Öğrencilerimiz TMUF18 Programına Katıldı
05 Nisan 2018 Tarihinde Eklendi.

Öğrencilerimiz TMUF18 Programına Katıldı

9. sınıf öğrencilerimiz 31 Mart - 2 Nisan 2018 tarihleri arasında gerçekleştirilen TED Mersin Koleji Ulusal Forumu (TMUF18) programına katıldı. Türkiye’den birçok özel okulun katılım sağladığı Ulusal Forumda öğrencilerimiz aktif rol alarak ülkemiz ve dünyadaki güncel sorunları tartışırken bu sorunlara çözüm üretme, fikirlerini aktif ve akıcı bir şekilde münazara etme imkanı elde ettiler.

Ağabeyler Ablalar Kitap Okuyor

Kitap sevgisini artırmak, dinleme- anlama becerilerinin gelişmesini sağlamak amacıyla düzenlenen ‘Ağabeyler Ablalar Kitap Okuyor’ etkinliğinde bir gün boyunca 7. Sınıf öğrencilerimiz, ana sınıfı öğrencilerimize kitap okudular.

Okurken ses tonuna, noktalama işaretlerine ve mimiklerine dikkat eden büyükler miniklere hem keyifli dakikalar yaşattılar hem de kitapların dünyasında hep beraber hayal dolu bir yolculuğa çıktılar.

TED Okulları 11. Müdürler Toplantısı

TED Okulları müdürleri arasında iletişim ve işbirliğini güçlendirmek amacıyla yılda iki kez düzenlenen TED Okulları Müdürler Toplantıları’nın on birincisi, 2–3–4 Şubat 2013 tarihlerinde TED Mersin Koleji’nin ev sahipliğinde Mersin’de gerçekleştirilmiştir.

25 TED Okulu’nda görev yapan 39 okul müdürünün katılımıyla gerçekleşen toplantıda, TED Genel Merkezi’nin ve TED Okulları’nın 2012–2013 ders yılı birinci dönem çalışmaları değerlendirilmiş, ikinci dönem ile ilgili ortak stratejiler görüşülmüştür.

Zafer ERKOÇ’tan “Yetkinlik Bazlı Mülakat Teknikleri” ve Dr. Özgür BOLAT’tan “Öğrenme Liderliği” konularında eğitim alan okul müdürleri, ayrıca TED Mersin Koleji’ne bir ziyaret gerçekleştirmiştir.

2-3-4 Şubat tarihlerinde gerçekleştirilen 11. TED Okulları Müdürler Toplantısında TED Bodrum Koleji'ni Okul Müdürümüz Sayın Fırat Asyalı temsil etmiştir.

Öğrencilerimiz RCIMUN'17 Konferansına Katıldı

Lise öğrencilerimiz 3 – 8 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilen 11. Robert Koleji Uluslararası Model Birleşmiş Milletler Konferansına katıldı. Ana teması "Su: Hayatın Temel Kaynağı, Servet ve Çatışma" olan konferansta büyükelçilik görevini okulumuz adına Yunushan Gülsen yaptı. Türkiye ve Avrupa’dan 55 okulu temsil eden 700’den fazla öğrencinin katılımıyla gerçekleşen konferansta okulumuzu başarıyla temsil eden öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.

Velilerimiz ‘’Mesleklerinin Özellikleri’’ konusunda 6.sınıf öğrencilerimizle buluştu

6.sınıf öğrencilerimiz ,Sosyal Bilgiler dersinde  ‘’Ülkemizin Kaynakları’’ünitesinin ‘’Mesleklerin Özellikleri’’ konusunu birinci ağızdan öğrenme fırsatını buldular.Farklı mesleklere sahip velilerimiz, bize bu konuda yardımcı oldular.Belirlenen ders saatlerinde okulumuza gelip tecrübelerini bizimle paylaştılar.Öğrencilerimiz meslek seçimi için gereken nitelikler, mesleklerin avantajları ve de  dezavantajları, günümüz koşullarında bu mesleklerin uygulama alanları gibi konularda  bilgi sahibi oldular.

Bize zamanlarını ayırıp tecrübelerini paylaşan Mimar Başak Yalçınkaya, Mali Müşavir Banuhan Öğün, Müteahhit Erol Aktı, Tarih Profesörü Muzaffer Arıkan, Kimyager Naciye Bayır, Reklamcı Serdar Ünen, Diş Hekimi Banu Erdoğan Aras, Turizmci Filiz Temirkan, Almanca Öğretmeni Nur Yalçın Şentürk, Elektrik Mühendisi Oktay Akalın ‘a  tekrar teşekkür ediyoruz.