Okulumuzun 6. Geleneksel Zeytin Hasadı Şenliği Başladı
09 Kasım 2017 Tarihinde Eklendi.

Okulumuzun 6. Geleneksel Zeytin Hasadı Şenliği Başladı

6. Geleneksel Zeytin Hasadı Şenliğimiz doğayla iç içe olan okul kampüsümüz içerisinde yer alan on dönümlük alana yayılmış zeytinlik alanda öğrencilerimiz tarafından yapılan hasatla başladı.

Zeytin hasadımız sırasında Zeytin Dostu Derneği Bodrum Temsilcisi Feridun Kaykı ve Zeytinyağı Tadım Uzmanı Nurdan Nimet Kaykı öğrencilerimize rehberlik ederek zeytine ve zeytinyağına özgü ilginç ve özel bilgiler de paylaştı.

Öğrencilerimiz bundan sonraki süreçte kahvaltılık zeytin hazırlayarak Zeytin Tadım Festivali düzenleyecek ve kalan zeytinlerin zeytinyağı olana kadar olan tüm aşamaları yerinde görerek öğrenecekler.

Zeytin Hasadı Şenliği ile yaşadıkları yöreye özgü ömür boyu unutamayacakları bir deneyim kazanacak olan öğrencilerimiz, zeytin yerken ya da zeytinyağı tüketirken, bu ürünlerin sofralarına nasıl geldiğini kendi emekleri ile üreterek, yaşamın içinde tecrübe etmiş olacaklar.

Öğrencilerimiz bölgenin en önemli yerel değeri olan zeytini tarlada, zeytinyağı üretimini de yağhanelerde öğrenecekler.

TED BODRUM KOLEJİ II. DÖNEM HAFTA SONU SPOR OKULLARI BAŞLIYOR

Hafta Sonu Spor Okulu hakkında daha detaylı bilgi almak ve kayıt yaptırmak için, Kurumsal İletişim Birimi çalışanımız Nazdar YAŞAR ile 0 252 3017 28 28 - dahili hat 1505 numaralı telefonu arayarak ya da nazdar.yasar@tedbodrum.k12.tr e-mail adresine mail atarak iletişime geçebilirsiniz.

Size Bir Şiirim Var!

Okulumuz 3. sınıf öğrencileri ve velilerimiz 21 Mart Dünya Şiir Günü kapsamında bir araya gelerek şiir okuma etkinliği gerçekleştirdiler.

Öğrencilerimiz, etkinlik kapsamında hem kendi yazdıkları şiirleri hem de Türk edebiyatının ünlü şairlerinin şiirlerini, ebeveynleriyle birlikte seslendirdiler.

Şairlerin en sevilen dizelerinin kanatlanıp uçuştuğu sınıflarda bazen duygu yüklü, bazen tebessüm dolu anlar yaşandı.

Şiirlerin büyülü dünyasına yolculuk eden veli ve öğrencilerimiz birlikte keyifli bir gün geçirmekle kalmadı evrensel bir dil olan şiirlerle duyguları dile getirmenin zevkini yaşadı ve yaşattı.

GELENEKSEL MANDALİNA HASADI ŞENLİĞİMİZ

TED Bodrum Koleji, mandalinanın ana vatanında yaşayan çocukların mandalina ağaçlarını koruması ve yaşatması gerektiği inancıyla, okulun açıldığı günden bu yana geleneksel olarak düzenlediği “Mandalina Hasadı”nın dördüncüsünü gerçekleştirdi.

Bölgenin yöresel değerlerinden olan mandalinayı küçük yaşta çocuklara sevdirmek için düzenlenen şenlikte, öğrenciler mandalina ağaçlarının yetiştirilmesi ve türleri hakkında bilgilendirildikten sonra mandalina topladılar.

Yaklaşık bir hafta sürecek olan şenlikte çocuklar topladıkları mandalinalarla okulumuzun Mutfak Atölyesi’nde uzmanlar eşliğinde geleneksel yöntemlerle mandalina reçeli yapacaklar.

Öğrencilerimiz Yelken Yarışlarından Madalyalarla Döndü

Türkiye Yelken Federasyonu tarafından İçmeler Bodrum’da düzenlenen Okul Sporları İl Birinciliği Yelken Yarışlarında öğrencilerimizden Yiğit Yalçın Çıtak Gençler Laser 4.7 klasmanında 1’inci, Yiğit Caner Optimist Junior klasmanında 4’üncü, Ozan Ersoy Yıldızlar klasmanında 3’üncü, Batuhan Ardal Yıldızlar klasmanında 4’üncü, Ata Paksever Laser Radial Gençler klasmanında 4’üncü olmuştur. Yarışmaya katılan tüm öğrencilerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.