Tohumdan Böreğe Ispanağın Yolculuğu
08 Mart 2017 Tarihinde Eklendi.

Tohumdan Böreğe Ispanağın Yolculuğu

Çocuklarımız ekim ayında ektikleri ıspanakları topladılar. Bugün o ıspanaklarla börek yaptılar. Tohumdan böreğe uzuuun bir süreci gözlemlediler. Börek yapımı için gerekli aşamaları da öğretmenleri ve arkadaşlarıyla deneyimlediler. Şimdi afiyetle yaptıkları börekleri yeme zamanı.

Hepimiz Zeytin Dostuyuz

TED Bodrum Koleji olarak öğrencilerimizin kendisi ve çevresiyle barışık, sağlıklı ve bilinçli birer tüketici olabilmeleri için pek çok proje ve etkinliğe imza atmaya devam ediyoruz. Bu çerçevede gerçekleştirilen ‘Eski Usul Zeytinyağı Yapımı’ etkinliği de bunlardan yalnızca bir tanesi.

Binlerce yıldır bölgemiz ekonomisinin önemli bir kısmını oluşturan Ege zeytini ve zeytinyağını tanıtmak ve önemi anlatmak üzere okulumuza gelen Zeytindostu Derneği Genel Sekreteri Eczacı Atilla Totoş, derneğin Muğla Temsilcisi Ferudun Kaykı ve Zeytinyağı Tadım Uzmanı Nurdan Nimet Kaykı’nın rehberliğinde öğrencilerimiz zeytinyağı yapımını öğrendiler.

En lezzetli ve sağlıklı zeytinyağını üretmek için ağacın yetiştirilmesinden yağın şişelenmesine kadar geçen süreci anlatan uzmanlarımız ayrıca, zeytinyağının faydalarını, saklama koşullarını ve nasıl tüketmeleri gerektiğini de öğrencilerimizle paylaştılar.

Keyifli ve öğretici bir gün geçiren öğrencilerimiz etkinlik sonunda kendilerine ikram edilen zeytinyağlarını tattılar.

Velilerimizle Buluşuyoruz, Eğleniyoruz, Öğreniyoruz

Anaokulu sınıflarımızdan Mavi Yunuslar 'Orff' etkinliğinde gönüllerince eğlendi, sonra 'Doktor' oldu sağlıklı yaşamayı öğrendi.

Anaokulu öğrencimiz Kayra'nın babası Doktor Tufan BABAYİĞİT ve Karel’in annesi Anaokulu Öğretmenimiz Serpil BALCI öğrencilerimizle buluştu ve meslekleriyle ilgili bilgi verdi.

Velilerimize katılımları ve yaşattıkları keyifli dakikalar için teşekkür ediyoruz.

Öğrencilerimiz Araştırıyor, Keşfediyor, Öğreniyor

3. sınıf öğrencilerimiz Fen Bilimleri derslerinde işledikleri Işık konusunu pekiştirmek ve ışığın farklı boyutlarını gözlemlemek amacıyla holografi çalışması yaptılar. Öğrencilerimiz önce hologramın ne olduğunu ve nasıl oluşturulduğunu araştırdılar ardından okulumuzun 3D odasında ı-padlerinden yararlanarak hologram oluşturdular. Değerlendirme aşamasında ise ışık ve hologram hakkında öğrendiklerini/gözlemlerini metne dönüştürdüler.

Atasözleri ve Deyimler Bulmacası

6. sınıf öğrencilerimiz, Türkçemizin soyut ve en zor öğrenilen konularından olan, kültürel dil hazinelerimiz “Deyimler ve Atasözleri” konusunu oldukça zeki ve eğlenceli bir yarışmayla keşfettiler. Altı gruba ayrılan öğrencilerimiz QR kodlarında gizlenen deyim ve atasözlerini bulduktan sonra kendilerine verilen şarkı besteleme, şiir, fabl, masal, öykü yazma, karikatür çizme görevlerini yerine getirdiler. Bu yarışmada öğrencilerimiz hem içlerindeki yetenekleri ortaya çıkarma hem de deyim/atasözü konusundaki bilgilerini, araştırarak ve eğlenerek arttırma fırsatı buldular. Dil zenginliğimizin günlük hayatta kullanımını teşvik eden bu etkinlik sonunda öğrencilerimiz yaptıkları çalışmaları arkadaşlarıyla paylaştılar.