TED Mezunları Okulumuzda Buluştu
10 Ocak 2018 Tarihinde Eklendi.

TED Mezunları Okulumuzda Buluştu

TED Ankara Koleji Mezunları Derneği Bodrum Şubesi üyeleri okulumuzda buluştu. Mezunlarımız, Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde kurulduğu günden itibaren eğitime yön veren ve bu yıl 90. yılını kutlayacak olan Türk Eğitim Derneği çatısı altında olmaktan duydukları haklı gururu bir kez daha paylaştı.

Anasınıfı Öğrencilerimiz Bodrum Deniz Müzesini Gezdi

Bu hafta, Bodrum Deniz Müzesini ziyaret ettik. Bodrum'un tekneleri, deniz kabukları, dalgıçlık mesleği üzerine sohbet ettik ve bölgemizi daha yakından tanımış olduk. Öğretmenlerimiz tarafından daha önce keşfi gerçekleştirilen müzemizin çeşitli alanlarından fotoğraflar aldık ve geziye gitmeden önce öğrencilerimize dağıttık.

Keşif görevlerini alan öğrencilerimiz müzenin içinde heyecanla ellerindeki fotoğrafa ait objeyi aradılar.

Engelleri Aşmak İçin

Altı Nokta Körler Derneği Fethiye şubesinden Dr. Bedriye Gürkan 7. ve 9. sınıf öğrencilerimizle Engelleri Aşmak İçin sunumunda bir araya geldi.

Görme engelli Gürkan, bireylerin sahip oldukları engel yüzünden toplum içinde ve iş yaşamında sürekli zorluklarla mücadele ettiğini belirterek engelli vatandaşlara nasıl yardımcı olunabileceği konusunda bilgilendirmelerde bulundu.

Fiziksel çevrenin onları düşünmeden tasarlanıp yapılmasının, engelli insanların hareket yeteneğini sınırlandırdığına değinen Gürkan, öğrencilerimizden daha duyarlı olmalarını ve seçecekleri meslek ne olursa olsun engelliler için yeni projelerin altına imza atmalarını istediğini belirtti.

Meslekleri Tanıyorum, Geleceğimi Planlıyorum
Öğrencilerimiz "Kariyer Günü" etkinliği ile meslekleri uzmanlarından dinleme ve tanıma fırsatı buldular.

Katkıda bulunan ve etkinliğimize katılan bütün velilerimize teşekkür ediyoruz.
TED'liysen Yalnız Değilsin

Art Ajanda bu ayki sayısında, gücünü Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ten alarak nitelikli gençler yetiştirmek için çalışan, 38 ilde TED meşalesiyle modern dünyanın etkin bireylerini yetiştiren Türk Eğitim Derneği’nin 90. yılına yer verdi.

Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Erdem Erken, TOBB Başkanı Sayın Rıfat Hisarcıklıoğlu ve Doğuş Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Aclan Acar Türkiye'nin en saygın eğitim kurumlarından birinin mensubu olmaktan duydukları güven ve gururu anlattı.

Röportajı okumak için aşağıdaki görseli tıklayınız.