Tarihinde Eklendi.

Öğrencimizden, eskrimde bir uluslararası başarı daha!

Sevgili öğrencimiz Deniz Sude Er, 25-27 Ocak 2014 tarihleri arasında, İstanbul'da düzenlenen Uluslararası Boğaziçi Eskrim Turnuvası Minikler Kategorisi Bayan Kılıç branşında 1. olarak altın madalya ile ödüllendirildi. Öğrencimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

DİL ÖĞRENİMİNDE ÖZDENETİM; AVRUPA DİL PORTFOLYOSU

Avrupa ülkelerinde yabancı dil öğretimi, Avrupa Konseyi Modern Diller Bölümünce belirlenen eğitim politikalarına göre yapılmaktadır. Avrupa’da ortak bir yabancı dil öğretim programı ve yabancı dil öğretiminde ortak bir standart, ortak ölçütler ve buna dayalı bir araç geliştirmeyi amaçlayan Avrupa Konseyi Modern Diller Bölümü, Avrupa Dilleri Öğretimi Ortak Çerçeve Programı (The Common European Framework of Reference for Languages)’nı oluşturmuştur. Bugün tüm Avrupa ülkelerinde yabancı dil öğretimi bu çerçeve programa dayalı olarak gerçekleştirilmektedir.

Avrupa Dilleri Öğretimi Ortak Çerçeve Programı’nın felsefesinin tüm ülkelerde aynı biçimde hayata geçirilmesi ve uygulamalara ortak bir standart getirilmesini somut biçimde sağlamak amacıyla Avrupa Dil Portfolyosu geliştirilmiştir.

Avrupa Dil Portfolyosu, öğrenenin kendine ait bir dosya niteliği taşımakta; bireylerin okul içinde ya da dışında yabancı dil öğrenimi süreci boyunca hangi düzeyde olduğunu ve hangi becerileri geliştirmesi gerektiğini kavrayabilmesini ve planlamadan değerlendirmeye kadar tüm yabancı dil öğretimi sürecine katılımını sağlayan bir araçtır. Bu da, Avrupa Konseyi’nin özellikle sağlamaya çalıştığı, yabancı dil öğretiminde “Kendini Değerlendirme” ve “Öğrenen Özerkliği” felsefelerini desteklemektedir.

Kurulduğu günden bu yana dil öğretiminde Avrupa Dilleri Öğretimi Ortak Çerçeve Programı’nı uygulayan okulumuzda öğrencilerimizin dil gelişim düzeylerini nesnel ve özerk bir değerlendirme süreciyle ele almalarını sağlamak amacıyla hazırlanan Avrupa Dil Portfolyosu ortaokul ve lise hazırlık sınıfları düzeyindeki öğrencilerimize dağıtılmıştır.

Öğrencilerimize Portfolyo’nun kullanımı ve hedefleri ile ilgili bilgi aktarılmıştır. Doğru kullanıldığı zaman Avrupa Dil Portfolyosu’nun öğrenenin; yeni bir dili öğrenme sürecinde sürekli kendini değerlendirmesine, böylece kendi öğrenme süreci ile ilgili “farkındalık” edinmesine, süreç içerisinde durumunu yeniden değerlendirerek "kendini değerlendirme” alışkanlığı kazanmasına, eksikliğini duyduğu becerileri geliştirmek için öğretmeni ya da çevresindeki insanlardan yardım isteyerek ve bunu da kendi yöntemlerine göre belirleyerek kendisine ait bir "özerklik" modeli oluşturmasına olanak sağlayacağı örneklerle açıklanmıştır.

Öğretmen ve Öğrencilerimizden "Zeki Müren'i Anma Gecesi"

Türkiye’nin Sanat Güneşi, unutulmaz ses Zeki Müren 84. yaş gününde okulumuzda düzenlenen "Zeki Müren Gecesi" ile anıldı.

Bodrum’un ülke genelinde tanınmasında büyük katkısı olan isimlerden biri olan ve yaşamının son yıllarını çok sevdiği Bodrum'da geçiren büyük sanatçının eserlerini öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz seslendirdi.

Sanatçının yaşamından kesitlerin de sunulduğu programa ilgi büyük oldu.

Okulumuz Kimya Laboratuvarı'ndan Satsuma Kokuları Geliyor

Lise öğrencilerimiz okulumuz Kimya Laboratuvarı'nda Satsuma Kolonyası ürettiler.