Maya'nın Renkli Dünyası
06 Nisan 2018 Tarihinde Eklendi.

Maya'nın Renkli Dünyası

1C sınıfı öğrencimiz Maya Kayılı ilk kişisel resim sergisini okulumuz giriş katında açtı. Öğrencimiz kendi çocuksu bakış açısıyla renkli dünyasını yansıtan birbirinden güzel çalışmalarını arkadaşlarıyla paylaşmanın mutluluğunu yaşadı. Öğrencilerimizi tebrik ediyor, çıkmış olduğu sanat yolculuğunda başarılar diliyoruz.

2013 - 2014 Eğitim Yılı Okul Aile Birliği Seçimlerinin Sonuçları Belli Oldu

Sayın Velilerimiz,

TED Bodrum Koleji Okul Aile Birliği Genel Kurulu 05 Ekim 2013 Cumartesi günü saat 11.00’de aşağıdaki gündemle toplanmıştır.

1.  Okul Müdürü’nün Açılış Konuşması

2.  Okul Aile Birliği Başkanı’nın 2012 – 2013 Faaliyet Yılı Raporu Sunumu

3.  2012 – 2013 Faaliyet Yılı Denetim Kurulu Raporunun Genel Kurul ile Paylaşımı

4.  2013 – 2014 Okul Aile Birliği Yönetim ve Denetleme Kurulu üyelerinin seçimi

5.  Dilek ve Temenniler

İlk üç gündem maddesinin ardından, dördüncü gündem maddesi olan 2013-2014 Akademik Yılı Okul Aile Birli Seçimlerine geçilmiştir. Seçimlerde toplam 98 oy kullanılmıştır. Seçim sonuçları aşağıdaki gibidir.

TED BODRUM KOLEJİ

2013 – 2014 AKADEMİK YILI

OKUL AİLE BİRLİĞİ SEÇİM SONUÇLARI

Yönetim Kurulu Seçim Sonuçları

1. Fatoş GÜNERİ 77 oy        Yönetim Kurulu Asil Üye
2. Yekta DİKMEN 74 oy       Yönetim Kurulu Asil Üye
3. Duygu ÖZGÜR 73 oy        Yönetim Kurulu Asil Üye
4. Esra WELLINGTON 60 oy Yönetim Kurulu Asil Üye
5. Demet BUYURMAN 35 oy Yönetim Kurulu Asil Üye
6. Tolga KAYA                                 28 oy Yönetim Kurulu Asil Üye
7. Ülker İNAN                                   21 oy Yönetim Kurulu Yedek Üye
8. Selin KAPTANOĞLU                 17 oy Yönetim Kurulu Yedek Üye
9. Deniz AKDENİZ                         15 oy Yönetim Kurulu Yedek Üye
10. Selma ŞEN                               14 oy Yönetim Kurulu Yedek Üye

Denetleme Kurulu Seçim Sonuçları

1. Talip AKDOĞAN                         54 oy Denetleme Kurulu Asil Üye
2. Nesrin ERGÜN                           32 oy    Denetleme Kurulu Asil Üye

Gerçekleştirilen TED Bodrum Koleji Okul Aile Birliği Genel Kurulunun, okulumuz, tüm öğrencilerimiz ve velilerimiz için başarılar getirmesini dileriz.

Yekta DİKMEN                    Lale TÜRKER                      Songül SUBAY

Divan Başkanı                    Üye                                          Üye

FIRAT ASYALI

TED Bodrum Koleji

Okul Müdürü

TED Bodrum Koleji Eko Okul Kulübü “Bodrum Tohum Derneği” ile El Ele

Eko Okul projesi kapsamında uygulamaya geçirilen, ‘Tohumdan Sofraya ’etkinliği; TED Bodrum Koleji Eko Okul Kulübü ve 6. Sınıf öğrencilerimizin, Bodrum Tohum Derneği’nin sera üretim alanını ziyaretiyle gerçekleşti.

Bodrum Tohum Derneği tarafından eski tohumları yaşatmak ve yaygınlaştırmak amacıyla üretim alanında yetiştirilen fideleri inceleyen okulumuz öğrencileri, derneğin çalışmalarına katılarak sağlıklı ve gerçek gıdanın başlangıcı ve özü olan yerli tohumun önemine dikkat çekti.

Dernek Başkanı İrem Verdön’ün öğrencilerimize rehberlik ettiği etkinlikte; öğrencilerimize geleneksel tohumların önemi, dikimi, bakımı konusunda ayrıntılı bilgi verildi. Gün boyu toprakla iç içe bir gün geçiren öğrencilerimiz tohumun, büyümesi ve fide haline gelmesi ile ilgili bilgi sahibi oldular. Eğitimin ardından ısırgan otu toplayan öğrencilerimiz doğal böcek ilacı yapımını öğrendiler.

Keyifli ve güzel bir gün geçiren ve doğal beslenmenin önemini kavrayan öğrencilerimiz, dernek yetkilileri ile birlikte çekirdek tohumlarını toprağa ekti, can sularını verdi.

18 Mayıs Dünya Müzeler Günü Etkinliğimiz

18 Mayıs Müzeler Günü etkinlikleri kapsamında TED Bodrum Koleji 2. ve 3. Sınıf Öğrencilerimiz ile  St.Jean Şövalyaleri tarafından inşa edilen St. Peter Kalesi (Bugünkü ismiyle Bodrum Kalesi) içinde yer alan Bodrum sualtı Arkeoloji Müzesini ziyaret ettik ve düzenlenen çeşitli etkinliklere katıldık.

TED Bodrum Koleji 2. Sınıf öğrencileri olarak müzede her birimiz birer hazine avcısı gibiydik. Müze görevlisi Seda Abla’nın bulmamız için resimlerini verdiği eserleri, ipuçlarını değerlendirerek saklandıkları yerde bulduk. Seda Abla bu müzedeki eserlerin ne kadar değerli olduğunu anlattı.

TED Bodrum Koleji 3. Sınıf öğrencileri olarak ”Dünyanın bilinen en eski batığı” Uluburun Batığı’nı gezdik. Bu batıkta bulunan ve balmumu üzerine yazılmış, dünyanın en eski kitapçığından esinlenerek yaptırılan balmumu kitapçıklara yazı yazma etkinliğine katıldık. Bu etkinlikte kendimizi geminin kaptanı olarak hayal ettik. Geminin batış anında, gemi kaptanı olarak neler hissettiğimizi düşünerek balmumundan yapılmış seyir defterine yazılar yazdık.