Öğrencilerimiz Uzayı Keşfediyor
09 Ekim 2018 Tarihinde Eklendi.

Öğrencilerimiz Uzayı Keşfediyor

5. sınıf öğrencilerimiz, Fen Bilimleri dersi ‘Astronomi ve Uzay Bilimleri’ kazanımları kapsamında I-pad Sky View uygulaması ile gökyüzü gözlemi yaptıktan sonra, okulumuzda bulunan teleskopun bölümlerini yakından inceleme fırsatı buldular. Aynı kazanımı 'Eğlenceli Bilim' uygulamaları ile pekiştiren öğrencilerimiz Dünya'nın oluşum sürecini ‘Big Bang Büyük Patlama’ deneyi ile öğrenirken, astronominin gizemli dünyasını yaparak-yaşayarak keşfetmiş oldular.

Öğrencimiz Uluslararası Bir Başarıya İmza Attı

Öğrencimiz Damla Şen, 30 Eylül-1 Ekim tarihlerinde Ukrayna’da düzenlenen Kubok Solomyanki 2017 Kiev Cimnastik Müsabakalarında 3. olarak bronz madalya almaya hak kazanmıştır. Öğrencimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

TED Bodrum Koleji Öğrencileri Sosyal Sorumluluk Projelerine Devam Ediyor.

“KUKLALAR NELER SÖYLÜYOR?” konumuzda düzenlediğimiz “KENDİ KUKLALARIMIZI HAZIRLAYALIM” isimli proje ödevimizi yapılandırmış ve sosyal sorumluluk projesine dönüştürmüştük. Bu proje kapsamında; hazırladığımız kuklaları başka bir okuldaki akran guruplara hediye etmeyi tasarlamıştık. Bu amacımızı gerçekleştirmek için bugün saat 09:30’da Dr. Mümtaz Ataman İlkokulu’na gezi düzenledik. Düzenlediğimiz bu gezide; anasınıfı öğrencileri bizi çok samimi karşıladılar. Derya Öğretmen; ördekler ile ilgili olan bir hikaye okudu. Ardından Ela Öğretmen; boyama ve yırtma-yapıştırma teknikleri kullanarak, ördek şeklindeki sanat etkinliğini yapmamıza rehber oldu. Etkinlik bitiminde ördek ile ilgili bir şarkı söyledik. Konumuzdan ve projemizden bahsedip, kuklalarımızı hediye ettik. Ziyaret ettiğimiz okul öğrencileri ve kendi öğrencilerimiz çok mutlu oldular. Bize sundukları ikramları alıp okulumuza döndük.

Ergenlik ve İletişim

PDR Uzmanımız Mehtap Burak tarafından 6. 7. ve 8. sınıf velilerimize ‘Ergenlik ve İletişim’ konulu seminer verildi. Seminerde, ergenlik dönemi sorunları ve çözüm yolları hakkında bilgiler veren uzmanımız, bu dönemde yaşanan fiziksel, duygusal değişiklikleri ve bunlarla baş etmenin yollarını anlattı. Karşılıklı diyalog halinde gerçekleşen seminerde velilerimiz akıllarına takılanları uzmanımızla paylaştı.

Öğrencilerimiz Kitaplarını Mühürledi

Öğrencilerimiz Görsel Sanatlar Derslerinde, Dünya Çocuk Kitapları Haftası dolayısıyla kitaplarının ilk sayfalarını resim ve tasarım olarak özgür bir anlatım dili kullanmaya fırsat veren exlibris (kitap mührü) çalışmalarıyla süslediler.