Türk Eğitim Derneğinin Bir Üyesiyim, Yarınların Meşalesiyim
04 Aralık 2017 Tarihinde Eklendi.

Türk Eğitim Derneğinin Bir Üyesiyim, Yarınların Meşalesiyim

TED Aliağa Koleji Vakfı tarafından geçtiğimiz eğitim öğretim yılında düzenlenen “Türk Eğitim Derneğinin Bir Üyesiyim, Yarınların Meşalesiyim” adlı öykü yarışmasında öğrencilerimizden Deniz Süzen B kategorisinde 1., Zehra Özüm Mutluay A kategorisinde 2. olarak sertifikalarını aldı. Öğrencilerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

TED Kitapsever Kulübü’nden Yılın Özeti

TED Kitapsever Kulübü ile Ocak 2014 itibariyle UniTED Cafe’de;

3 hafta bir buluşmuşuz,

Yaklaşık iki yılda toplam 23 kitap okumuşuz,

1950’leri her açıdan irdelemişiz,

Kağıdın tutuşma sıcaklığını,

Müjgan’ın kirpik demek olduğunu öğrenmişiz.

Dünyaya “kadın”ın gözünden bir de edebiyat aracılığıyla bakmışız;

Kendimize ait bir odanın hala olmadığını,

Hasretinden prangalar eskitilen kadının tuhaflıklarını öğrenmişiz.

Dünya klasiklerine unutulanları da eklemişiz,

Patafizik felsefe ile evreni tersine çevirebilme olasılığını hayal etmişiz,

Düzenli okumalar bizi o kadar disipline etmiş ki kulüp dışı okumalarımızın sayısını unutmuşuz.

Daha okuyacak ne çok kitap var deyip yaz tatilinde bile gayri resmi buluşmalara devam etmişiz.

TED Okulları Yönetim Kurulu Başkanları ve Kurucu Temsilcileri Toplantısı Yapıldı

TED Okulları Yönetim Kurulu Başkanları ve Kurucu Temsilcileri toplantısı 2015-2016 eğitim öğretim yılı başında İstanbul'da yapıldı. 36 ayrı TED okulunun katılımıyla gerçekleşen toplantıda okulumuzu TED Bodrum Koleji Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Erdem ERKEN temsil etti.

Vedat Türkmen Ortaokulu ile Kitap Kardeşliği

Ortaokul öğrencilerimiz Kütüphaneler Haftası etkinliklerimiz kapsamında Vedat Türkmen Ortaokulundaki arkadaşlarını okulumuzda ağırladı. Hep birlikte gençlik kitaplarının sevilen yazarı Tolga Gümüşay ve ödüllü çocuk romanları yazarı Aslı Der ile buluşan öğrencilerimiz hem bir araya gelmenin keyfini çıkardı hem de sevdikleri yazarlarla sohbet ederek kitaplarını imzalatmanın mutluluğunu yaşadı.

Ayıcıklar ile Matematik

Anasınıfı öğrencilerimiz GEMS programı kapsamında “Ayılar” konusunu işlediler.

Gerçekleştirilen etkinlikte anasınıfı öğrencilerimizle; gelişim özelliklerine uygun fiziksel, zihinsel, sosyal ve duygusal gelişimi destekleyen, bireyselliği ve yaratıcılığı ön plana çıkaran öğrenmeye karşı ilgi ve merak duygusu uyandırmayı amaçlayan bir eğitim modeli uygulandı.

Ayıların yaşam biçimlerini, hareketlerini, beslenme şekillerini, davranış biçimlerini, türlerini öğrenen minikler; yaptıkları çalışmalarla önce kendi ayıcıklarını oluşturdular, sonra boylarını ölçerek boy grafiklerini çıkardılar ve ayılarla ilgili kavram haritaları oluşturarak koridordaki panolarına astılar.