Okula Kabul ve Bursluluk Sınavımız Yoğun Bir Katılımla Gerçekleştirildi
12 Mart 2018 Tarihinde Eklendi.

Okula Kabul ve Bursluluk Sınavımız Yoğun Bir Katılımla Gerçekleştirildi

2018-2019 Eğitim-Öğretim yılı 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10. Sınıflar Okula Kabul ve Bursluluk Sınavımız yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Sabah saat 10.00'da başlayan ve iki saat süren okula kabul ve bursluluk sınavımızda, oldukça sınırlı kontenjan için yaklaşık 900 aday öğrenci TED öğrencisi olmak için ter döktü. Okulumuza göstermiş oldukları yoğun ilgiden dolayı aday öğrenci ve velilerimize teşekkür ediyoruz.

TED Bir Gelecek Projesidir

Türk eğitim sisteminin en büyük değerlerinden biri olan Türk Eğitim Derneğinin 90. yıl dönümü dolayısıyla öğrencilerimize yönelik bir sunum gerçekleştirildi. İki oturum şeklinde yapılan sunumda, Baş Öğretmen Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kurulmuş olan Türk Eğitim Derneğinin 90 yılda yapmış olduğu çalışmalardan, eğitim alanındaki öncülüğünden ve Türk Eğitim Derneğinin bir parçası olan okulumuzdan bahsedildi.

Kitapseverler Buluştu

Kitapsever Kulübümüzün birinci dönem son buluşmasında Virginia Woolf'un "Dalgalar" isimli kitabı üzerine konuştuk. Bir sonraki söyleşimiz ise 10 Şubat Çarşamba günü Muriel Barbery'nin "Kirpinin Zarafeti" isimli kitabı ile devam edecektir. Tüm kitapsever velilerimiz davetlidir.

TED BODRUM KOLEJİ’NDE ZEYTİN HASADI ŞENLİĞİ

TED Bodrum Koleji, zeytinin ana vatanında yaşayan çocukların zeytini tanımaları gerektiği inancıyla, okulun açıldığı günden bu yana geleneksel olarak geçekleştirdiği “Zeytin Hasadı”nın dördüncüsünü okul kampüsü içinde bulunan zeytinlik alanda gerçekleştirdi.

Bölgenin yöresel değerlerinden olan zeytini küçük yaşta çocuklara sevdirmek için düzenlenen şenlikte, öğrenciler zeytinin dalından düşürülme, toplama ve üretme aşamalarını görerek ve yaşayarak öğrenecekler.

Yaklaşık bir hafta sürecek olan şenlikte çocuklara zeytini toplama, şişeleme ve sıkma aşamaları hakkında bilgiler verilecek.

Öğrenciler zeytin hasadının ardından okulun ‘Mutfak Atölyesi’nde eski usullerle zeytinyağı çıkarmayı da öğrenecekler.

Ortaokul Öğrencilerimizle Mandalina Hasadı ve Reçel Etkinliği