Küçük Aşçılardan Leziz Kurabiyeler
29 Aralık 2016 Tarihinde Eklendi.

Küçük Aşçılardan Leziz Kurabiyeler

Mutfak atölyesinde kurabiye yapıyoruz. İngilizce öğretmenlerimizin eşliğinde yaptığımız bu etkinlikte küçük eller var gücüyle çalışıyor.

Tohumdan Hasada Hasattan Matematiğe Yolculuk

4. Sınıf öğrencilerimiz ilk dönem ekip büyüttükleri ıspanakları hasat ettikten sonra mutfak atölyemizde lezzetli gözlemeler yaptı. Gözlemeleriyle matematik bilgilerini pekiştiren öğrencilerimiz etkinlik sonrası gözlemelerini afiyetle yedi.

Bodrum Sualtı Eserleri Müzesinin kurucusu Sayın Oğuz Alpözen konuğumuzdu.

Bodrum Sualtı Eserleri Müzesinin kurucusu ve aynı zamanda 28 yıl yöneticiliğini yapmış olan Sayın Oğuz Alpözen 20 Aralık 2012 Perşembe günü konuğumuzdu. Kendisi müzede sergilenen kalıntıları senelerdir bizzat kendi yaptığı dalışlarla çıkarmış, dünyanın çeşitli yerlerinde ülkemizin sualtı zenginliğini tanıtmak için konferanslar vermiştir. Bugüne kadar yapmış olduğu değerli çalışmaları fotoğraflarla TED Bodrum Koleji ailesine sundu. Heyecanla izlenen sunum daha sonra yapılacak müze gezisi için bir ön hazırlık olmuş oldu.

Öğrencilerimiz Kendi Web Sitelerini Tasarladılar

Okulumuz öğrencileri Bilgisayar Derslerinde öğrendikleri bilgilerle birbirinden güzel web siteleri hazırlayarak hünerlerini sergilediler.

Bilgisayar Öğretmenimiz Leyla Ezgi Kılıç rehberliğinde gerçekleştirilen etkinlikte; alternatif düşünme becerisini geliştiren, olaylar arasındaki bağlantıyı görmeyi sağlayan web sitesi oluşturma aşamalarını geçerek kendi tasarımlarını oluşturdular.

Web sitesi oluşturma aşamalarına ilişkin temel bilgiler, programlama dillerinin ortak kavramları ve internet üzerinden kullanılabilen üretimleri gerçekleştiren öğrencilerimiz, kendi web sitelerini oluşturmanın heyecanını yaşadılar.

Öğrenci ve Velilerimiz Ergenlik Dönemi ile İlgili Bilgilendirildi

PDR uzmanlarımız Kayane Kutlu ve Fadime Yaslan tarafından ortaokul öğrenci ve velilerimize yönelik olarak öğrencilerimizin ergenlik dönemleri süresince doğru ve bilinçli bir şekilde bilgilendirilmesini amaçlayan “Cinsel Eğitim Semineri” verildi. Seminerde; “Ön Ergenlik Dönemi”, “Ergenlikte Gelişme”, “Beslenme-Üreme Sistemleri Anatomisi ve Fizyolojisi”, “Büyümenin Amacı” gibi konular ele alınarak, öğrencilerimizin içinde bulundukları dönem hakkında gerekli temel bilgiler aktarıldı. Öğrencilerimiz, cinsiyetler arasındaki farkları görürken, kendi cinsiyetleri hakkında bilinçli bilgi sahibi olma fırsatını buldular. Sınıflarında verilen bu eğitim sayesinde öğrencilerimize aynı zamanda, cinsellikle ilgili toplum içerisinde açıkça konuşamadıkları ancak merak ettikleri soruları sorma olanağı da yaratılmış oldu.