Yaşam Deneyimi ve Meslek Gözlemi Programı Tanıtım Toplantısı
10 Mayıs 2018 Tarihinde Eklendi.

Yaşam Deneyimi ve Meslek Gözlemi Programı Tanıtım Toplantısı

Üç yıldır düzenli olarak gerçekleştirdiğimiz Yaşam Deneyimi ve Meslek Gözlemi Programı’na, bu yaz tatilinde de devam etmek üzere çalışmalarımızı başlattık. Öğrencilerimizin meslekler hakkında bilgi edinmelerine, kendi özellikleri ile mesleklerin özellikleri arasında bağ kurmaya başlamalarına olanak tanıyan bu uygulama mesleki gelişim adına çok kıymetli deneyimlerin kazanıldığı yaşantıları içermektedir.

Yaşam Deneyimi ve Meslek Gözlemi Programı’na öğrencilerimizin katılımını önemsiyor ve siz değerli velilerimizi programı tanımak üzere okulumuza davet ediyoruz.

Toplantının Adı: Yaşam Deneyimi ve Meslek Gözlemi Programı Tanıtımı
Tarih: 18 Mayıs 2018 Cuma Saat: 14:00-14:40
Yer: TED Bodrum Koleji Konferans Salonu

Etkileşim ve Bilgi Aracı Olarak İngilizce

Lise hazırlık sınıfı öğrencilerimiz öğrenme yeteneklerinin ve potansiyellerinin farkına vararak; öğrenci merkezli ve süreç odaklı bir yaklaşımla, İngilizceyi ders konusu olarak değil, bir etkileşim ve bilgi aracı olarak işbirlikçi yaklaşımla gerçekleştiriyorlar.

Filenin Yıldızları

Bodrum İlçesi Okullar Arası Voleybol Turnuvalarında Yıldız Kız Voleybol Takımımız Bodrum 2'ncisi oldu. Öğrencilerimizi ve öğretmenimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

Öğrencilerimiz; Nehir Sargın, NehirNaz Gür, Leyla Saba Bener, Ekin Seven, Savanna Özçetin, Mehtap Melis Kızılgül, Aybike Canatalay, Beril Bayraş, Eylül Fidanoğlu, Gülce Naz Gürel, Sıla Cinoğlu, Yade Yörük, Doğa Tumanbay, Melissa Akdolu

Eğitimin ritmi

Cumartesi günü, okulumuzda sınıfları, öğrencilerimiz yerine öğretmenler doldurdu. TED Bodrum Koleji’nden ve çevre okullardan öğretmenler, okulumuzca düzenlenen, Orff-Schulwerk Uygulamaları başlıklı bir eğitime katıldılar.

Orff-Schulwerk, herkesin içinde zaten varolan yaratıcı güçlerin açığa çıkartılmasına ortam sağlayan, temelinde ritm, hareket ve konuşma olan, insanların içlerinden geldiği gibi müzik yapıp dans etmesine olanak sağlayan eğitim anlayışıdır.

Geliştirilmesi için yıllar içinde çeşitli ülkelerde birçok uzmanın yaptığı çalışmalarda, Orff eğitiminin özellikle erken eğitimde, ayrıca yalnızca erken eğitimde değil, gençlerin ve yetişkinlerin eğitim sürecinde de kullanılabileceği ortaya çıkmıştır. Orff-Schulwerk'in sosyal pedagojide ve terapide kullanımı özellikle önem kazanmıştır.

Bu yaklaşımdan hareketle, Eğitmen Filiz Yaşar ile öğretmenler, çeşitli çalışmalar yaparak müzik penceresinden farklı bir bakış yakaladılar. Bireysel varoluşu ve grupla hareket edebilme becerisini aynı anda deneyimlemeye çalışıp; duygusal ve zihinsel süreci yaşarken bu süreci eğitimde kullanma yöntemlerini incelediler.

Gün sonunda sertifikalarını alan öğretmenler, eğitimi yorucu ancak çok keyifli ve faydalı bulduklarını belirttiler.

Hayalimdeki Ev

3. sınıf öğrencilerimiz Hayat Bilgisi dersi kapsamında atık malzemeler kullanarak hayal ettikleri evi tasarladılar.