Yalnızca TED Okullarında Uygulanan BTEC Programları Tanıtıldı
06 Aralık 2017 Tarihinde Eklendi.

Yalnızca TED Okullarında Uygulanan BTEC Programları Tanıtıldı

Türkiye’de yalnızca TED okullarında uygulanan BTEC (Business and Technology Education Council) programları tanıtım toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda, Pearson yetkilisi Cem Sezer derslerin uygulama koşulları hakkında öğrenci ve velilerimize yönelik bilgilendirmede bulundu. BTEC sertifikalarının uluslararası geçerlilik düzeyi ile ilgili de detaylı bilgi veren Sezer, programı tamamlayan öğrencilerimizin dünyanın en iyi üniversitelerine başvuruda sahip olacakları ayrıcalıkları paylaştı.

Bilim, Fen ve Teknoloji Haftanız Kutlu Olsun!

Bilim ve teknolojinin insanlık için ne kadar önemli olduğunu duyurmak amacıyla 8 -14 Mart günleri Bilim ve Teknoloji Haftası olarak düzenlenmiştir. Okullarımızda ve basında hafta süresince düzenlenecek çeşitli programlarla yeni yetişen nesillerin bilim ve teknolojiye ilgi duymaları sağlanır.

Bizler de öğrencilerimizin bilime, bilimsel düşünceye, gelişen teknolojilere ilgilerini çekmek, özellikle bilgi, beceri ve üretim yeteneklerinin gelişmesine aktif eğitim ve öğretim yöntemleriyle katkıda bulunmak amacıyla okulumuzda çeşitli etkinlikler düzenledik.

14 Mart Dünya Pi günü kutlama programı içerisinde yer alan 5.sınıf öğrencilerimizin gerçekleştirdiği ‘’Geçmişten günümüze bilim adamları’ ’adlı drama gösterisi izlemeye değerdi. Sayısal dersler zümre başkanımız Özge GÖNLÜBEYAZ tarafından kaleme alınan dramayı öğrencilerimiz giydikleri kostümlerle görsel açıdan zenginleştirerek bizlere sundular.

Fen Bilimleri öğretmenlerimizin derslerde öğrencilerimize hazırlattıkları poster çalışmaları ve Sosyal Bilgiler öğretmenlerimiz rehberliğinde hazırlanan, öğrencilerimizin hayal güçlerini zenginleştiren ‘’MUCİTLER VE İCATLAR’’ etkinliğe ile haftamız renklendi.  Poster çalışmalarımız ve öğrencilerimizin icatları ortaokul zümre koridorlarında bir hafta boyunca sergilendi.

Dramadan bir bölüm ile bitirelim yazımızı Bilim, Fen ve Teknoloji haftanız kutlu olsun!

‘’Bendeniz Albert EINSTEIN, tüm zamanların en iyi fizikçisi

Atomu parçaladım, keşfettim kuantum mekaniğini

Parçacık fiziği, belirsizlik ilkesi, görelilik teorisi

Çok çalışmaktır bilim adamının tek gerçeği’’

Öğrencilerimiz Teniste Muğla 2.'si Oldu

Muğla’da 18 – 19 Mart tarihleri arasında düzenlenen Küçük Kızlar Kategorisi Tenis İl Birinciliği müsabakalarında Küçük Kız Tenis Takımımız Muğla 2.’si, Küçük Erkek Tenis Takımımız Muğla 5.’si olmuştur. Öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.

Gingermanlerimiz Hazır

İlkokul 1. ve 4. sınıf öğrencilerimiz İngilizce öğretmenleriyle birlikte mutfak atölyemizde yeni yıl kurabiyelerini yaptı. Kurabiyelerini yaparken hem eğlenen hem öğrenen öğrencilerimiz derslerinde öğrendikleri İngilizce kelime ve konuşma kalıplarını günlük hayatta kullanarak pekiştirmiş oldu.

Lezzetli Sayılar

1. sınıf öğrencilerimiz 100. Gün etkinlikleri kapsamında mutfağa girdi ve 100 tane hem çok lezzetli hem de çok sağlıklı olan ‘havuç topları’ yaptı. Etkinlikte matematik bilgilerini de tazeleyen öğrencilerimiz 100’e kadar 5’er ritmik sayma, akıldan toplama çıkarma işlemlerini eğlenceli bir şekilde gerçekleştirdi.