Bugüne kadar Dr. Mümtaz Ataman İlkokulu, Bodrum Devlet Hastanesi Çocuk Kitaplığı, Merzifon Mehmet Akif Ersoy İlkokulu’na kütüphane ve yüzlerce kitap kazandıran okulumuz, bugün Gümüşlük Kemal Durmaz İlkokuluna yepyeni bir kütüphane daha kazandırmanın haklı gururunu yaşıyor.

Öğretmenlerimiz, Okul Aile Birliğimiz, Street Art Kulübümüz, 3. ve 4. sınıf öğrencilerimiz ile Gümüşlük Kemal Durmaz ilkokulu idarecileri, öğrenci ve öğretmenleri ortaklaşa çalışarak okuldaki eski kütüphane alanını baştan aşağı yeniledik.

Eski kütüphanenin alçı, boya gibi tadilat çalışmaları Gümüşlük Kemal Durmaz İlkokulu öğretmen ve öğrencileri tarafından; yer parke, ısıtma sistemleri ve minderler Okul Aile Birliğimiz tarafından yaptırılarak, alanın yepyeni bir kütüphaneye dönüşmesi sağlandı.

Duvarları boyanan ve tamamı ile yenilenen alana ayrıca çocukların daha sıcak bir ortamda rahatça bilgi edinmesini sağlamak amacıyla Street Art Kulübümüz de duvarları renklendirerek yenilemeye destek oldu.

Kütüphanenin sahip olduğu ansiklopedi ve kitaplara okulumuzun kitap kumbarasında biriken kitaplarla yenileri eklenerek kitapların pırıl pırıl zihinlere rehber olması sağlandı.

Açtığı kütüphaneleri zenginleştirme çalışmalarına ve ziyaretlerine devam eden  öğrencilerimiz ayrıca kütüphane kazandırdıkları okul öğrencileri ile ortaklaşa projelere imza atıyor.

Resimlerle Piri Reis’in İzinde

Okulumuz 7.Sınıf öğrencisi Kemal Çağlar’ın ilk bireysel resim sergisi Görsel Sanatlar öğretmenimiz Canan Güldal koordinatörlüğünde okulumuz giriş katında açıldı.

Osmanlı denizcilik tarihinde derin izler bırakmış olmasının yanı sıra, eşsiz bir kartoğraf ve deniz bilgini olan Piri Reis’i çağdaşlarıyla ve teknolojik gelişmelerle mukayese eden öğrencimiz Piri Reis haritalarının üzerine üç boyutlu olarak çizdiği gemi çalışmalarıyla göze çarpıyor.

Piri Reis'in 500 yıl önce çizdiği dünya haritasını günümüz teknolojisi ile birleştiren öğrencimizin kişisel resim sergisi hafta boyunca okul giriş katımızda sergilenecek.

Miniklerimiz Yılbaşı Kartlarını Postaladı

Teknolojinin gelişmesi ve değişen haberleşme teknikleri nedeniyle unutulmaya yüz tutan mektup ve tebrik kartı gönderme geleneğini çocuklarımıza anlatıp Ortakent Postanesine bir gezi düzenledik. Ailelerine hazırladıkları yılbaşı kartlarını gönderebilmenin mutluluğunu ve heyecanını yaşayan minik öğrencilerimiz postane personeli ile de sohbet etmeyi ihmal etmedi.

Öğrencilerimiz Milli Takım’da!

Balıkesir’in Burhaniye İlçesinde düzenlenen ve 59 ilden toplam 2500 sporcunun yer aldığı Türkiye Minikler ve Yıldızlar Karate Şampiyonası’na Bodrum adına katılan öğrencilerimiz muhteşem bir başarı göstererek  evlerine gurur veren haberlerle döndüler.

Seyirci katılım rekoru kırılan Atatürk Spor Salonu’nda yapılan müsabakalarda, öğrencilerimiz Kayra SEZGİN +47 Kiloda 1.’lik, Orhan Alp KUZULU 52 Kiloda 3.’lük ve Koray KAMİLOĞLU 45 Kiloda 4.’lük madalyası kazandılar.

Ayrıca, Kayra SEZGİN ve Orhan Alp KUZULU Milli Takım’a seçilerek göğsümüzü kabarttılar.

Öğrencilerimizin yaşattıkları bu gurur için değerli ailelerine, onlardan desteklerini esirgemeyen öğretmenlerine, yetişmelerinde ve bu dereceleri almalarında büyük emeği geçen antrenörleri Fatih UZUNLULU’ya teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Engelleri Aşan Muhteşem Bir Konser; Bir Çocuğun Şarkısı Ol

Türk Eğitim Derneği kuruluşunun 90. yılı dolayısıyla Okul Aile Birliğimizin etkinlikleri kapsamında veli koro çalışmaları bir sosyal sorumluluk projesine dönüştü. Bir Çocuğun Şarkısı Ol Sosyal Sorumluluk Projesi ile kadın velilerimizden oluşan koromuz, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününde, Yahşi Eğitim Okulu ve İş Merkezinde öğrenim gören özel öğrenciler için bir araya gelerek anlamlı bir konsere imza attı. Toplumsal sorumluluk duyarlılığı ile gerçekleştirilen ve geliri özel öğrencilerin ihtiyaçları için harcanacak olan konserde özel öğrenciler şarkılarıyla velilerimize eşlik etti. Sempatik sanatçı Yonca Evcimik’in konuk olarak katıldığı konserde Sezen Aksu’nun Düş Bahçeleri şarkısı öğrencimiz tarafından işaret diline çevrildi. Konser izleyenler tarafından ayakta alkışlandı.