Milli Yelkencimiz Avrupa Şampiyonu!
28 Nisan 2017 Tarihinde Eklendi.

Milli Yelkencimiz Avrupa Şampiyonu!

Milli Sporcumuz Yiğit Yalçın ÇITAK, İspanya'da düzenlenen Avrupa Yelken Şampiyonası'nda, 4.7 Lazer sınıfında Avrupa Şampiyonu oldu. Avrupa Şampiyonu Milli Sporcumuzu kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.

I. STEM FAIR'DE BİLİM PROJELERİ SERGİLENDİ

Ortaokul sayısal ve sözel zümre öğretmenlerinin rehberliğinde 9.06.2015 tarihinde okulumuzda gerçekleştirdiğimiz 1st STEM FAIR etkinliği bilim, teknoloji ve çevre konusunda gerçekleştirilen birçok proje, yarışma, sunum ve gösterilere sahne oldu.

“STEM” aslında küçük yaşlarda sahip olduğumuz “yaratıcılığı” kullanarak, destekleyerek, tetikleyerek problem odaklı çalışmaya, çocuklardaki “merak” duygusundan yola çıkarak çözümler bulmaya odaklı bir sistem olup  "Science, Technology, Engineering, Mathematics" yani Bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik sözcüklerinin baş harflerinden oluşan bir kısaltmadır.

Etkinliğimizin 5 Haziran Dünya Çevre gününe denk gelmesi sebebi ile yeşil bayrak sahibi TED Bodrum Koleji ailesi olarak bilimi ve çevreyi bütünleştirerek fuarımızı gerçekleştirdik.

Fuarımızın açılış programı TED Bodrum Koleji Amfi tiyatrosunda gerçekleşti.  Fuar hakkında kısa bilgilendirme Fen Bilimleri öğretmenimiz Özge GÖNLÜBEYAZ tarafından yapıldıktan sonra Deniz Temiz Derneği Bodrum Şube Başkanı Yaman OLGAÇ bizlere yaşadığımız yer Mavi Bodrum’umuza sahip çıkmamız gerektiğini bir kez daha hatırlattı. Öğrencilerimizden oluşan muhteşem dans gösterisi ve çok sesli koronun ardından amfi tiyatro sahnesi öğrencilerimizin yaratıcılıkları ile duyarlılıklarını birleştirdikleri ‘’ATIK DEFİLE’’ ile renklendi.

Fuarın devam eden sürecinde ise; bilimin ışığında ilerleyen, teknolojiyi bilinçli kullanan,  mühendislik becerilerini matematik uygulamaları ile ilişkilendiren ve modern dünyanın etkin bireyleri olarak yetişen TED Bodrum Koleji öğrencilerimiz emek vererek hazırladıkları projeleri sergilediler ve okulumuz öğretmenleri tarafından oluşturulan jüri üyelerine projelerini sundular.

Fuarın öğleden sonraki bölümünde ise ‘’ATIK MALZEMELERDEN TEKNE YARIŞI’ ’etkinliği gerçekleşti. Okulumuz havuzu birbirinden güzel yelkenli teknelerin yarışına sahne oldu. Öğrencilerimizin gerçekleştirdikleri ‘’SU BİSİKLETİ’’ projesinin havuzdaki şovu izlenmeye değerdi.

Proje şenliğinde BİRİNCİLİK ÖDÜLÜNÜ ‘’solar car’’ projesi ile EREN ÖZSU, İKİNCİLİK ÖDÜLÜNÜ ‘’Matematik Sınıfı’’ projesi ile Cem CANDAN, ÜÇÜNCÜLÜK ÖDÜLÜNÜ ‘’Işıklı Periyodik Tablo’’ projesi ile Ata Emre Bayır ve Arda BAYINDIR, JURİ ÖZEL ÖDÜLÜNÜ ise ‘’ÇARKIFELEK’’ isimli projesi ile Zeynep Duru ÇİNİTAŞ aldı.

Atık malzemelerden Tekne Yarışında ise 60cm’lik kategoride Pamir TAŞ tarafından tasarlanan tekne,  120cm’lik kategoride ise Demir AKMAN, Cem KAYA, Ata AYBERK, Selim KIZILGÜL ve Efe KÖREZLİ’nin grup olarak tasarladıkları tekne birinci oldu.

“1st Stem Fair” etkinliğinde Labirent Yarışmasında başarılı olan aşağıdaki öğrencilere başarı sertifikası verildi.

1-      Çınar Talaşık (3-B)

2-      Mert Çilli  (3-B)

3-      Kaya Köksal (4-B)

4-      Elif Ataç (8-A)

5-      Orhan Alp Kuzulu (8-B)

Fuarın düzenlenmesinde emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Öğrencilerimiz Karia Efsanelerini Keşfediyor

Karia Yolu Efsaneleri Kulübümüz ile Kültürel Kodlar Kulübümüz, Antik dönemde Dünyanın Yedi Harikasından biri olarak kabul edilen, doğal ve kültürel ortak mirasımız olan Bodrum Mausoleion Açık Hava Müzesi’ne araştırma gezisi düzenledi. Karya Kralı Mausolos’un mezarına ev sahipliği yapan müzede öğrencilerimiz, Karia Medeniyeti’ne ait kültürel unsurları incelediler ve oluşturdukları tartışma ortamında bilgilerini paylaştılar.

Eğitimde Başarılı Örnekler

İlkokul Öğretmenlerimiz Yasemin Demir, Füsun Ağaoğlu, Gizem Tura ile dört öğrencisi ve Eğitim Teknolojileri Koordinatörümüz Samet Çetinak, her yıl tüm eğitimciler tarafından heyecanla beklenen, iyi örneklerin konuşulduğu ‘15. Eğitimde İyi Örnekler Konferansı (ERG)’ ve teknolojinin eğitim ortamlarına etkili bir araç olarak entegre edilmesini amaçlayan ‘5. Eğitim Teknolojileri Platformu (ETP18) Konferansı’na sunumlarıyla katılmaya hazırlanıyor. Eğitim Reformu Girişimi’nin gerçekleştireceği konferansa sunumlarıyla katılacak olan öğretmenler uzman hakemler ve seçici kurul tarafından değerlendirilerek seçiliyor. Türkiye genelinde 57 ilden yapılan başvurular arasından seçilen öğretmenlerimiz deneyimlerini Türkiye'nin dört bir yanından katılım sağlayacak olan eğitimcilerle paylaşılacak.

Modern Atom Teorisi

11. sınıf öğrencilerimiz Kimya dersinde, Modern Atom Teorisi ünitesi kapsamında ‘Su ile Sodyum Metalinin Reaksiyonu’ deney çalışmasını gerçekleştirdiler. Ünitenin kazanımlarını daha iyi pekiştirmek amacıyla eğlenceli deney çalışmasında aktif rol alan öğrencilerimiz, yaparak yaşayarak ve grup çalışması içinde yardımlaşarak öğrenmenin keyfine vardılar.