TED Kitapseverler Kulübü Japon Edebiyatını Konuştu
01 Kasım 2017 Tarihinde Eklendi.

TED Kitapseverler Kulübü Japon Edebiyatını Konuştu

TED Kitapseverler Kulübü olarak bu buluşmamızda modern Japon Edebiyatından yeni bir romanla Fuminori Nakamura’nın “Hırsız” isimli kitabıyla baş başaydık. Japonya’nın en prestijli kitap ödüllerini kazanan, Dostoyevski’ye benzetilen derin ruhsal ve ahlaki incelemeleri ile tanınan bir esere yolculuk yaptık.

Arılar Temamızı Laboratuvarda Kimya Öğretmenimizle Birlikte Zenginleştirdik

Arılar temamızı, laboratuvarda kimya öğretmenimiz Özlem Akçil eşliğinde işleyerek zenginleştirdik. Aslında bu serüven dün başladı okulumuzun bahçıvanı Hasan bey bizler için gözlemleyeceğimiz arıları buldu. Bu arıların bir kısmı doğal yollarla yaşam süresinin sonuna gelmiş bir kısmı gözlemimiz bittikten sonra doğaya geri bıraktığımız arılardı. Doğadaki arı türleri, arıların neden ağır hareket ettiği, nasıl gördükleri, balın nasıl yapıldığı hakkında bilgi aldıktan sonra mercek ve mikroskop ile arıları gözlemleme fırsatı bulduk. Tüm bu süreçlerde bize destek olan bahçıvanımız Hasan beye ve Özlem öğretmenimize teşekkür ediyoruz.

Kas ve İskelet Sistemimizi İnceledik

4. sınıf öğrencilerimiz, değerli velimiz Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Feridun Çilli ile birlikte keyifli bir fen bilgisi dersi işlediler. Sayın Dr. Feridun Çilli kas ve iskelet sistemi hakkında öğrencilerimize çok faydalı bilgiler verdi. Derste kemikler, eklemler ve kaslar ayrıntılı olarak incelendi.

4.5. ve 6.sınıf Velilerimiz ve öğrencilerimiz ile kahvaltıda buluştuk.

17 Mart 2013,  Pazar günü Veli ve öğrencilerimiz ile birlikte olmak ve güzel bir gün geçirmek amacı ile  kahvaltıda  buluştuk. Sabah 10’da başlayan kahvaltıda bir araya gelen veli ve öğrencilerimiz bir taraftan kahvaltı ederken diğer taraftan da keyifli sohbet ettiler. Daha sonra da sevgili öğrencilerimizin eğitim gördükleri yaşam alanlarını öğretmenlerimiz ve idari kadromuz  eşliğinde gezerek okul turu yaptılar. Okul turunun son durağı olan spor salonunda da , çocukları ile basketbol ve voleybol oynadılar. Ayrıca, Okul Aile Birliği tarafından düzenlenen masa tenisi, futbol, tenis, basketbol spor etkinliklerine katılarak  güzel bir gün geçirdiler…

Öğrencilerimizden TED Müzik Sokağı Dinletisi

Öğrencilerimiz, TED Müzik Sokağı Kasım ayı dinletisinde piyano, keman, yan flüt ve gitar performanslarıyla dinleyicilerden tam not aldı.