Okulumuzda Daha Sağlıklı ve Ekolojik İçme Suyu Sistemi
07 Mart 2018 Tarihinde Eklendi.

Okulumuzda Daha Sağlıklı ve Ekolojik İçme Suyu Sistemi

Okulumuz, öğrencilerimizin daha sağlıklı ve ekolojik içme suyu tüketimini sağlamak amacıyla Elkay Su ile yaptığı çalışmalar sonucu son altı aylık zaman zarfında yaklaşık 40 bin adet 330 ml pet şişeyi doğaya kazandırdı.

Ekolojik su ile öğrencilerini buluşturan ve bu çözümün TED Bodrum Koleji’nin eğitim anlayışı ile örtüştüğünü belirten Okul Koordinatörü Sevinç Zeren “Eko okul olarak öğrencilerimize çevre konusunda olduğu kadar, yaşamları boyunca kullanacakları ve başarılarını etkileyecek alışkanlıklar kazandırıyoruz. Elkay Su istasyonları ile öğrencilerimiz sağlıklı su tüketirken istasyonların ön LED panelinde bulunan çevreci GreenTicker (kullanım miktarına göre değişen numaratör) sayesinde kaç adet 330 ml. pet şişenin çevre atığı olmaktan kurtarıldığını gözlemleyebiliyor. Böylece bu cihazların kullanımı çocuklar için daha eğlenceli hale gelirken öğrencilerimizde çevreci olma bilincini de arttırıyor.” dedi.

Çevreye ve sağlığa katkılarının yanı sıra emek, zaman ve ekonomik açıdan da tassarruf ettiklerine değinen TED Bodrum Koleji İdari İşler Müdürü Murat Altun “Okul olarak tasarrufla ilgili birçok projeye imza atıyor, bu konuda öğrencilerimizi bilinçlendiriyoruz. Bu kapsamda okulumuzda plastik kullanımının önüne geçerken tassaruf da edebileceğimiz alternatif bir sistem arayışındaydık. Yaptığımız araştırmalar neticesinde Amerikan firması olan Elkay Su istasyonlarını bulduk. Elkay Su istasyonlarının kullanımına geçmeden önce okulumuzda günde en az 20 ambalajlı su değişimi gerçekleştiriyorduk. Düşük güç tüketimi sağlayan, hijyenik, pratik, çevre dostu olan ve yurtdışında birçok eğitim kurumunda kullanılan Elkay Su istasyonları ile ambalajlı sular için harcadığımız emeğin, zamanın ve israfın da önüne geçmiş olduk. Böylece öğrencilerimiz sağlıklı su tüketirken tasarruf da ediyoruz.” açıklamasında bulundu.

Kitapsever Kulübümüz 'Kızarmış Palamutun Kokusu' İçin Buluştu

TED Kitapsever Kulübümüz bu hafta, başta karmakarışıklıklarıyla insanın başını döndüren ama kaosun yerini daima kendine has bir düzene bıraktığı romanların yazarı Psikiyatrist Engin Geçtan’ın ‘Kızarmış Palamutun Kokusu’ kitabı için buluştu.

Yemekhanemizde Osmanlı Mutfağı

Lezzet dolu mutfağımızın bu dönemki “Yöresel Tatlar Günü” teması Osmanlı Mutfağı oldu. Zengin Osmanlı yemek kültürünün en beğenilenlerinden kuzu tandır, iç pilav, nohutlu yayla çorbası ve lokma tatlısı öğrencilerimizin tabaklarını doldurdu. Aşçılarımızın ve yemekhane personelimizin günün mönüsüne uygun bir şekilde Osmanlı saray kıyafetleriyle sunum yapması öğrencilerimiz başta olmak üzere tüm personelimizce çok beğenildi.

“Doğanın Güzellik Ölçütü Altın Oran”

Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Öner Çakar “Doğanın Güzellik Ölçütü Altın Oran” isimli konuşmasını yapmak üzere lise öğrencilerimizle okulumuzun konferans salonunda bir araya geldi. Prof. Dr. Çakar konuşmasında, Altın Oran’ın matematiksel anlamını açıkladıktan sonra, doğada ve insan vücudundaki izlerini, güzel sanatlarda ve mimari yapılardaki önemini belirtti. Altın Oran’ın hemen hemen tüm canlılarda çeşitli şekillerde ortaya çıktığını anlatan Prof. Dr. Çakar, konuşmasının sonunda öğrencilerimizle sohbet etti.

TED Okulları Müdür Yardımcıları Toplantısı

TED Okulları müdür yardımcıları arasında iletişim ve işbirliğini güçlendirmek amacıyla düzenlenen TED Okulları Müdür Yardımcıları Toplantısı 1-2 Kasım 2013 tarihlerinde Antalya'da gerçekleştirilmiştir. Toplantıda TED Bodrum Koleji’ni Müdür Yardımcılarımız Sayın Tuncay Göksu ve Sayın Meryem Ebrem temsil etmiştir.

TED Okulları’nda görev yapan toplam 62 Müdür Yardımcısının katılımıyla gerçekleşen toplantıda, TED Okulları Müdür Yardımcıları birbirleri arasında bilgi ve deneyimlerini paylaşma fırsatı buldular.