OKULA GİRİŞ VE BURSLULUK SINAVI SONUÇLARI
23 Mart 2018 Tarihinde Eklendi.

OKULA GİRİŞ VE BURSLULUK SINAVI SONUÇLARI

TED Bodrum Koleji "Okula Giriş ve Bursluluk Sınavı" neticeleri açıklanmıştır. Kazanan öğrencilerle kontenjan dahilinde puan önceliği esas alınarak 4 Nisan itibariyle irtibata geçilecektir.

Sonucunuzu öğrenmek için aşağıda yer alan ilgili butona tıklayınız.

Dengeli ve Sağlıklı Besleniyor; Bilinçli Tüketiyoruz

Okulumuz ilkokul 3. sınıf ve ortaokul 8. sınıf öğrencileri, arkadaşları ve öğretmenleri için öğle yemeği menüsü hazırladılar.

Öğrencilerimizin Beslenme Dostu Okul Projesi’nde yer alan Sağlıklı Yaşam Ekibimiz rehberliğinde hazırladıkları menü mevsimin sebze ve meyvelerine göre sağlıklı ve dengeli beslenme prensipleri çerçevesinde ve günlük kalori ihtiyaçları da göz önünde bulundurularak hazırlandı.

Menü hazırlama ile yemek planlamayı ve besin piramidini öğrenen miniklerin menüsü arkadaşları ve öğretmenlerimiz tarafından iştahla yendi.

2015'in Son Kitap Kurtları
2015'in son Kitap Kurtları;
İlkokul; Berker ŞAYLAN, Sırma SAĞBİLİ
Ortaokul; Nazlı May ACAR, Aylin TEPE
Lise; Gökçe Eylül ÜNLÜ olarak belirlendi. Öğrencilerimizi tebrik ediyor, kendilerine kitap dolu günler diliyoruz.

Sanat Kulübümüz Cam Atölyesi'nde

Sanat Kulübü öğrencilerimiz Görsel Sanatlar Öğretmenlerimiz rehberliğinde Bodrum Cam Karo Atölyesi’ni ziyaret ettiler. Füzyon tekniğiyle cam boyama çalışması yapan öğrencilerimiz bardak altlıkları tasarladılar.

Öğrencilerimiz Meyveden Elde Ettikleri DNA Yapılarını İnceledi

9. sınıf öğrencilerimiz fen bilimleri laboratuvarlarımızda yaptıkları deneyde; çilek ve muz meyvelerinin DNA yapılarını gözlemlediler. DNA elde etmek için öncelikle meyveleri ezip hücrelerin birbirinden ayrılmasını ve kalın hücre çeperlerinin gevşemesini sağlayan öğrencilerimiz tuz, deterjan ve çeşme suyu ile çözelti hazırlayarak çözeltiyi ezdikleri meyvelerin üzerine eklediler. Karışıma soğuk etanol da ekleyen öğrencilerimiz DNA'yı tahrip eden proteinlerin soğukta denatüre olmasını sağladılar. Öğrencilerimiz deneyin sonunda yüzeye çıkan DNA yapısını mikroskopla incelediler.