TED Genel Müdürü Sayın Sevinç Atabay “TED Okullarında Fark Yaratan Programlar” Sunumuyla Veli ve Öğrencilerimizle Bir Araya Geldi
06 Nisan 2018 Tarihinde Eklendi.

Türk Eğitim Derneği Genel Müdürü Sayın Sevinç Atabay “TED Okullarında Fark Yaratan Programlar” başlıklı sunumuyla veli ve öğrencilerimizle buluştu. Sayın Atabay, 2018-2019 akademik yılından itibaren okulumuzda uygulanacak olan ‘Bilim İnsanı Yetiştirme Programı’nı, tüm TED okullarında uygulanmaya başlayacak olan özel yenilikleri ve okulumuzda uygulanmakta olan uluslararası programların ayrıcalıklarını anlattı. Sunumun ardından Uluslararası Barselona Müzik Festivali’ne katılacak olan Okul Koromuzun mini konseri ile öğrenci ve velilerimizden oluşan “Nesilden Nesile, Geçmişten Geleceğe“ Halk Oyunları Gösterisi sunuldu. Sayın Atabay, son olarak öğretmenlerimizle bir araya geldi.

Karikatürist Ali Olgun Öğrencilerimizle Buluştu

Karikatür ve illüstrasyon sanatının ünlü ismi Ali Olgun, Dünya Çocuk Kitapları Haftası etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen organizasyonda öğrencilerimizle bir araya geldi.

Konuşmasına çizme yeteneğinin kendisine çok büyük katkıları olduğunu söyleyerek başlayan Olgun, çizgilerin dünyasında başarılı olabilmek için yapılması gerekenin sürekli çizmek ve çok çalışmak olduğunu belirtti.

Öğrencilerimize karikatür ve illüstrasyon sanatının oluşum evreleri hakkında detaylıca bilgi veren sanatçı, konuların kendisine ilhamla gelmediğini, karikatür konusu bulmak için hayata farklı açılardan bakmak gerektiğini söyledi.

Ayrıca karikatür çizmenin avantajları ve keyifli yanlarından söz eden Olgun, öğrencilerin sorularını içtenlikle yanıtladı. Öğrencilerimiz için hem kağıt üzerinde hem de dijital ortamda karikatürler yapan Olgun’un çizimleri öğrencilerimiz tarafından çok beğenildi.

TED Bodrum Koleji 1. ve 6. sınıf öğrencilerinin eserleri İstanbul ve Çanakkale Bienallerinde!

1. ve 6.sınıf öğrencilerimizin eserleri Kasım - Aralık aylarında düzenlenen ve biri uluslararası nitelikteki iki ayrı sanat bienalinde sergileniyor. TED Bodrum Koleji Görsel Sanatlar öğretmeni Canan Güldal'la birlikte çalışan öğrencilerin çalışmaları 6 Kasım - 6 Aralık 2012 tarihleri arasında II. İstanbul Çocuk ve Gençlik Sanat Bienali kapsamında İstanbul'da, 17 Kasım - 16 Aralık 2012 tarihleri arasında ise Uluslararası Çanakkale Çocuk Bienali kapsamında Çanakkale'de sergileniyor.

Eğitimde “Doğru bilinen yanlışlar”ı anlattı.

TED Bodrum Koleji'nin bu yılki veli eğitim seminerlerinin son konuğu, Hürriyet Gazetesi eğitim yazarı Dr. Özgür BOLAT’tı.

Seminerde hem başarılı hem mutlu çocuk yetiştirmek, çocuklarda sorumluluk duygusu geliştirmek, yetenek ve çalışma ilişkisi, ödül, övgü ve rekabetin başarıya etkisi konularında toplumda doğru bilinen yanlışlar keyifli bir sunumla aktarıldı.

Seminer sonunda TED Bodrum Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Erdem ERKEN tarafından, eğitime kazandırdığı farklı bakış açıları ve paylaşımlarından dolayı, günün anısına Dr. Özgür BOLAT’a plaket takdim edildi.

Öğrencilerimiz Kendi Sabunlarını Üretti

7. sınıf öğrencilerimiz kimya laboratuvarımızda kokulu, dekoratif sabun üretti. Son aşamasına kadar her basamakta keyifle rol alan öğrencilerimiz kendi ürettikleri sabunları evlerine götürmenin mutluluğunu yaşadı.