Tiyatro Sanatçısı Banu Çiçek Konuğumuz Oldu
14 Kasım 2017 Tarihinde Eklendi.

Tiyatro Sanatçısı Banu Çiçek Konuğumuz Oldu

Orient Express Sanatsal Klasik Masallar Koleksiyonuna ait kitapların seslendirmesini yapan Tiyatro Sanatçısı Banu Çiçek okulumuza konuk oldu. Sanatçımız Dev Şalgam masalını sergilediği tek kişilik oyunuyla anasınıfı, 1.,2. ve 3. sınıf öğrencilerimize unutulmaz bir zaman dilimi yaşatırken 4. sınıf öğrencilerimizle de "Zorba Olma Yürekli Ol'' isimli bir film okuma atölye çalışması gerçekleştirdi. Soru-cevap yöntemi ile interaktif bir şekilde 'zorbalık' konusunun işlendiği film okuma etkinliğinde konu hakkında farkındalık sağlandı.

Türk Eğitim Derneği Okulları Öğretmen Alımlarına Başlıyor

Türk Eğitim Derneği Okulları 2016-2017 öğretim yılında görevlendirilmek üzere öğretmen alımlarına başlıyor. Aşağıdaki Linklerden başvuruda bulunabilirsiniz.

Ortakent Yahşi Belediyesi Başkanının Okulumuzu Ziyareti

Ortakent Yahşi Belediyesi Başkanı Sayın Mehmet Onur ŞAHBAZ yeni Eğitim Öğretim yılının başlaması nedeniyle okulumuzu ziyaret etti. Okulumuzu ziyarette bulunan Mehmet Onur ŞAHBAZ Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Erdem ERKEN ve Okul Müdürümüz Fırat ASYALI ile görüşüp tebriklerini iletti. Daha sonra okulumuzu gezen Sayın ŞAHBAZ 2013- 2014 Yeni eğitim öğretim yılının, öğrencilerimize, velilerimize ve öğretmenlerimize sağlık, mutluluk ve başarı getirmesi dileklerini ileterek okulumuzdan ayrıldı.

Robotik Kulübü Öğrencilerimiz FLL Fuarı'na Katıldı

Robotik Kulübü öğrencilerimiz İzmir’de Bilim Kahramanları Derneği’nin düzenlemiş olduğu uluslararası ‘Hayvanlar: Yaşam Ortak Alanlarımız’ proje ve robotik fuarına katılarak projelerini başarıyla sundular. Öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.

18 – 22 Mart Kütüphane Haftası’nı çeşitli etkinliklerle kutluyoruz.

Öğrencilerimiz hafta boyunca yazarlarla buluşup, sevdikleri kitapların yaratıcıları ile tanışma fırsatı yakalayacaklar. Kitabın hayatımızdaki yeri ve hayal kurmanın güzelliği üzerine düşünüp, kelimelerle oynamanın tadına varacaklar.

Haftaya, çocuk edebiyatının “Kitap Perisi”  Aytül Akal ile buluşarak başladık.

Yazar, öğleden önce 1.ve 2. Sınıf öğrencilerimizle bir araya gelip, yazdığı birbirinden güzel masallar üzerine konuşup,  okuma – yazma  bilmenin  eğlenceli  yanlarından bahsetti.

Öğleden sonra ise 5. ve 6. Sınıf öğrencilerimizle ergenlik döneminde yaşanan sorunların edebiyata yansımasını ele alıp, bizi -bir kapı aralığından yaşamımıza göz attığından- şüphe duymaya davet etti.

19 Mart Salı günü ise yazar-oyuncu Görkem Yeltan ile buluştuk.

Öğleden önce anasınıfları ile buluşan yazar, öğrencilerimize edebiyat-sinema ilişkisini oyunlar oynatarak anlattı. Bu iki sanat dalının zihinde somutlaşması amacıyla yapılan bu etkinliklerle keyifli vakit geçirildi.

Öğleden sonra ise 5. ve 6. Sınıf öğrencilerimizle yazar kimdir, nasıl üretir sorularının yanıtı bulmak için uydurukçuluk oyunu oynandı. Oyun sonunda hayal gücümüzü beslemek için kitap okumanın ve iyi filmler izlemenin gerekliliği vurgulandı. Yazar, günü velilerimizle, “ Sanatçı Gözüyle Okul Yıllarında Edebiyatı Keşfetmek “ konulu söyleşi ile sonlandırdı.