Modern Atom Teorisi
16 Ekim 2018 Tarihinde Eklendi.

Modern Atom Teorisi

11. sınıf öğrencilerimiz Kimya dersinde, Modern Atom Teorisi ünitesi kapsamında ‘Su ile Sodyum Metalinin Reaksiyonu’ deney çalışmasını gerçekleştirdiler. Ünitenin kazanımlarını daha iyi pekiştirmek amacıyla eğlenceli deney çalışmasında aktif rol alan öğrencilerimiz, yaparak yaşayarak ve grup çalışması içinde yardımlaşarak öğrenmenin keyfine vardılar.

Kitap Okumak İçin Zaman Yaratıyoruz

TED Kitapsever Kulübümüzün “Kadın yazarlar” teması ile yol aldığımız dönem buluşmamızın sonuncusu Doris Lessing’in “Altın Defter” isimli kitabı ile gerçekleşti.

Dönem buluşmalarımız ilk olarak Leyla Erbil’in, toplumun sıradan yapısı ile entelektüellerin algıları arasındaki benzerliklerini ifşa ettiği “Tuhaf Bir Kadın” ile başlayıp sırayla şu kitaplar ile devam etti:

·         Ayfer Tunç’un “Bir Deliler Evinin Yalan Yanlış Anlatılan Kısa Tarihi” ile groteks dil yapısıyla 300’e yakın kişi arasında kurduğu olay örgüsünün akılcılığıyla,

·          Ursula K. Le Guin’in “Karanlığın Sol Eli” ile düalist bakış açısının ortadan kaldırıldığı bir gezegende yaşayabilme ihtimaliyle,

·         Halide Edip Adıvar’ın “Handan”ı ile II.Meşrutiyet ortamındaki kadın-erkek ilişkilerini cesurca elen alan, tarihimizin bitmek bilmeyen cinsiyetler arası savaşıyla,

·         Herta Müller’in “Tilki Daha O Zaman Avcıydı” kitabı ile muhteşem şiir-nesir birlikteliğiyle,

·         Marie Darrieussecq’in “Dişi Domuz”u ile toplumun önyargılarını ve ahlaki korkularını domuz kadın-kurt erkek metaforuyla ele aldığı fabl romanla modern hayatın eleştirisinin gerekliliğiyle,

Son olarak da Doris Lessing’in “Altın Defter”i ile çağın ikiyüzlülüğüne ayna tutan avant-garde bir yazım biçimi geliştirdiği kitabıyla kulübümüz, kadın yazarlar temasına son verdi.

Kitap okumak için zaman yaratmayı esas alan kulübümüzün 4 Mart 2015 Çarşamba günü saat 14.30 – 16.00 saatleri arasında UniTED Cafe’de gerçekleşecek sekizinci toplantısında ise, klasikler temasıyla dünya edebiyatının büyük ustası Tolstoy’un “İvan İlyiç’in Ölümü” isimli kitabını okumak için sözleşip edebiyatın birleştiren ve yenileyen etkisinin güzelliği ile söyleşimize son verdik.

TED Bodrum Kolejinde 23 Nisan Coşkusu

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı tören ve çocuk şenliği ile kutladık.

Törenimize ve çocuk şenliğimize katılan tüm öğrenci ve velilerimize 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusunu bizlerle paylaştıkları için teşekkür ederiz.

Gençlerimiz Emin Adımlarla Şampiyonluğa

Basketbol Genç Erkek A takımımız grubunu 1. bitirerek Bodrum İlçe müsabakalarında; Basketbol Genç Erkek B takımımız grubunu 1. bitirerek Muğla İl müsabakalarında çeyrek finale yükseldi. Öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi tebrik ediyor, çeyrek final maçlarında başarılar diliyoruz.

OYFEST '17 Bahar Festivali Öğrencilerimizin Gösterileriyle Sona Erdi

Bodrum’un en kapsamlı etkinliği Ortakent Yahşi Bahar Festivali (OYFEST ’17)’nin son günü öğrencilerimizin sunumu, dans, cimnastik ve halk oyunları ekibimizin gösterileriyle şenlendi. Festival sonunda OYFEST Yürütme Kurulu ve OYDER Başkanı Ahmet Aras festivale destek veren kurumlara plaketlerini sundu. Okulumuz adına plaketimizi Okul Genel Koordinatörümüz Sayın Fırat ASYALI aldı.