Lezzetli Kesirler
17 Aralık 2014 Tarihinde Eklendi.

Lezzetli Kesirler

Okulumuzda matematik dersleri etkinliklerle daha eğlenceli ve daha kalıcı şekilde işleniyor.

Öğrenmenin temel yaklaşımlarından biri olan yaparak ve yaşayarak öğrenme modeli, matematik dersinde kesirler konusunda eğlenceli bir etkinlikle uygulandı.

Öğrencilerimiz, derse getirilen pasta ve pizzaları eş parçalara ayırarak hem kesirler konusunu somut bir şekilde işlediler hem de yaşayarak kesirler konusunu kalıcı bir şekilde öğrenmiş oldular.

Öğrencilerimiz, böylece matematiğin sadece bir ders olmadığını, yaşamın içerisinde birçok alanın altyapısını oluşturan, insanı geliştiren ve dinlendiren bir sistem olduğunu bir kez daha yaşayarak görmüş oldular.

Etkinlik süresince oldukça eğlenen öğrencilerimiz, etkinlik sonunda da pizzalarını ve pastalarını bir güzel yediler.

Anasınıfı ve 1. Sınıf Veli Toplantılarımız Gerçekleştirildi

Anasınıfı ve 1. sınıf velilerimizin 2017-2018 akademik yılı programı ve eğitim süreci hakkında bilgilendirildiği toplantılarımız konferans salonumuzda gerçekleştirildi. Yeni döneme ait yeniliklerin paylaşıldığı toplantılar sonunda kura ile öğrencilerimizin sınıfları ve öğretmenleri belirlendi. Okulumuzun en küçük bireyleri olan minik öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve velilerimize sağlıklı, mutlu ve başarılı bir eğitim öğretim yılı diliyoruz.

Miniklerden “Dünya Çocukları” Partisi

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla okulumuzun en küçük bireyleri olan ana sınıfı öğrencilerimizin bu ayki doğum günü parti teması “Dünya Çocukları”ydı.

Birbirinden renkli görüntülerin yaşandığı partide minikler gönüllerince eğlendi.

İNGİLİZCE ÖĞRETMENLERİMİZ TED ANKARA ELT SEMİNERİNDEYDİ

Türk Eğitim Derneği'nin İngilizce dil eğitimi konusunda geleneksel olarak düzenlediği TED ELT Konferansı’nın yedincisi, “EDUCATED EDUCATORS” teması ile TED Ankara Koleji’nde gerçekleştirildi. Konferansa okulumuzdan İngilizce Anabilim Dalı Başkanımız Sayın Serdar Öztürk ve 10 İngilizce öğretmenimiz de katıldı.

Açılışta konuşan Türk Eğitim Derneği Genel Müdürü Sevinç Atabay “Yabancı dil öğrenmek o dili bir iletişim aracı olarak kullanmanın ötesinde bir başka kültüre, farklılıklara ve inançlara hoşgörüyle bakabilmeyi öğretir” dedi.

Konferansın onur konuğu olarak konuşma yapan şair-yazar Ataol Behramoğlu ise öğrenmenin bir sevinç olgusu olduğunu dile getirdiği konuşmasında “Ben öğrencilerime öğrenmenin bir sevinç olduğunu hissettirmeye çalışıyorum. Dil olgusunun canlı bir şey olduğunu anlatmaya çalışıyorum. Nasıl canlı bir organizmada bedenlerinizin parçaları birbiriyle ilgiliyse ve bütünü oluşturuyorsa dil de böyle bir şeydir. Dilin bütün sözcüklerinin birbirleri arasındaki bağlantılar bir canlı organizmayı oluşturur. Bir dili keşfetmek bir kentin sokaklarını, kuytularını, alanlarını keşfetmek gibidir. Öğrencilerimizde keşfetme ve merak duygusunu kışkırtmamız lazım” dedi.

Öğrencilerin 21. yüzyıl becerilerine sahip olmaları için öğretmen mesleki gelişiminin öneminin irdelendiği konferansta İngilizce dil eğitimi konusunda uluslararası üne sahip uzmanlar konuşma yaptılar. Norwich Institute for Language Education Akademik Direktörü Rod Bolitho, “Değişen Dünyada Dil Öğretmenliği Kavramı ve Gelişimi”, Bell Educational Services Akademik Direktörü Jim Scrivener “İngilizce Dil Öğretiminde Belirsizliğin Keşfi”, University of Maryland TESOL Professional Training Programs Öğretim Üyesi Joan Kang Shin, “21. Yüzyılın Öğretmeni misiniz?”, ELT Danışmanı Prof. Simon Borg, “Profesyonel Sorgulama”, Cambridge University Press Eğitim Teknoloğu Brendan Wightman ise “Standart pedogojinin sınırları içinde yeni teknolojileri nereye oturtmalıyız?” başlıklı konuşmalarıyla İngilizce dil eğitimi konusundaki yeni bakış açılarını ele aldılar.

Sebit tarafından vitaminogretmen.com üzerinden canlı olarak yayınlanan 7. TED ELT Konferansı’nda ayrıca yabancı yayınevleri tarafından kurulan stantlarda yeni çıkan İngilizce eğitim kitapları tanıtıldı ve yazar Ataol Behramoğlu okuyucuları için kitaplarını imzaladı. TED Ankara Koleji öğrencilerinden oluşan caz orkestrasının konseri ise beğeniyle izlendi.

Sosyal Medya ve Bilinçli Kullanım

Sosyal Medya Uzmanı Serkan Ceylan ve Psikolog İlknur Özer okulumuz konferans salonunda "Sosyal Medya ve İletişim" konulu bir söyleşi gerçekleştirdi.

İki oturumda gerçekleşen söyleşide Ceylan ve Özer ilk olarak öğrencilerimizle buluştu. Sosyal medyanın eğlenceli taraflarının yanında gözler önünde olmayan zararlarını da öğrencilerimizle keyifli bir şekilde paylaşan uzmanlarımız öğrencilerimize sosyal medyayı takip ederken gerçek hayatı kaçırmamaları yönünde tavsiyede bulundu.

Ardından velilerimizle bir araya gelen uzmanlarımız çocukların interneti ve sosyal medyayı doğru kullanabilmelerinin ancak ebeveynlerin denetim ve bilincinden geçtiğini belirterek, velilerimizle neler yapılabileceği konusunda ipuçları paylaşıldı.