Uzayın Gizemine Yolculuk
09 Mayıs 2017 Tarihinde Eklendi.

Uzayın Gizemine Yolculuk

Okulumuzda muhteşem bir "Gökyüzü Gözlem Şenliği" düzenledik. Tüm gökbilim meraklılarına açık olan şenliğimizde; teleskoplarla gökyüzünü tarayan çocuklar astronomi konulu seminerler, atölye çalışmaları, su roketi fırlatma etkinliğine katılma fırsatı buldu. Duayen bilim insanı, Ankara Üniversitesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü Eski Başkanı Prof. Dr. Ethem Derman’ın “7’den 77’ye Gökbilim” sunumu ile başlayan, amatör astronomlar Mert Koçer ve Hüseyin Kazan’ın katkılarıyla devam eden şenlikte çocuklar hayal dünyalarında farklı kapıları aralarken, çeşitli atölyelerde hem bilgilendi hem de uzayın gizemine yolculuk yapma şansı yakaladı.

Öğrencilerimizin Müzik Yaratma Serüveni

“Yarattığım Müzik” etkinliğinde 7. sınıf öğrencilerimiz; bir müzik parçası oluşturma sürecine yaşayarak, görerek ve deneyerek dahil oldular.

Müzik yazım kuralları, sesleri tanıma, müzikal farkındalığı sağlama, melodi ve motif oluşturabilme ama asıl olan özgürce müzik yaratma sürecini deneyimleme fırsatını yaşadılar. Enstrümanları ile kendi oluşturdukları melodileri çalan öğrenciler, müziğin iç dinamiklerini keşfettiler. Yarattıkları müzik cümleleri üzerine yeni melodiler eklediler.

Her zaman yaratıcılığı önde tutan eğitim anlayışımız doğrultusunda, öğrencilerimizin kendilerini ifade gücünü artırmaya yönelik etkinliklerimiz eğitimin her alanında devam edecektir.

Lise Öğrencilerimiz İçin Kariyer Planlama Sürecinde Meslek Tanıtım Günü

Okulumuzda lise öğrencilerimiz için Kariyer Planlama Süreci kapsamında Meslekler Günü düzenledi. Öğrencilerimiz ilgi ve merakları doğrultusunda meslekleri tanıma fırsatı yakaladılar. Makine mühendisliğinden mimarlığa, hekimlikten gastronomiye, veterinerlikten psikolojiye yirmiye yakın mesleğin yetkin üyeleriyle bir araya gelen öğrencilerimiz, mesleklerin eğitim süresi ve süreci, mezun olunduktan sonraki istihdam alanları, mesleğin toplumsal prestiji ve ekonomik getirileri, çalışma ortamı ve koşulları, yükselme olanakları, geleceği hakkında bilgi edindiler. Öğrencilerimizin böylelikle yaşayan rol modellerinden edindikleri izlenim ve bilgilerle ilgilerini hedefe dönüştürme olanağına sahip oldular.

Düşünceler Sözleşince Deneme Atölyesi

6. ve 7. sınıf öğrencilerimiz deneme yazarı Osman Torun ile birlikte “Düşünceler Sözleşince” adlı deneme üzerine atölye çalışması gerçekleştirdi. Öğrencilerimizin deneme türü ile ilgili sorularına cevap bulduğu söyleşide öğrencilerimiz ayrıca dünyaca ünlü Montaigne’le temsili olarak tanıştı. Öğrencilerimizle karşılıklı fikir alışverişine dayalı etkinlikte, deneme türünün ‘öznellik’ ve ‘İçtenlik’ gibi niteliklerine uygun paylaşımlar oluşturulmaya çalışılarak, öğrencilerimizin kendi iç seslerini duymalarını sağlayamaya dönük uygulamalar da gerçekleştirildi.

Lezzetli Kesirler

Okulumuzda matematik dersleri etkinliklerle daha eğlenceli ve daha kalıcı şekilde işleniyor.

Öğrenmenin temel yaklaşımlarından biri olan yaparak ve yaşayarak öğrenme modeli, matematik dersinde kesirler konusunda eğlenceli bir etkinlikle uygulandı.

Öğrencilerimiz, derse getirilen pasta ve pizzaları eş parçalara ayırarak hem kesirler konusunu somut bir şekilde işlediler hem de yaşayarak kesirler konusunu kalıcı bir şekilde öğrenmiş oldular.

Öğrencilerimiz, böylece matematiğin sadece bir ders olmadığını, yaşamın içerisinde birçok alanın altyapısını oluşturan, insanı geliştiren ve dinlendiren bir sistem olduğunu bir kez daha yaşayarak görmüş oldular.

Etkinlik süresince oldukça eğlenen öğrencilerimiz, etkinlik sonunda da pizzalarını ve pastalarını bir güzel yediler.